Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pod pliszką

Ogród pod pliszką

Wiolka5_7 19:50, 05 wrz 2021

No no masz gdzie sadzić te swoje hakonki
Pliszka5 20:02, 05 wrz 2021

Wiolka5_7 napisał(a)
No no masz gdzie sadzić te swoje hakonki

Niespodzianka i to jaka nawet lekkie zaskoczenie ja jestem dopiero na początku przygody ale kiedyś będzie pięknie
Wiolka5_7 20:05, 05 wrz 2021

Pliszka5 napisał(a)

Niespodzianka i to jaka nawet lekkie zaskoczenie ja jestem dopiero na początku przygody ale kiedyś będzie pięknie

Juz masz pięknie w dolnej części ogrodu powodzenia w dalszym urządzaniu ogrodu
Pliszka5 17:06, 06 wrz 2021

Podzielony miskant gracilimus na 12 sadzonek
Pliszka5 18:45, 06 wrz 2021

Takie przemyślenia dzisiejsze na temat bukszpanów. Moje bukszpany zostały w większości zjedzone i wyglądały okropnie a pryskalem 3 razy nie mam ochoty walczyć z ćmą dzisiaj wszystkie zostały wykopane i wywalone szkoda troszkę ale tak już czasami bywa.
Wiolka5_7 19:13, 06 wrz 2021

Pliszka5 napisał(a)
Takie przemyślenia dzisiejsze na temat bukszpanów. Moje bukszpany zostały w większości zjedzone i wyglądały okropnie a pryskalem 3 razy nie mam ochoty walczyć z ćmą dzisiaj wszystkie zostały wykopane i wywalone szkoda troszkę ale tak już czasami bywa.

Fajnie podzieliłeś Gracka przycięła bym je o polowę,żeby się dobrze ukorzeniły

A co do buksów to ja też wywaliłam ostatnio kilkanascie obzartych kul.3 lata walczyłam z ćmą i mi się odechciało.szkoda zycia.... zastąpiłam bezproblemowymi trawami i berberysami i dobrze mi z tym
sylwia_slomc... 19:17, 06 wrz 2021

Ja przed ćma uratowałam, ale grzyb załatwia mi teraz bardzo Szkoda mi wywalić bo za obwódki mi robią kulkę mam tylko jedną tą pod oknem. A brak takiej obwódki to będzie rozwalał całe założenie....nie wiem co robić....na razie walczę, ale jak długo i czy się uda...
Gracki fajne dużo sadzonek zrobiłeś Czyli ten kształt działki nie taki oczywisty
Pliszka5 19:20, 06 wrz 2021

Wiolka5_7 napisał(a)

Fajnie podzieliłeś Gracka przycięła bym je o polowę,żeby się dobrze ukorzeniły

A co do buksów to ja też wywaliłam ostatnio kilkanascie obzartych kul.3 lata walczyłam z ćmą i mi się odechciało.szkoda zycia.... zastąpiłam bezproblemowymi trawami i berberysami i dobrze mi z tym

Berberysy jak i trawy praktycznie rosną same. Trzeba sadzić zamienniki by ogród nie był wymagający . Dzisiaj zamówiłem 40 sztuk tawuły gęstokwiatowej na żywopłot niski pięknie się wybarwia na jesień i kwitnie. Jeszcze muszę kupić derenia midwinter fire by dać jakiś akcent na jesień
Wiolka5_7 19:23, 06 wrz 2021

Pliszka5 napisał(a)

Berberysy jak i trawy praktycznie rosną same. Trzeba sadzić zamienniki by ogród nie był wymagający . Dzisiaj zamówiłem 40 sztuk tawuły gęstokwiatowej na żywopłot niski pięknie się wybarwia na jesień i kwitnie. Jeszcze muszę kupić derenia midwinter fire by dać jakiś akcent na jesień

Ja też lubię ogród nie wymagający w koncu w nim wypoczywam

Przebarwiające roslinki jesienią bardzo lubię będzie pięknie
Pliszka5 19:37, 06 wrz 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ja przed ćma uratowałam, ale grzyb załatwia mi teraz bardzo Szkoda mi wywalić bo za obwódki mi robią kulkę mam tylko jedną tą pod oknem. A brak takiej obwódki to będzie rozwalał całe założenie....nie wiem co robić....na razie walczę, ale jak długo i czy się uda...
Gracki fajne dużo sadzonek zrobiłeś Czyli ten kształt działki nie taki oczywisty

Wiesz ja chce się cieszyć ogrodem i tak sobie myślalem ostatnio by zamieniać rośliny kłopotliwe na takie które nie wymagają wielu zabiegów a wyglądają bardzo dobrze . Jeżeli bukszpany uratujesz to super ale jak nie to wiem że podejmiesz dobra decyzję . Ja nam jeszcze 2 duże kępy Gracka u brata które będą dzielone tylko muszę się przygotować mentalnie