Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Ogród Basi i Romka

Basieksp 21:10, 21 mar 2021

Alija napisał(a)
Basiu! Wspaniałej pogody i powodzenia w ogrodowych zamierzeniach z okazji pierwszego dnia wiosny życzę.

Dziękuję
Rumianka 21:41, 21 mar 2021

Wiosna...ach to TY...oby już została z nami...Pozdróweczki.
mrokasia 09:15, 22 mar 2021

Hej Basiu, ile Ty masz wysiewów!!! Ja nic nie się w domu, zresztą z warzywnikiem (mini) ruszyłam dopiero w zeszłym sezonie i na razie wszystkiego się uczę .

Ależ Ty masz dużą psicę! Jak ona się uwali w rabatkę to nie ma chyba czego ratować .
Basieksp 10:31, 22 mar 2021

mrokasia napisał(a)
Hej Basiu, ile Ty masz wysiewów!!! Ja nic nie się w domu, zresztą z warzywnikiem (mini) ruszyłam dopiero w zeszłym sezonie i na razie wszystkiego się uczę .

Ależ Ty masz dużą psicę! Jak ona się uwali w rabatkę to nie ma chyba czego ratować .

Za chwilę uciekam z wysiewami do tunelu będzie w domu luźniej
A piesia, za miesiąc będzie miała rok szkody proporcjonalne do wielkości kłaść raczej się nie kładzie na rabatach ale coś wykopie, pogryzie jakiś "kijek" wystający z ziemi, nie przeszkadza jej, że to np. róża z kolcami ale ona dobrze wie kiedy broi, zawsze jak nikt nie widzi ostatnio uwzięła się na tuje, podkopuje je i celowo wyłamuje, wyszarpuje dolne gałązki, robi sobie okno do sąsiada
Agatorek 18:55, 22 mar 2021

Pisałam już wcześniej, o co jej chodzi z tym okienkiem . A raczej, o kogo .
Basieksp 19:08, 22 mar 2021

Agatorek napisał(a)
Pisałam już wcześniej, o co jej chodzi z tym okienkiem . A raczej, o kogo .

Ja bym wolała dla niej innego kawalera taki Brutus na przykład a tak na poważnie to zastanawiamy się nad jej sterylizacją i to chyba teraz powinniśmy podjąć decyzję
Agatorek 20:55, 22 mar 2021

Brutus pewnie byłby chętny .

Dziś dawałam im tabletki na kleszcze. Nie lubią ich. Wkładam do pyska i zaciskam im (lekko) szczękę i podnoszę pysk do góry.
Zeus ok, on wszystko zjada . . Elza ok, jest najbardziej rozumna z tej bandy . A Brutus... włożyłam mu tabletkę i mi się wyrwał. Tabletka wypadła. Zdążyłam podnieść (żeby uchronić przed Zeusem) i podejście drugie. Brutus mi uciekał . W końcu dał się zwabić „przegryzką”. Włożyłam mu do pyska razem z tabletką. Przegryzką zjadł, tabletkę wypluł . Tym razem nie zdążyłam przed Zeusem i musiałam teraz jemu otwierać pysk i wyjmować tabletkę. Udało mi się. No komedia.
Obśliniona tabletka leży teraz w przedpokoju. Może jutro „pan domu” sobie poradzi .

Nasza Elza wysterylizowana . Miała ponad rok, na pewno, ale nie pamietam dokładnie.
Judith 21:08, 22 mar 2021

Agnieszka, mój pies najsmaczniejsze kąski łyka bez gryzienia. Gdy chce mu podać tabletkę to biore kawałek kiełbasy i wsuwam do środka. Łyka bez zastanowienia .
Ostatnio tak się przyczajałam, by dać psu tabletkę na robaki. Specjalnie kiełbasę kupiłam . Okazało sie, ze tabletka ma smak psich cukierków, chłopak schrupał (dosłownie, bo to twarde było) ze smakiem i patrzył czy mam jeszcze .
Basieksp 21:11, 22 mar 2021

Agatorek napisał(a)
Brutus pewnie byłby chętny .

Dziś dawałam im tabletki na kleszcze. Nie lubią ich. Wkładam do pyska i zaciskam im (lekko) szczękę i podnoszę pysk do góry.
Zeus ok, on wszystko zjada . . Elza ok, jest najbardziej rozumna z tej bandy . A Brutus... włożyłam mu tabletkę i mi się wyrwał. Tabletka wypadła. Zdążyłam podnieść (żeby uchronić przed Zeusem) i podejście drugie. Brutus mi uciekał . W końcu dał się zwabić „przegryzką”. Włożyłam mu do pyska razem z tabletką. Przegryzką zjadł, tabletkę wypluł . Tym razem nie zdążyłam przed Zeusem i musiałam teraz jemu otwierać pysk i wyjmować tabletkę. Udało mi się. No komedia.
Obśliniona tabletka leży teraz w przedpokoju. Może jutro „pan domu” sobie poradzi .

Nasza Elza wysterylizowana . Miała ponad rok, na pewno, ale nie pamietam dokładnie.

U nas było podobnie z Dianą, kawałek kiełbasy w niej tabletka i kilka takich podejść Aza podobnie jak Zeus łakoma, ale powoli jej się zmienia, przestała jeść suchą karmę i skarpet też już nie połyka cztery skarpety zaliczyła, potrafiła wykraść je z łazienki wystarczyło, że drzwi były otwarte, na szczęście po około dwóch dniach je oddawała
Agatorek 08:15, 23 mar 2021

Judith do tej pory mi się udawało bez kiełbaski, ale chyba będę musiała na przyszłość się lepiej przygotować .

Basiu No uśmiałam się z tych skarpet .