Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zacisze Alicji

Zacisze Alicji

Monika83 21:24, 02 lip 2024

Alija napisał(a)
Tegoroczna rabata liliowcowa w pełni rozkwitu.

To bardzo szybko rozrosły się roślinki i pięknie prezentuje sìę nowa rabata
Alija 20:35, 03 lip 2024

Magleska napisał(a)
Alicja
masz piękny ogród

Madziu! Dzięki.
Alija 20:42, 03 lip 2024

LIDKA napisał(a)
Gęsto bujnie kwiaty w energetycznych kolorach, cieniste zakątki z paprotkami. Po prostu pięknie.

A jak nasz ulubiony staw ?

Lidka! Dzięki , rzeczywiście sporo mam tych energetycznych kolorów, sama nie wiem dlaczego, zamysły były inne, a poszło w drugą stronę.
Ze stawem kiepsko, wody coraz mniej, nie padało już dwa tygodnie.
Alija 20:47, 03 lip 2024

Magara napisał(a)
Alicja, super obrazki Tego wyższego pietra zwłaszcza zazdroszczę, super tło dla tego wszystkiego, co kwitnie
I pojawiła mi się w głowie taka myśl, że może właśnie rabaty tematyczne są jednak najlepsze???
Jak liliowce to liliowce - wtedy ta rabata króluje jak kwitną. Jak paprocie - to wiadomo - paprocie Każda rabata rządzi w swoim czasie, niektóre dłużej, niektóre krócej
A nie taki bajzlownik jak u mnie

Magarku! Dzięki. U mnie to dopiero bajzlownik , nawścibiałam wszędzie co się tylko dało . Liliowcowa jest liliowcową właściwie tylko z nazwy, dodałam tam róże, kocimiętki, rozchodniki, gaury, jeżówki. Na dodatek żółta jeżówka okazała się różową, ale za to bardzo ładną.
Joku 20:49, 03 lip 2024

Z zamysłami często tak bywa . Wystarczy wejść do sklepu ogrodniczego, coś wpadnie w oko i całą koncepcję szlag trafia . Wiem coś na ten temat.
Alija 20:53, 03 lip 2024

Kordina napisał(a)
Też zwróciłam uwagę na te paprocie, co Ania, ciekawe odmiany, wyglądają bajkowo, bo w końcu "Bajki z mchu i paproci" kiedyś były

Bożenko! Miło mi, że Ci się paprocie podobają, ja je bardzo lubię. "Bajki z mchu i paproci" były, pamiętam,
Żwirek i Muchomorek.
Alija 20:55, 03 lip 2024

Kasya napisał(a)

Jakie ty masz urokliwe zakątki
I jakie piękne paprocie !

Kasiu! Miło mi, paprocie dziękują.
Alija 21:07, 03 lip 2024

zawitka napisał(a)
Oj dobrze ze zajrzałam do Ciebie to dopadnę moję suche miejsca i dam tam paprocie ---pięknie to wygląda. Bajorko ha ha to małe jeziorko urocze.

Halinko! Paprocie co prawda lubią wilgoć, ale moje mają teraz bardzo suchi i dają jakoś radę. Może dlatego, że rosną tam już od kilku lat i dobrze się ukorzeniły, a raczej podlewaniem ich nie rozpieszczałam. Ostatnio jedna zaczęła podsychać, ale sadzona była w tym roku, musiałam dać jej wody.
W stawku coraz mniej wody, straszna u nas susza.
Alija 21:09, 03 lip 2024

Basieksp napisał(a)
Paprocie mimo braku deszczu pięknie wyglądają nic nie widać, że mają jakieś niedobory deszczu śliczne masz też liliowce

Basiu! Paprocie na razie dają radę, jedna, najnowsza tylko zaczęła podsychać i musiałam ją podlać. Sucho mamy strasznie, od dwóch tygodni ani kropli deszczu.
Liliowce dziękują.
Alija 21:11, 03 lip 2024

antracyt napisał(a)
Alicjo, nie będę już cytować, ale paprocie masz obłędne i super skomponowane. Widać, że im tam bardzo dobrze

Zuziu! Dziękuję bardzo, lubię paprocie od zawsze.