U mnie faktycznie sobota ogrodowa była mala. Ledwie ogarnęłam nawiane liście i zamiotłam ścieżki , zachmurzyło się, a za 10 minut zaczęło solidnie padać. Zdążyłam tylko jednego miskanta oczycić.
Wam życzę słoneczka.
U nas pogoda się sprawdziła, teraz pada deszcz, coś tam porobiłam ale dużo mam jeszcze do zrobienia ale wczoraj kupiłam bratki, będę ja sadzić w jakieś donice
Cześć Basiu, za mną pracowity dzień. Dopiero o 17 zaczął padać deszcz. Oczywiście zostało jeszcze dużo do zrobienia. Piękne masz irysy reticulata. U mnie dopiero wychodzą z ziemi. Pierwiosnki gruzińskie trzeba dzielić po kwitnieniu, jeżeli są długo w tym samym miejscu. Wtedy lepiej kwitną. Gdzieś to czytałam. Skracamy wtedy korzenie.
Też bardzo lubię bratki. Granatowe i niebieskie oraz białe.
Pozdrawiam
Akurat skończyłam je sadzić i ustawiać na dworze jutro porobię fotki mam nadzieję, że przetrwają, bo do jednej doniczki robiłam dwa podejścia, Aza mi kradła musiałam przerwać sadzenie i ją trochę wymęczyć spacerem i zabawą
Witaj Alu dziękuję za poradę na temat pierwiosnków, nie wiedziałam o tym, napewno jest tak jak piszesz, bo te moje rosną bez przesadzania i nie są za ładne, a pamiętam na początku były oblepione kwiatkami, napewno je wykopię
Pozdrawiam