Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zacisze Alicji

Zacisze Alicji

Alija 20:02, 13 cze 2024

Anda napisał(a)
Piękne róże Pnące cudowne. Kameleon bardzo fajny, ja lubię zmienność koloru u róż.

Ewo! Dziękuję. Ja też to lubię, róża Jazz jest niesamowita, od prawie czerwonego pączka poprzez żółty
i pomarańczowy przechodzi do koloru różowego.
Alija 20:05, 13 cze 2024

sylwia_slomczewska napisał(a)

Musze rabaty ogarnąć z chwastu w takim razie, w tym tygodniu ogarnęłam trzy i w podwórku jeszcze mi zostały drugie trzy i strumień

Sylwia! Nie spiesz się tak, bo zdążą znowu zarosnąć. Ja do chwastów jestem przyzwyczajona, czasem są piękne.
Alija 20:08, 13 cze 2024

Juzia napisał(a)

Princess Alexandra of Kent???

Juzia! Alexandra of Kent jest ciemniejsza, moja to Alexandra princess de Luxembourg.
Alija 21:15, 13 cze 2024

Urszulla napisał(a)
Utknęłam przez róże, Wiele z nich chciałabym też mieć, wiąże się to z inwestycją w podpory, więc chyba nic z tego. Ale chętnie oglądam u Ciebie. Alchymist piękna, wielkokwiatowa, lubię takie Jazz ma dobre opinie, jest zaskakująca w kolorach
Masz same rarytasiki. Lady shalott chyba Cię cieszy. Widziałam ją u Madzi, potem długie pędy puszcza. A przedostatnia żółta jak się nazywa?

Urszulko! Ja też bardzo lubię róże, rosną u mnie różnie, może po prostu nie do końca umiem się nimi zajmować, ale nie zraża mnie to. Zawsze trochę kwitnie, jedne lepiej, drugie gorzej, ale zawsze cieszą. Lady Shalott mam drugi rok, bardzo zdrowo rośnie.
Żółta nn.
Alija 21:24, 13 cze 2024

Magara napisał(a)
Zielone piękne, a róże najpiękniejsze
Kiedyś się zarzekałam, że róż u mnie nie będzie, bo się bałam czy dam radę - wysoki level to mi się wydawał
Ale się skusiłam i nie żałuję, szukam miejsca na kolejne Chcociaż boję się ich nadal

Magarku! Dobrze, że się skusiłaś na róże, są takie piękne. Ja też się ich trochę bałam, ale jakoś rosną, raz lepiej, raz gorzej, ale mnie cieszy każdy kwiat.
Muszę zrobić zdjęcia różom na leśnej rabacie, posadziłam tam róże piżmowe Alden Biesen, Ballerinę i Sibeliusa, właśnie zaczęły kwitnąć.
Alija 21:24, 13 cze 2024

Urszulla napisał(a)

O tą pytam.

Urszulko! Żółta róża to nn.
Alija 21:28, 13 cze 2024

Monika83 napisał(a)
Alicja piękna kolekcja róż zrobiła się u Ciebie I cudne lilie wodne❤️

Moniko! Dziękuję bardzo, za róże i za lilie, róż mam trochę i duży apetyt na kilka nowych,
ale z miejscem problem.
Alija 21:32, 13 cze 2024

Dorota321 napisał(a)
Piękne różyczki i całkiem spora kolekcja. Też mam przy słupie Veilchenblau, 3 lata temu ścięłam całą na około 80 cm. Cały sezon stała obrażona nie wypuszczając pędów. Jakoś późnym latem pokazała, że żyje. W następnym roku wypuściła długie pędy. Teraz nie pozwalam jej na powtórne stworzenie ,,kołtuna,, Tnę pędy na których kwitła, a zostawiam tylko młode. Tak postępuję z prawie wszystkimi pnącymi.

Dorotko! Dziękuję, u Ciebie to dopiero są piękne róże, podziwiam je zawsze.
U mnie też by się przydało zrobić porządne cięcie róż na słupie, bardzo urosły i kwitną coraz wyżej. Nie będzie to łatwe.
daszum 23:52, 13 cze 2024

Uwielbiam róże piżmowe.
Są takie nieoczywiste.
Juzia 08:45, 14 cze 2024

Alija napisał(a)

Juzia! Alexandra of Kent jest ciemniejsza, moja to Alexandra princess de Luxembourg.

No właśnie tak mnie zmyliłaś