Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zacisze Alicji

Zacisze Alicji

Alija 21:12, 25 lip 2024

Monika83 napisał(a)
Alicja czytam i aż niedowierzam że u Ciebie taka susza jest, codziennie w prognozach pogody widzę że w twoim województwie Podkarpacie nadawane są deszcze i burze a tu co innego się okazuje. Umnie taka susza była rok temu podlewałam mocno tylko wszystkie hortensje, rodki, azalie i magnolie po 10L na krzak, a hosty, trawy, astry,przetaczniki, i rozchodniki dawały radę bez podlewania zbyt częstego. A hortensję ogrodową podlej mocno 10l na krzak odrazu się podniesie I trzymam kciuki za deszcz

Moniko! Dziękuję za kciuki, podziałało, dziś był dobry dzień, bo w końcu spadł deszcz, spokojny , normalny deszcz, trochę rano, i ze dwie godzinki po południu. W stawie bez zmian, tu potrzebna solidna ulewa, lub kilkudniowy spokojny deszcz. Ogród podlany porządnie (po około 6 tygodniach). Nie wiem, na jak długo to starczy, ale cieszę się ogromnie.
Alija 21:16, 25 lip 2024

Ela76 napisał(a)
Z tego co czytam to jest nadzieja że za rok będzie lepiej. Oby tak było. Nie pamiętamy takiej suszy w naszej okolicy. Słyszałam że mają wodę udzielać. Na dwie godziny dziennie ma być wyłączane w rurociągu. Obłęd. Koleżanka też ma staw a raczej miała...rybek szkoda okropnie

Elu! OMG, dopiero za rok. O udzielaniu wody nie słyszałam, oby się nie sprawdziło, ale podobno w K. Górnej zaczyna brakować wody w studniach, nie ma czym podlewać.
Alija 21:18, 25 lip 2024

Ela76 napisał(a)
To działa. Trzymanie kciuków rzecz jasna. Aż się chce krzyczeć k...a pada! trzymajcie mocno dalej. Wielkie dzięki.

Elu! Dziś miałyśmy dobry dzień, w końcu popadało (po prawie 6 tygodniach) i cały ogród podlany.

Bardzo dziękujemy wszystkim za trzymanie kciuków.
Alija 21:26, 25 lip 2024

Dziewczyny, dziś w końcu padał normalny deszcz, to wielka radość. Wszystko podlane, nawet oddycha się inaczej.
Pozdrawiam

Alija 21:29, 25 lip 2024

Alija 21:31, 25 lip 2024

sylwia_slomc... 22:16, 25 lip 2024

Alija napisał(a)
Nie ma szans, żeby wszystko podlać

Przykro mi bardzo Jedyna nadzieja, że rośliny się odbudują potem. Czy po ubiegłorocznym wysychaniu były trwałe straty? Na trzeciej fotce to tarczownica? Taka wysoka?
Magara 23:09, 25 lip 2024

Alicja, cieszę się z Twoich opadów razem z Tobą
U mnie dziś nie padało a i jutro ma nie padać - też radość wielka
A i jutro też ma u nas nie padać - mam już listę prac ogrodowych rozpisaną
Monia81 07:47, 26 lip 2024

Czytam, że w końcu deszczyk podlał choć trochę, to bardzo dobrze, bo wiadomo z węża tak się nie podleje jak z nieba , a poza tym całego ogrodu to nawet nie ma szans podlać, teraz to roślinki odżyją troszku, ale napewno przydałoby się jeszcze parę dni takiego lekkiego opadu. Pozdrawiam
Basieksp 09:22, 26 lip 2024

No w końcu deszcz super, chyba większość osób tu na forum cieszy się razem z Tobą z tego deszczu