Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zacisze Alicji

Zacisze Alicji

Alija 21:57, 25 lis 2024

Basieksp napisał(a)
No powiem, że ten staw już teraz bardzo ładnie wygląda, po tej rewolucji, którą przeszedł Na wiosnę będzie super, jak rośliny nad nim urosną

Basiu! Dziękuję bardzo. Mam nadzieję, martwi mnie tylko ta mała ilość wody, a tu jak na złość nie pada, ani deszcz
ani śniegu.
Alija 21:59, 25 lis 2024

Kordina napisał(a)
Twój staw i okolice to ulubione miejsce chyba nas wszystkich a ławeczek wystarczająca ilość dla nas?

Bożenko! Bardzo mi miło z tego powodu, myślę, że ławeczek wystarczy. Mąż robi teraz na końcu stawu drewniany pomost, ławeczka też będzie.
Alija 22:01, 25 lis 2024

Makao napisał(a)
Staw robi wrażenie. Duży jest. Te drzewa wokół niego robią klimat. Oaza

Aniu! Dziękuję, drzewa rosną, jak szalone Najpierw nie mogłam się doczekać, kiedy urosną, a teraz nie nadążamy
z podcinaniem.
Alija 22:24, 25 lis 2024

Basieksp napisał(a)

Tam teraz jest taki stopień, będzie można usiąść na nim, chyba?, no i duuużo osób się zmieści

Basiu! Można przysiąść na stopniu, można na ławeczkach. Em robi na końcu stawu drewniany pomost (dawniej już tam był, ale ząb czasu mocno go nadszarpnął i trzeba było zlikwidować) i ławeczkę, więc miejsca jest coraz więcej.
Alija 22:26, 25 lis 2024

basia3012 napisał(a)
Alu, piękne kolory, cudny staw. Można zachwycać się bez końca.

Basiu! Bardzo dziękuję za miłe słowa, całkiem fajnie się nad nim spędza czas.
Alija 22:28, 25 lis 2024

Gosialuk napisał(a)
Chyba trochę wody przybyło?
Ładna jesień u ciebie.

Gosiu! Dzięki, niestety już się robi coraz bardziej szaro. Wody niestety nie przybywa, deszczu nie ma, najwyżej mżawka, śniegu też nie ma, kiepsko z wodą.
Magara 23:15, 25 lis 2024

Alicja, aż trudno uwierzyć, że u Was wciąż mało wody
Mi się wydaję, że od kilku tygodni tonę w wilgoci i opadach, mniejszych lub większych.
Chętnie bym to wszystko oddała
Gruszka_na_w... 10:16, 26 lis 2024

Alija napisał(a)

Basiu! Dziękuję bardzo. Mam nadzieję, martwi mnie tylko ta mała ilość wody, a tu jak na złość nie pada, ani deszcz
ani śniegu.

Nie pamiętam tak suchego listopada. U mnie przez cały miesiąc popadało krótko ze dwa razy.
Trzymam kciuki za opady u Ciebie.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Urszulla 14:40, 27 lis 2024

Chętnie dostarczyłabym Ci nadmiar wody z mojego ogrodu. Zapowiadają na dwa kolejne dni deszcz. Mój ogród wogóle go nie potrzebuje.
Alija 22:08, 27 lis 2024

Rumianka napisał(a)
Chociaż nie jestem Wodnik Szuwarek, to też mnie ciągnie do Twojego uroczego stawu...
Wiosną zacznie się tu dziać, gdy wszystkie wodne zwierzątka obudzą się ze snu zimowego.
Dostojne drzewa tworzą wspaniały klimacik...

Elisko! Bardzo się cieszę, że tak Cię ciągnie do mojego stawu, miło mi, zapraszam.
Mam tylko nadzieję, że do wiosny braki wody przyroda uzupełni.