Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zacisze Alicji

Zacisze Alicji

Alija 10:40, 04 maj 2025

Roocika napisał(a)
Lilaki chyba mają dobry rok, bo kwitną obficie, też uwielbiam ich zapach. Posadziłam trzy, może powinnam więcej?

Asiu! Też mi się tak wydaje, bo w tym roku są naprawdę w dobrej kondycji, kwitną obficie i pachną obłędnie.
Jak masz miejsce możesz dosadzić, bo są prawie samoobsługowe.
Alija 10:42, 04 maj 2025

ryska napisał(a)
Przepiękne ma kwiaty ta piwonia drzewiasta.
Twój ogród zachwyca o każdej porze roku.

Renatko! Dziękuję, bardzo ją lubię, le w tym roku muszę przyciąć kolejne pędy, bo bujnęła w górę i na dole jest łysa.
Ogród dziękuje.
Alija 10:48, 04 maj 2025

ewsyg napisał(a)

Ależ piękna ta piwonia.

Ewuniu! Piwonia bardzo dziękuje. Mam jeszcze białą i różową, ale taką bardziej wpadającą w lila, niestety w tym roku nie kwitną, chociaż w ubiegłym miały po jednym kwiatku.
Alija 10:49, 04 maj 2025

Judith napisał(a)
Oszałamiająca piwonia!
Bzy też robią wrażenie . Pieknie jest, świetliście

Judith! Piwonia bardzo dziękuje. Bzy też, w tym roku są naprawdę okazałe, kwitną i pachną cudnie.
Ulina 10:58, 04 maj 2025

Alija napisał(a)

Urszulko! Kaliny bardzo ładne i raczej bezproblemowe, więc warto się nimi zainteresować. Może pomyśl też o jaśminach, wyglądają całkiem ładnie i zapach mają cudny.
Dzięki.

Dziękuję za wskazówki, na pewno tą hordowinę kupię do kolekcji. A o jaśminowcach już myślę, kupiłam odmianę Aurea ( już ma pączki kwiatowe mimo że malutka), mam jeszcze na myśli Variegatę i Virginal. Chyba,że ktoś poleci inną wyjątkową.
Ulina 11:15, 04 maj 2025

Alija napisał(a)

Mireczko! Bardzo dziękuję, ścieżka rzeczywiście jest położona niżej, a placyk wyżej. W układanie ścieżek bawił się mój mąż, realizował swoje wizje.
Zapach jest obłędny, bzy i żółte azalie pachną niesamowicie.
Drzewiasta dziękuje.

Genialna architektura, powiedz eM-owi że się zachwycam!!!!
Układał na podsypce cementowej na stałe czy nie, bo wyglada bez cementu? I jak grubej podbudowie? Bo u mnie jest bardzo podmokły grunt i ciągle się zastanawiam co jest ważne żeby ścieżki po pierwsze,nie były ruchome i się nie rozłaziły, czy to tylko kwestia zabetonowania krawężników, a po drugie, aby jednocześnie nie zatrzymywać nadmiarów wody, aby mogła swobodnie odchodzić, Pewnie trzeba uwzględnić odwodnienie. U mnie to temat przyszłościowy, ale mam to w głowie cały czas. I chętnie bym się z doświadczeń innych dokształciła w tym temacie.
Joku 12:17, 04 maj 2025

Ja też się zachwycam, cudne ścieżki. Kwitnące rośliny też . Maj jest pięknym miesiącem roku.
mirkaka 13:44, 04 maj 2025

Alija napisał(a)

Mireczko! Bardzo dziękuję, ścieżka rzeczywiście jest położona niżej, a placyk wyżej. W układanie ścieżek bawił się mój mąż, realizował swoje wizje.
Zapach jest obłędny, bzy i żółte azalie pachną niesamowicie.
Drzewiasta dziękuje.

Przepiękne klimatyczne miejsce, no zachwycam się nim
anpi 13:53, 04 maj 2025

Piwonia przecudnej urody. Czekam na swoją,pierwszy raz mi zakwitnie, będzie niespodzianka kolorystyczna, bo już nie pamiętam jaką kupiłam,bo było to kilka sezonów wcześniej
LIDKA 14:11, 04 maj 2025

Placyk z zielonymi mebelkami to moje ulubione miejsce u Ciebie. A te kamienne ścieżki są super. I nadają klimat. 800 stron wątku a dopiero je pokazujesz.

Staw odzyskał swój urok. Fota w promieniach słońca bardzo ładnie to ukazuje.