Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zacisze Alicji

Zacisze Alicji

Alija 22:18, 04 maj 2025

LIDKA napisał(a)
Placyk z zielonymi mebelkami to moje ulubione miejsce u Ciebie. A te kamienne ścieżki są super. I nadają klimat. 800 stron wątku a dopiero je pokazujesz.

Staw odzyskał swój urok. Fota w promieniach słońca bardzo ładnie to ukazuje.

Lidka! Cieszę się, miło mi. He, he, kiedyś je pokazywałam, placyk na pewno.
Bardzo się cieszę, że zrobiliśmy w końcu porządek ze stawem, będzie spokój na jakiś czas.
Kordina 10:03, 05 maj 2025

Moje też ulubione, ale te fajne kamienne ścieżki prowadzące do placyku, to chyba pierwszy raz pokazałaś. Kapitalne!
anabuko1 11:42, 05 maj 2025

Alija napisał(a)

Aniu! Dziękuję . Na pewno niedługo się doczekasz kwiatów.

No właśnie słyszałam że na kwiaty czeka się kilka lat. A ja w tym roku drzewiastą sobie kupiłam to pewnie że 3 poczekam, żeby kwiaty u siebie zobaczyć.
vita 08:58, 07 maj 2025

Alija napisał(a)

Też zachwycam się ścieżkami, ciekawie wypoziomowane, placyki, schodki, no i materiał szlachetny Jeszcze ten obelisk na pierwszym planie, po prawej Czy to poidełko?
Różową drzewiastą to chyba mamy taką samą, u mnie jeszcze w pąkach. Jak długo utrzymuje u ciebie kwiaty?
antracyt 20:27, 07 maj 2025

Och, prawie przegapiłam - przepiękne rozwiązanie!
Jakoś wcześniej nie zwróciłam na nie uwagi, chyba pokazywałaś ten placyk z innej perspektywy.
Margo2 23:30, 15 maj 2025

Podpisuje sie pod wszystkimi zachwytami dziewczyn.
Pokazałaś ogród z zupełnie z innej perspektywy.
Przepięknie.
Czy mieliście juz kiedyś amury?
Słyszałam, że trzeba uważać z ilością, bo potrafi zniszczyć całkowicie roślinność wodną co prowadzi do trofi. Będą w ogóle rosliny wodne?
Alija 21:43, 16 maj 2025

Monika83 napisał(a)
Ale piękna!! Alicja ile dni utrzymuje kwiat ta piwonia drzewiasta? Bo mam jedną taką rekordzistkę piwonie że 3 dni ma kwiaty i koniec kwitnienia

Monika! Dzięki. Bardzo ją lubię, ale rzeczywiście mogłaby dłużej trzymać kwiaty, zazwyczaj z tydzień są bardzo ładne, potem powoli tracą urodę. Zależy to też od pogody, jak jest chłodniej, kwiaty utrzymują się dłużej, upał im nie służy, deszcz również. Ale i tak warto ją mieć.
Alija 21:47, 16 maj 2025

eda napisał(a)
Cudowna Drzewiasta twoja Alcia ja nie mam ale widuję tu też w okolicy wszystkie zachwycają ale te z delikatnymi kolorami najpiękniejsze są
ja czekam na zwykłe piwonie ciekawa jestem kwitnienia bo trochę je musiałam przesadzić ale pąki są to coś będzie .macham

Edytko! Dziękuję , zawsze czekam na jej kwitnienie. Mam jeszcze białą i różową, ale taki lila-róż. Niestety w tym roku nie kwitły. Te zwykłe piwonie też są piękne.
Alija 21:49, 16 maj 2025

Kordina napisał(a)
Moje też ulubione, ale te fajne kamienne ścieżki prowadzące do placyku, to chyba pierwszy raz pokazałaś. Kapitalne!

Bożenko! He, he, kamienne ścieżki gdzieś tam, kiedyś pokazywałam, ale myślę, że dawno to było. Miło mi, że się podobają.
Alija 21:52, 16 maj 2025

anabuko1 napisał(a)

No właśnie słyszałam że na kwiaty czeka się kilka lat. A ja w tym roku drzewiastą sobie kupiłam to pewnie że 3 poczekam, żeby kwiaty u siebie zobaczyć.

Aniu! Z kwiatami to różnie bywa, na początku ta moja piwonia co roku miała o jeden kwiat więcej, teraz ma już po kilkanaście, ale mam jeszcze dwie młode i w tym roku nie kwitły w ogóle.