Ewo,
long border u Was mnie bardzo cieszy!

Tak widzę zmianę profilu. Linie rabat są rownolegle, czy zwężają sie ku końcowi co by optycznie wydłużyć? Mam nadzieję, że jednak nie będziesz tak konsekwentna i pojawią się nowe gatunki, bardzo lubię Twoją kreatywność w kompozycjach i nieoczywiste smaczki jakie wprowadzasz

Na końcu ławka? A propos ławki, pamiętasz jak na log border u Szmitow jest taki 'skok w bok' z lawka (czy krzesłem, nie pamietam) schowaną po jednej stronie rabaty. To fajny myk na zatrzymanie i stworzenie miejsca do podziwiania przestrzeni w punkcie przystankowym przy jednoczesnym zachowaniu ciagu długiej rabaty. Chyba zamotałam trochę to pisząc, ale mam nadzieję, ze wiesz co mam na myśli. Chodzi mi o to miejsce o którym mówiłyśmy, że z niego jest dobry widok, może warto nie zaniechać tego pomysłu i włączyć go w long border.
Orlaya jest urocza

Słyszałam, że długo kwitnie. Jeśli w przyszłym sezonie okaże się, że daje zadowalający samosiew, będę nią zainteresowana.
Kadr spod magnolii cudny!

Makówki i koperki Przemkowe super! Masz teraz radość z ustawiania biżu. Zastanawiam się jak Ci się je wbijało w kamieniste podłoże, są dość długie, czy skracalas? Ja musiałam sie przy lokowaniu swoich niezle natężyc. Chyba się skuszę na ostatni model naszego złotnika ogrodowego i zamówię te kwiatostany clematisa. Fajne takie ala puszki. Tylko dumam nad rozmiarem.
Rozpisałam się

Tyle się u Ciebie ciekawych rzeczy dzieje

Cieszmy się latem!