Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zacisze Alicji

Zacisze Alicji

Alija 19:57, 13 lip 2023

Monika83 napisał(a)
. Piękne a niebieskie ogrodówki to moje ulubione barwy❤

Moniko! Dziękuję, teraz jest mnóstwo różnych odmian hortensji w przepięknych kolorach. Moja jest bardzo starą odmianą, pojęcia nie mam jaką, ale kolor ma niesamowity.
Alija 20:00, 13 lip 2023

antracyt napisał(a)
Przyjemny chłodek i spokój bije z Twoich zdjęć. Idealne kadry na upały za oknem

Zuziu! U mnie w ogrodzie króluje cień, więc rzeczywiście w upały zawsze jest trochę chłodniej.
Alija 20:02, 13 lip 2023

Kasya napisał(a)
Niebieska hortensja to jest to

Kasiu! Kolorek ma niesamowicie niebieski, taki trochę nienaturalny, jako jedyna ogrodówka kwitnie niezawodnie.
Alija 20:08, 13 lip 2023

Muszelka napisał(a)
Długo spacerowałam po Twoim Ogrodzie. Jest klimatyczny, urokliwy, zachwycający. Przy stawie posiedziałam... Poezja.

Muszelko! Dziękuję za odwiedziny i tyle miłych słów, cieszę się, że Ci się podobało. Zapraszam i pozdrawiam.
Alija 20:15, 13 lip 2023

Magara napisał(a)

Haha, u mnie jarzmianki wolą cień i półcień, mokro - niekoniecznie Nie da się nadążyć z tymi roślinami i ich wymogami

Alicja, niebieskie hortensje - mega Będę podziwiać u Ciebie, bo moje ogrodowe tylko za liściaki robią

Magarko! Moja jarzmianka rośnie w półcieniu. W każdym ogrodzie panują inne warunki, trzeba po prostu wypróbować jakie stanowisko jest odpowiednie. Masz rację, trudno z tym nadążyć, nie da się uogólnić.
U mnie ogrodówki też głównie idą w liście, w ubiegłym roku wcale nie kwitły, w tym roku będzie kilka kwiatków. Tylko niebieska niezawodna.
Alija 20:24, 13 lip 2023

mirkaka napisał(a)
Twój staw zapiera dech Cudny naturalny zbiornik
Niebieska hortka też piękna, u mnie takiego koloru jeszcze nie ma ale może kiedyś?

Mirka! Bardzo dziękuję, cieszę się, że podoba Ci się staw. Niebieska hortka kwitnie niezawodnie, jako jedyna,
chociaż nie jest zbyt duża. U Ciebie to dopiero są hortensje, z ogromną ilością kwiatów, przecudne.
Alija 20:27, 13 lip 2023

sylwia_slomczewska napisał(a)

Kurcze moje rutewki maja takie pierzaste kwiatuszki, Twoja ma do zawilców podobne, ślicznotka z niej

Sylwio! Też mam taką z pierzastymi kwiatuszkami, mniejszymi niż te fioletowe na zdjęciach, ale jeszcze nie kwitnie i w ogóle słabiej mi rośnie, a jest ładniejsza, tworzy taką chmurkę.
Alija 20:37, 13 lip 2023

Nad stawem zakwitła katalpa

Alija 20:42, 13 lip 2023

Nad stawem.

Alija 20:51, 13 lip 2023

Jeszcze trochę stawu