Gosiu! Dziękuję , bardzo lubię tę piwonię, rośnie u mnie już wiele lat. Kupiłam ją jako maleńki krzaczek z jednym kwiatem. Potem co roku przybywał jeden więcej.
Urszulko! Hordowina rośnie zdrowo, można ją ciąć, co ostatnio zaniedbałam od paru lat, muszę ją trochę zmniejszyć.
Jaśminy bardzo lubię, ja mam te najzwyklejsze, one pachną obłędnie. Moja znajoma ma jaśmin z pełnymi kwiatami (nie znam odmiany), ale bez zapachu, więc kupując odmianowe sprawdzaj czy pachną, o ile zależy Ci na zapachu.
Cudowna Drzewiasta twoja Alcia ja nie mam ale widuję tu też w okolicy wszystkie zachwycają ale te z delikatnymi kolorami najpiękniejsze są
ja czekam na zwykłe piwonie ciekawa jestem kwitnienia bo trochę je musiałam przesadzić ale pąki są to coś będzie .macham
Urszulko! Boki ścieżek, czyli krawężniki były układane na mokrym betonie (fundament), ścieżka jest ułożona na suchym betonie (podsypka grubości ok. 8 cm), równana i dobijana gumowym młotkiem, a następnie obficie polana wodą. W najniższym punkcie zrobione jest odprowadzenie wody.
Aniu! Piwonia dziękuje. Moją kupiłam z jednym pąkiem, a potem co roku był jeden kwiat więcej. Twoja na pewno będzie piękna,
też jestem ciekawa jaki będzie miała kolor, będę zaglądać.