Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zacisze Alicji

Zacisze Alicji

Basieksp 14:36, 28 lip 2025

Ale pięknie Ci kwitnie guzikowiec Ja mam u siebie takiego maluszka, Aza natrętnie mi go obgryzała, jak była szczeniakowata, ukryłam go i przed nią i rośnie
Bardzo lubię te wszystkie Twoje zakątki, te przejścia dodają takiej tajemniczości, co tam się jeszcze kryje?
No i mam podobna zabe u siebie, tylko ta moja trochę płochliwa Może da się trochę oswoić?
Kordina 11:10, 29 lip 2025

Alija napisał(a)

Alusiu cudny portal do innego Świata

Alija napisał(a)
...

Przepięknie kwitną te niebieskości Guzikowiec uroczy krzewik z tymi kulkami
Alija 23:08, 29 lip 2025

ElzbietaFranka napisał(a)
Alicja widać, że woda w stawie jest. U nas dzisiaj lunęło. Pół godziny 2 cm w miednicy. Jednak następne chmury tylko przeleciały po niebie. Może nocą zacznie padać. Zaczynam wątpić w te alerty.
Guzikowiec piękny trzeba przyznać. Hortensje Teraz mają swój czas. Jak dobrze, że jeszcze u mnie nie rozkwitły bo po dzisiejszym silnym deszczu miałabym problem.
Jeżówki też kwitną. Kilka Jeżowek kupiłam dzisiaj posadziłam pomarańczowe i cytrynowe. Mam dużo różowych i białych więc musiałam przełamać ten kolor.
Dla mnie najładniejsza jeżówka jest delichis ceny.

Elu! Woda jest, ale staw nie jest napełniony w całości, chociaż często pada, przynajmniej ogród podlany, więc nie narzekam.
Hortensje się rozkręcają, lubię je bardzo, bo długo ładnie wyglądają i nie są kłopotliwe, a w tym roku nawet ogrodówki mi zakwitły w końcu, bo już w nie zwątpiłam.
Jeżówki mam głównie różowe, miałam różne odmiany, ale jakoś znikły, różowe najmocniejsze.
Alija 23:11, 29 lip 2025

Ewa777 napisał(a)
Pieknie nad stawem. Czuć taki spokój. Idealne miejsca na wypoczynek. W ogrodzie zachwycają jeżówki i hortensje

Ewo! Dziękuję. Masz rację, miejsce na wypoczynek fajne, tylko trochę gorzej z czasem, trudno to wszystko ogarnąć. Jeżówki i hortensje bardzo lubię.
Alija 23:13, 29 lip 2025

MartaCho napisał(a)
Magicznie! Jak z Tajemniczego Ogrodu! Przepięknie!

Marta! Bardzo dziękuję, miło mi.
Alija 23:21, 29 lip 2025

LIDKA napisał(a)
Klimat ogrodu że stawem nie do podrobienia. Piękny. Ta ścieżka pod pergolą zachęca do spacerku.

Chyba jako jedyna na forum masz guzikowca. Śliczny jest.
I ta jeżówka z pierwszej foty wpadła mi w oko. Będę się za taką rozglądać.

Lidka! Dziękuję. Ścieżka pod pergolą to właściwie mostek nad kanałem odprowadzającym nadmiar wody ze stawu,
chociaż w ostatnich latach woda w nim rzadko bywa.
Wydaje mi się, że już u kogoś spotkałam guzikowca, nie jest bardzo atrakcyjny, więc nikt go nie pokazuje, a ja go lubię.
Alija 23:26, 29 lip 2025

Joku napisał(a)
Pięknie kwitnie pontederia. Wydawało mi się że to dość egzotyczna roślina ale chyba dobrze się czuje w naszym chwiejnym klimacie. Widziałam ją w kilku miejscach, na Kaszubach też, bujnie rosnącą.

Jolu! Pontederia czyli rozpław sercolistny rośnie u mnie od paru lat, bardzo dobrze zimuje i rozrasta się,
mam ją już w kilku miejscach.
anabuko1 23:27, 29 lip 2025

Alija napisał(a)

Hmm piękne widoczki.
Hortensjowo, kolorowo, bajecznie
Alija 23:30, 29 lip 2025

Roocika napisał(a)

Piękne ma te guziczki

Asiu! Mnie też się podobają. Guzikowiec rośnie bez problemu, ani nie łapią go choroby, ani szkodniki.
anabuko1 12:39, 30 lip 2025

Alija napisał(a)

Piękne te twoje ogrodowe widoczki.
Taki przemyślane nasadzenia i wyglądają ślicznie. Wszystko mi się podoba