Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Basi i Romka

Ogród Basi i Romka

Juzia 14:20, 14 lis 2024

Basieksp napisał(a)
A co powiecie na taką jesień u nas wszystkie barwy i kolory jesieni

Ładnie pocukrowało u Ciebie
U mnie tylko na korze i na dachach się trzymał śnieg.
Rośliny chyba wessały wilgoć
anpi 23:54, 16 lis 2024

Basieksp napisał(a)

Szybko wszystko wróciło do szarości. Ale rano, przed pracą zdążyłam cyknąć zdjęcia, tak na szybko, bo ja zawsze na ostatni gwizdek wstaję

E! To nie tak na ostatni gwizdek, jak jeszcze fotki cyknęłaś! Aż nie mogłam uwierzyć że to aktualne! U nas jeszcze tak nie pudruje, chyba, że ja za późno jednak wstaję i nie widzę
Basieksp 10:13, 17 lis 2024

Juzia napisał(a)

Ładnie pocukrowało u Ciebie
U mnie tylko na korze i na dachach się trzymał śnieg.
Rośliny chyba wessały wilgoć

We wtorek ma być u nas jakiś śnieg, przynajmniej w prognozach jest, może jednak się nie sprawdzi.
Basieksp 10:15, 17 lis 2024

anpi napisał(a)

E! To nie tak na ostatni gwizdek, jak jeszcze fotki cyknęłaś! Aż nie mogłam uwierzyć że to aktualne! U nas jeszcze tak nie pudruje, chyba, że ja za późno jednak wstaję i nie widzę

Tak około 7,30. Ale to tylko w tygodniu, bo w weekend trochę dłużej się wyleguję, leniuchuję
Basieksp 10:36, 17 lis 2024

Wczoraj było jeszcze ok, dało się coś podziałać. Posadziłam cisy, mogłyby być trochę większe ale takie dostałam, a chciałam je szybko posadzić, ale za to były ładnie ukorzenione, na wiosnę ruszą Dosadziłam tam funkie, nie widać już ich, poproć, wilczomlecz, żurawki i dąbrówkę jako wypełniacz. Ta rabata w tym miejscu ma półcień, dalej przechodzi w słońce, muszę zrobić takie przejście, ale to na wiosnę. Narazie słabo to wszystko widać, jest tak zimno, że szybko uciekałam do domu.

A w ogrodzie ziąb, wieje okropnie, strasznie zimno, mokre powietrze, a miałam zamiar trochę pograbić, chyba się nie uda.
Ostatnie kolory, już tylko na hortensjach, kwitnie ostatnia biała hryzantemka I dużo liści

Joku 17:11, 17 lis 2024

Dzisiaj pogoda zupełnie nie ogrodowa, przynajmniej w moich rejonach.
Hortensje długo trzymają liście, wnoszą kolor na rabaty. Ta o ciemnozielonych liściach na przedostatnim zdjęciu to dębolistna? Czy coś innego?
Zana 17:19, 17 lis 2024

No to fajnie, że cisy posadzone Szok, że hortki jeszcze takie liście kolorowe mają. U mnie już łyse. Co to za roślinki na drugim zdjęciu w pięknej jesiennej szacie?
Basieksp 18:08, 17 lis 2024

Joku napisał(a)
Hortensje długo trzymają liście, wnoszą kolor na rabaty. Ta o ciemnozielonych liściach na przedostatnim zdjęciu to dębolistna? Czy coś innego?

Tak to dębolistna, dopiero zaczyna się przebarwiać ona bardzo długo będzie miała liście, nawet podczas zimy. W zeszłym roku tak było i spadł śnieg, zapomniałam o niej i chyba pod ciężarem śniegu, prawie połowa jej mi się złamała, chyba, że jakiś zwierzak jej pomógł, ale nie sądzę by była to Aza, bo śladów jej łap nie było.
Basieksp 18:14, 17 lis 2024

Joku napisał(a)

Jestem ciekawa co z tych moich nasadzeń będzie na wiosnę, tak trochę na szybko to robiłam
Na pierwszym jest hortensja piłkowana, na drugim azalia z hortensją dębolistną. To już ostatnie liście, jeszcze tylko perukowiec ma liście, jedna tawuła i coś jeszcze jest na pęcherznicach.
Kordina 18:18, 17 lis 2024

Będzie fajnie i gęsto no to czekamy na wiosnę, chociaż ja jeszcze działam i nie do końca zrobiłam wszystko co chciałam