Dobrze, że nie kupiłam trojsklepki. Myślałam, że to storczyk ogrodowy. Rzeczywiście w grupie w szkółce ładnie wyglądają a pojedynczo nikną. One są dosyć drogie musialabym kupić ich sporo.
Jesień widać już wszędzie od dwóch dni unas bardzo padał deszcz który jest potrzebny, ale to zimno przeraźliwe już nie.
Może jeszcze będzie cieplutko.
Dziękuję i cieszę się ,ze moje zdjęcia się podobają. Na makro zawsze więcej i lepiej widać.
Moja kotka to faktycznie zachowuje się jak dama.To syjam tajski.
Ja w sumie mam 2 trójsklepki.Ale ta fioletowa lepiej rośnie i kwitnie.
A żółta tylko jednym kwitkiem w tym roku zakwitła
Wyobrażam sobie, ze do lepszego efektu trzeba więcej roślin.
Ta fioletowa, nawet ładnie mi się rozrosłą.
U mnie wczoraj tylko padało. Dzis już było słonko, potem chmurki i duzy wiatr. Ochłodziło się znacznie.
A jeszcze tego ciepełka się chce , oj chce.
Czego i tobie i sobie życzę
Po raz pierwszy odnalazłam Cię na nowym wątku, a to wielka strata, już zaczęłam nadrabiać od pierwszych stron. Trzeba to jakoś podzielić w czasie, ale warto, bo masz doskonałe ujęcia i ciekawe rośliny.
U mnie też sporo jeszcze kwitnących, dali, hortensji i chryzantem, ale najciekawsze sa kwitnące o tej porze roku rododendrony.
Pogoda deszczowa u mnie, nie ma prac ogrodowych, mąż coś tam dłubie w ogrodzie, ale ja oddam się w całości lekturze na "O".
Pozdrawiam
Alu, cieszę się ,że zajrzałaś do mnie.I dziękuję za miłe słowa.
Jesień mamy jeszcze łdną, bogatą w kwitnienia.
Dalie mnie cieszą i to bardzo. Hortensje wciąż piękne.
U mnie lilie niespodziankę zrobiły. A u ciebie rodki.
Ech, ciekawe jak będą kwitły na wiosnę ??
Ja jeszcze trochę prac w ogrodzie mam do zrobienia.
Ale aury odpowiedniej nie mam. I czasu trochę brak.
Taka lektura na O. jest bardzo ciekawa i wciągająca
Dalie wciąż szaleją. I cieszą swoimi kwitnieniami
Część tych drzewek owocowych chcemy usunąć. Bo już mają ponad 10 lat i słabo rodzą. Głownie śliwy powycinamy.
Także widok za rok będzie inny. Całą przestrzeń będzie widać bardziej .I pustkę .