Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zacisze Alicji

Zacisze Alicji

Alija 21:57, 14 sie 2025

Makao napisał(a)
Hortensje teraz najważniejsze i dają czadu ale patrzę że Twoje róże zdrowiutkie i liście niewyżarte. U mnie mączniak przez te deszcze a liście zjedzone jak koronki.

Aniu! He, he, z różami to u mnie też nie jest tak kolorowo, jak wygląda to na zdjęciach. Te akurat dobrze się trzymają, ale na przykład różowa pnąca prawie wcale nie kwitła, bo mączniak się z nią rozprawił, teraz też mam sporo róż w kiepskim stanie, tych nie pokazuję.
Alija 22:01, 14 sie 2025

Basieksp napisał(a)
Dobrze, że hortensje proszą się o pokazanie, bo są bardzo ładne Też zwróciłam uwagę na tą różę

Basiu! Hortensje bardzo lubię, długo są ładne, nie sprawiają kłopotów.
Pomarańczowa róża to Lady of Shalott i z niej jestem naprawdę zadowolona, bardzo zdrowo rośnie i ciągle kwitnie.
Alija 22:05, 14 sie 2025

Juzia napisał(a)
I ja też bardziej na różach skupiłam oko niż na hortensjach
Ale najpiękniejsze dla mnie te ostatnie paprotkowate fotki Jak to się ludziom gust zmienia

Juśka! Ja bardzo lubię róże za ich piękno, chociaż różnie mi rosną, hortensje też lubię, ale oprócz urody cenię sobie u nich to, że długo dobrze wyglądają i nie są kłopotliwe.
A paprotki lubiłam od zawsze i to się nie zmieniło.
Alija 22:11, 14 sie 2025

Kordina napisał(a)
Hortki wszelkiej odmiany wiadomo, że zawsze atrakcyjne, a mnie podoba się to (cudne kolorki):

Bożenko! Róża to Lady of Shalott, u mnie rośnie wyjątkowo dobrze, w odróżnieniu od innych róż, których nie pokazuję, bo nie ma co pokazać. A dalia to pomyłka, nie opisałam ich sobie przed zimą, no i udała mi się właśnie taka, a rośnie jak szalona, zasłoniła mi zupełnie różowe anabelki.
Alija 22:12, 14 sie 2025

Ulina napisał(a)

Tu masz Vanilki i Phantomy?

Urszulko! Tu mam Vanilki w bardziej słonecznym miejscu i Vanilki w cieniu.
Alija 22:15, 14 sie 2025

Ulina napisał(a)

A co to za odmiana?

Urszulko! Ta hortensja to jest green pastel, ona taka trochę zielonawo-różowa, nie rośnie wysoko.
Basieksp 22:26, 14 sie 2025

Alija napisał(a)

Basiu! Ja niestety sadziłam w upale, właśnie Uli o tym pisałam. Rozpław to naprawdę fajna roślina, do oczka , jak najbardziej się nadaje. Jeśli chcesz, to mogę się podzielić.

Będę domawiać inne rośliny do oczka i widziałam, że ten rozpław też ten sprzedawca miał, także przy okazji innych roślin go sobie zamówię Ale fajnie, że o mnie pomyślałaś
Margo2 23:37, 14 sie 2025

Kupiłam rozpław w zeszłym roku, ale u mnie się nie sprawdził, a raczej chyba go źle posadziłam.
No trudno, będe miała tylko rosliny pływające.
Jakie ty masz tereny.
Jest cudnie. Tyle odmian, takie ilości.
Jeżówki u mnie nie rosną. Ale jeszcze raz kupiłam. Nie mogę się wyleczyć.
Cieszę sie, że w tym roku masz więcej wody w oczku.
Może jesienią dopada?