Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zacisze Alicji

Zacisze Alicji

Alija 16:50, 28 lip 2024

Monia81 napisał(a)
Czytam, że w końcu deszczyk podlał choć trochę, to bardzo dobrze, bo wiadomo z węża tak się nie podleje jak z nieba , a poza tym całego ogrodu to nawet nie ma szans podlać, teraz to roślinki odżyją troszku, ale napewno przydałoby się jeszcze parę dni takiego lekkiego opadu. Pozdrawiam

Moniko! W końcu się doczekaliśmy, niestety nie widać powtórki, chociaż dzisiaj cały czas się chmurzy,
niestety bez deszczu.
Alija 16:52, 28 lip 2024

Basieksp napisał(a)
No w końcu deszcz super, chyba większość osób tu na forum cieszy się razem z Tobą z tego deszczu

Basiu! Właśnie to jest tu takie fajne na forum, że wszyscy są tacy życzliwi, interesują sie problemami innych
i starają się wspierać.
Alija 16:57, 28 lip 2024

basia3012 napisał(a)
Alu, cieszę się na deszcz. Może staw też odżyje.
U nas wczoraj podlewałam. Nic z nieba nie spadło.

Basiu! W końcu ogród został tak porządnie podlany, po 6 tygodniach.
Niestety, jeśli chodzi o staw, to musiałoby tak padać z tydzień, ale i tak się cieszę.
Alija 17:02, 28 lip 2024

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Jakie dobre wieści o tym deszczu. Kto by pomyślał, że przyjdzie taki czas, że w środku wakacji człowiek tak bardzo będzie go wyczekiwał.

Haniu! No właśnie, dawniej, gdy patrzyłam na prognozy pogody, oczekiwałam słońca
i złościłam się, kiedy zapowiadali deszcz. Klimat się zmienia niestety. W ogóle to u mnie patrząc na ogród
można by pomyśleć, że to już koniec lata, a przecież jeszcze nie zaczął się sierpień.
Alija 17:04, 28 lip 2024

LIDKA napisał(a)
oooj to radosć z deszczu. dużo go życze Alicja

Lidka! Dziękuję, w końcu porządnie popadało i podlało cały ogród. Szkoda tylko, że to był jednorazowy deszcz i na razie nie zapowiada się powtórka, ale dobre i to.
Alija 17:08, 28 lip 2024

ElzbietaFranka napisał(a)
Czytałam wiadomość o deszczu u Gosi z Bylinowej też się cieszę, że popadało. U nas wczoraj też pokropiło jednak to wszystko mało.

Myślałam o tobie jak patrzyłam na mapy pogodowe.

Elu! Bardzo mnie ten deszcz ucieszył, bo naprawdę solidnie podlał ogród, więc roślinki trochę odżyły. Dziś się chmurzy,
ale już bez opadów niestety, przyszły tydzień bez deszczu.
Alija 17:11, 28 lip 2024

anabuko1 napisał(a)
Fajnie, że deszcz u ciebie popadał.
Rośliny wszystkie podlane.
I u mnie trochę popadał

Aniu! Pierwszy porządny deszcz od 6 tygodni, więc radość była wielka, roślinki podlane.
Ciekawe, kiedy będzie następny, bo przydałby się bardzo.
Alija 17:17, 28 lip 2024

Urszulla napisał(a)
Mały deszcz a cieszy radość będzie z dużego mam nadzieję, że sierpień oszczędzi suszy.
U siebie przez cały lipiec ściółkuję ogród trawą od sąsiada i swoją. Zauważyłam że bardzo pomaga to roślinom przeżyć upały i nie tylko. Nawet róża lepiej kwitnie
Nie jest to zbyt popularne, bo ogród optycznie wygląda mniej zachęcająco, niektórzy narzekają na nornice. Zobaczę co będzie dalej, ale nie znalazłam lepszego rozwiązania, jest tanie i dostępne minimalnym wysiłkiem.

Przypomij Gosi, że jak będzie do mnie jechała to ma wziąć jasnego liliowca

Urszulko! Porządnego deszczu nie było u nas bardzo długo, więc radość ogromna, ogród podlany w końcu. Przydałby się następny, dziś się chmurzy, ale niestety bez opadów.
Ściółkowanie to dobry sposób, też w niektórych miejscach rozkładam ściętą trawę. Niestety ta ostania susza była taka, że tu już nic nie pomagało.

Dzięki, przypomnę.
Alija 17:21, 28 lip 2024

Ewa777 napisał(a)
Cieszę sie razem z Toba z deszczu. Oby częściej teraz u Ciebie gościł. Niech roślinki odżyją, a staw się napełnił.

Ewo! Dziękuję. Roślinki podlało porządnie, do stawu musiałoby padać z tydzień, żeby stan wody się podniósł,
ale nie narzekam, dobre i to. Oby sierpień był łaskawszy w wodę dla naszych terenów.
Alija 17:22, 28 lip 2024

Juzia napisał(a)
Jak będziesz znowu potrzebowała kciuków to krzycz

Juziu! Bardzo dziękuję, będę krzyczeć.