Pięknie Ci rośnie ten nachyłek, też go mam, ale taki jakiś marniutki.
Liliowców to masz całe łany i lilie piękne, powojniki takie bujne, wypatrzyłam też rutewkę chyba, taka tuż przed kwitnieniem. Pozdrawiam.
Aniu, przepiękne portrety liliowców i jeżówek. Nachyłki jak dywan. Widoki Twojego ogrodu cudne.
Dawno u Ciebie Aniu nie byłam. Z przyjemnością więc pochodziłam po Twoich przepięknych zakątkach.
Bardzo dziękuję Basiu za odwiedziny i za te wszystkie miłe słowa.
Nachłki śa super.Kwitną pięknie i długo.
Niedawno czerwonawy sobie kupiłam.
Wieczorem wstawię zdjęcie.
Mam nadzieje,że tak samo ładnie się rozrośnie jak i ten zółty
Ten żółty Nachyłek zagreb kwitnie długo i pięknie.
I wszelakie bzyczki go uwielbiają.
Ja też miałam czerwono biały . I też po 2 czy 3 latach mi przepadł.
Jeżówki ładne. Chociaż nie wszystkie. A po zimie czerwone mi przepadły
Chyba sobie odkupię.
Hmm hortensje drzewiaste dają radę u nas. Śmiało możesz je kupować i sadzić u siebie
U mnie po 2 tygodniach dopiero wczoraj wieczorem spadł deszcz.
Sucho już było. Dobrze, ze podlało.
Te niebieskie kwiatuszki na ostatniej focie to ostróżeczki.
one same się wysiewają
Kolejne liliowce
Ależ pieknie kolorowo u Ciebie liliowce cudowne i jeżówki już kwitną , moimi w tym roku w większości pożywiły się ślimaki a to co się udało uratować to marniutkie i dopiero pączki mają , nawet te zwykłe.
Uwagę moją przyciągnęła hortensja dębolistna, jak widzę jej rozmiary u Ciebie to się zaczynam zastanawiam nad przesadzeniem mojej, bo ją tak upchnęłam na rabacie a ona taka wielka rośnie I wygląda jak by w słońcu rosła nie przypala jej? Bo czytałam, że lubi półcień. Cudna jest...
Witaj Jolu!
Dziękuję bardzo.
Ja lubię kolory w ogrodzie. I to różne.
U mnie ślimaki też są.W rabatach wysypałam niebieski granulat. I w hostach.
I chociaż trochę ich mniej .
Hortensja dębolitna już się rozrosła u mnie. Mierzyłam ją dla Grażynki.Już ponad 2 metry ma .Jak możesz to lepiej swoją przesadź.
Ona lubi przestrzeń
Moja rośnie na słońcu. Pełnym. Potem ją deko przypala. Ale wcześniej nie miałam miejsca. I tak już zostało. .
Do całkowitego cienia to ją bym ją nie polecała.