Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zacisze Alicji

Zacisze Alicji

Urszulla 14:25, 09 lis 2024

Ładnie rozkwitła się róża, u mnie w pąkach utknęły. Przymrozki powoli załatwiają temat jesieni. Niektóre byliny można zostawić. U mnie rdesty mróż załatwił, szkoda że są takie wrażliwe.
Alija 21:42, 09 lis 2024

basia3012 napisał(a)
Alu, jesień u Ciebie tak piękna jak w środku sezonu. Jest czym się zachwycać i jest co podziwiać: różyczki urodziwe, wytrwałe zawilce japońskie, bylinki wszelakie i drzewa w kolorach jesiennych. Piękna jesień, kolorowa. Cudna.

Basiu! Dziękuję za tyle miłych słów, jesień w tym roku była bardzo kolorowa, niestety już listopad i wszędzie
zaczyna się robić pusto i szaro.
Alija 21:46, 09 lis 2024

anabuko1 napisał(a)

Piękne kolory jesieni.
Dobrze, że prace z powiększeniem stawu już masz za sobą.
Znam ten temat z własnego doświadczenia.
U nas komplikowało się to okropnie i ciągnęło ale etapami przez całe lato.

Aniu! Tak, tegoroczna jesień była kolorowa i słoneczna.
Bardzo mnie to cieszy, że mamy to już za sobą, to była katorżnicza praca, teraz czekamy na wodę, bo coś trudno o nią.
Alija 21:50, 09 lis 2024

Monika83 napisał(a)
A u mnie to nawet kilka dni temu nie było tak zielono w ogrodzie jak u ciebie Alicja, tylko w barwach żółto-brązowo

Moniko! Tam gdzie jest zielono, to akurat rosną rodki, bluszcze, iglaki, więc nie tracą koloru, no róże tu też miały jeszcze zielone liście. Reszta ogrodu też brązowo-żółta.
Alija 22:03, 09 lis 2024

Joku napisał(a)
Ładnie się prezentują różane kwiaty. Co to za odmiana? Widzę na zdjęciu że jest szczepiona na pniu. Daje się utrzymać przez zimę?

Jolu! Jestem bardzo zadowolona z tej róży, jest szczepiona na pniu, niestety nie wiem co to za odmiana, dostałam ją w prezencie imieninowym. Na zimę opatuliłam ją całą agrowłókniną i przeżyła, zobaczymy jak będzie teraz. Ta róża ma małe kwiaty, kształtem i wielkością podobne do fairy, może to właśnie ona ??? Natomiast mam drugą wielkokwiatową na pniu
i ta nie przetrwała zimy w całości.
Alija 22:08, 09 lis 2024

ElzbietaFranka napisał(a)
Alicja też dużo kolorków masz. Metasekwoja piękna w lecie i jesienią ma piękną korę.
Mam 4 szt a chciałam je wyciąć a one takie ładne się robią.

Róże u mnie też kwitną sporo w sobotę przycielam i zasuszam do wazonów. Niech dalej cieszą oko.

U nas mglisto bez słońca a sucho jak nigdy.
Pozdrawiam

Elu! Nie wycinaj metasekwoi, szkoda, to piękne drzewo. Niestety już listopad i w ogrodzie robi się coraz bardziej
szaro i pusto.
U nas też niestety bardzo sucho, czekam na deszcz, bo w stawie mało wody, roślinom też by się przydało podlewanie.
Pozdrawiam.
Alija 22:18, 09 lis 2024

Margo2 napisał(a)
ależ piekne zdjęcia
Masz cudowny ogród, a o tej porze roku to kolorów masz zatrzęsienie.
Rewelacja.
Bardzo lubie takie ogrody jak Twój.

Gosiu! Dziękuję, niestety kolorów w ogrodzie coraz mniej, liści opadły, a i słoneczka też, robi się pochmurno.
Ogród mocno już buszowaty, nie wszystko ogarniam.
Alija 22:23, 09 lis 2024

daszum napisał(a)
U mnie też jeszcze kwitną róże.

Danusiu! Podziwiam róże o tej porze roku, pomimo chłodu dają jeszcze radę, są piękne.
Alija 22:28, 09 lis 2024

Urszulla napisał(a)
Ładnie rozkwitła się róża, u mnie w pąkach utknęły. Przymrozki powoli załatwiają temat jesieni. Niektóre byliny można zostawić. U mnie rdesty mróż załatwił, szkoda że są takie wrażliwe.

Urszulko! Niestety kolory odchodzą, robi się szaro i pusto, coraz mniej kwiatów, liście opadły, szkoda.
U mnie też już po rdestach.
LIDKA 22:42, 09 lis 2024

Alija napisał(a)

Jolu! Jestem bardzo zadowolona z tej róży, jest szczepiona na pniu, niestety nie wiem co to za odmiana, dostałam ją w prezencie imieninowym. Na zimę opatuliłam ją całą agrowłókniną i przeżyła, zobaczymy jak będzie teraz. Ta róża ma małe kwiaty, kształtem i wielkością podobne do fairy, może to właśnie ona ??? Natomiast mam drugą wielkokwiatową na pniu
i ta nie przetrwała zimy w całości.

Mam podobną i też myślałam że to fairy może być. Jeszcze kwitnie. tez ją mam z prezentu.