Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Ogród Basi i Romka

Basieksp 09:18, 27 mar 2021

Milka napisał(a)
Basiu wiosna jest, sporo kwiecia już.
Kiedyś miałam te iryski, ale przy tylu rewolucjach poginęły.

Też kiedyś miałam taki jasne niebieskie i nie wiem co się z nim stało małej soboty w ogrodzie życzę
hankaandrus_44 14:48, 27 mar 2021

U mnie faktycznie sobota ogrodowa była mala. Ledwie ogarnęłam nawiane liście i zamiotłam ścieżki , zachmurzyło się, a za 10 minut zaczęło solidnie padać. Zdążyłam tylko jednego miskanta oczycić.
Wam życzę słoneczka.
Basieksp 14:58, 27 mar 2021

hankaandrus_44 napisał(a)
U mnie faktycznie sobota ogrodowa była mala. Ledwie ogarnęłam nawiane liście i zamiotłam ścieżki , zachmurzyło się, a za 10 minut zaczęło solidnie padać. Zdążyłam tylko jednego miskanta oczycić.
Wam życzę słoneczka.

U nas pogoda się sprawdziła, teraz pada deszcz, coś tam porobiłam ale dużo mam jeszcze do zrobienia ale wczoraj kupiłam bratki, będę ja sadzić w jakieś donice
Agatorek 19:02, 27 mar 2021

Basieksp napisał(a)

U nas pogoda się sprawdziła, teraz pada deszcz, coś tam porobiłam ale dużo mam jeszcze do zrobienia ale wczoraj kupiłam bratki, będę ja sadzić w jakieś donice

Zdjęcia bratków nie zrobiłaś przypadkiem?
AlinaP 19:12, 27 mar 2021

Cześć Basiu, za mną pracowity dzień. Dopiero o 17 zaczął padać deszcz. Oczywiście zostało jeszcze dużo do zrobienia. Piękne masz irysy reticulata. U mnie dopiero wychodzą z ziemi. Pierwiosnki gruzińskie trzeba dzielić po kwitnieniu, jeżeli są długo w tym samym miejscu. Wtedy lepiej kwitną. Gdzieś to czytałam. Skracamy wtedy korzenie.
Też bardzo lubię bratki. Granatowe i niebieskie oraz białe.
Pozdrawiam
Basieksp 19:23, 27 mar 2021

Agatorek napisał(a)

Zdjęcia bratków nie zrobiłaś przypadkiem?

Akurat skończyłam je sadzić i ustawiać na dworze jutro porobię fotki mam nadzieję, że przetrwają, bo do jednej doniczki robiłam dwa podejścia, Aza mi kradła musiałam przerwać sadzenie i ją trochę wymęczyć spacerem i zabawą
Basieksp 19:27, 27 mar 2021

AlinaP napisał(a)
Cześć Basiu, za mną pracowity dzień. Dopiero o 17 zaczął padać deszcz. Oczywiście zostało jeszcze dużo do zrobienia. Piękne masz irysy reticulata. U mnie dopiero wychodzą z ziemi. Pierwiosnki gruzińskie trzeba dzielić po kwitnieniu, jeżeli są długo w tym samym miejscu. Wtedy lepiej kwitną. Gdzieś to czytałam. Skracamy wtedy korzenie.
Też bardzo lubię bratki. Granatowe i niebieskie oraz białe.
Pozdrawiam

Witaj Alu dziękuję za poradę na temat pierwiosnków, nie wiedziałam o tym, napewno jest tak jak piszesz, bo te moje rosną bez przesadzania i nie są za ładne, a pamiętam na początku były oblepione kwiatkami, napewno je wykopię
Pozdrawiam
Joku 19:50, 27 mar 2021

Koniecznie pokaż bratki w donicach.
Basieksp 20:24, 27 mar 2021

Joku napisał(a)
Koniecznie pokaż bratki w donicach.

Jutro wyskoczę do ogrodu porobię fotki , bo dziś już zrobiło się ciemno
kasiek 21:34, 27 mar 2021

O widzisz - przylaszczek nie mam - a takie śliczne