Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zacisze Alicji

Zacisze Alicji

Alija 20:51, 26 sty 2026

sylwia_slomczewska napisał(a)
Dzięki Beatce mogłam pospacerować po Waszym ogrodzie, pozachwycać się jego klimatem. Macie ogród do jakiego ja w przyszłości dążę. Swobodny i klimatyczny. Nie wiem jak pielęgnujesz rabaty bo chwastów żadnych nie wypatrzyłam. A to moja największa bolączka naszego ogrodu. Staw cudny, świetnie pomyślany. Wyobrażam sobie jak tam u Was ptaki śpiewają w ogrodzie. Bajka. Dziękuję, że dałaś mi cynk bo bym przegapiła znając moje szczęście. Uściski dla Was gorące.

Sylwia! Cieszę się, że Ci się u nas podobało. Ogród nie taki duży, jak Twój, ale też jest co robić, jest swobodny, bo nie daję rady go dopieszczać, ale już się do tego przyzwyczaiłam, bo musiałam. Koniecznie musisz się do nas wybrać, serdecznie zapraszamy .
Alija 20:59, 26 sty 2026

hankaandrus_44 napisał(a)
Dawno już tu byłam, ale nad staw, nawet przymarznięty, chętnie bym się wybrała. Może fotka?
Ale nie nalegam. Sięgnę do zdjęć, które masz już na widoku.

Miłego styczniowego, 21 dzień stycznia, imieniny Agnieszki.
A św. Agnieszka wypuszcza skowronki z mieszka. W tym roku trudno je będzie usłyszęć, ale pewnie przybędą o czasie.
Czego Tobie życzę.

Hanusiu! Bardzo mnie cieszą Twoje odwiedziny, zimowe zdjęcia ogrodu będą, ale jakoś ciągle brak czasu.
Zima już przepołowiona, czekajmy więc wiosny, oby szybko przyszła
Pozdrawiam serdecznie.
Alija 21:01, 26 sty 2026

mirkaka napisał(a)
Twój ogród jest piękny, bardzo fajne filmiki, jest taki zaczarowany

Mirka! Dziękuję, Beatka bardzo się postarała.
Alija 21:02, 26 sty 2026

ajka napisał(a)
Z wielką przyjemnością obejrzałam oba filmy, piękny ogród Alicjo.

Aniu! Dzięki, miło mi, że Ci się podobało
Alija 21:08, 26 sty 2026

mimik333 napisał(a)
Alicjo Kiedy dostałam powiadomienie na telefon o nowym filmie tylko przez chwilę zastanawiałam się czyj to ogród. Przyjemność oglądania zostawiłam sobie na wieczór na większym ekranie. Wszystko mi się podoba: klimat, tajemniczość, bujność i dobór roślin. Zauroczyły mnie nawierzchnie, stopnie, cegła. Zdaję sobie sprawę z ogromu prac przy tak dużym założeniu. Pięknie pokazane i opowiedziane. Pozdrawiam

Alu! Bardzo się cieszę, że podoba Ci się mój ogród, ma już trochę lat, więc jest mocno zarośnięty, na dopieszczanie go raczej brak sił, bo jest dość rozległy, więc trzeba się do niego przyzwyczaić. Zawsze chciałam w ogrodzie mieć duże drzewa, no i mam.
Pozdrawiam.
Alija 22:30, 26 sty 2026

ElzbietaFranka napisał(a)

Alicjo obejrzałam i teraz mam ogląd na twój ogród. Jest bardzo ładny jak w buszu. Zachwycam się twoimi agapantami kwitnącymi. U mnie kilka lat i nie kwitną. Już im zapowiedziałam jak w tym roku nie zakwitną to zostaną wyrzucone.

Woda w ogrodzie to konieczność która sprawia, że rośliny są piękne. U mnie kaczek nie ma ale za to mnóstwo ptaków pije z oczka wodę.

Pozdrawiam.

Elu! To właściwe określenie mojego ogrodu, jest tu busz, rabaty bliżej domu są bardziej ogarnięte, natomiast im dalej tym bardziej dziko. Dzięki wodzie w ogrodzie jest więcej zwierząt.
Z agapantami jest u mnie różnie, jedne kwitną, inne nie, naprawdę nie wiem od czego to zależy.
Pozdrawiam
Alija 22:38, 26 sty 2026

ewsyg napisał(a)

Alicjo, bardzo dziękuję za zaproszenie. Mamy znajomych koło Sanoka i czasami jeździmy do nich w odwiedziny. Jak się do nich wybierzemy, to chętnie zobaczę Twój przecudny ogród w realu. Dlako mieszkasz od Sanoka ?
Ciekawa jestem, czy zapuszczasz się w rejony Jury Krakowsko Czestochowskiej ? Jeżeli tak, to ja też Cię serdecznie zapraszam.

Ewuniu! He, he ja mam w Sanoku koleżankę, od nas to jest jakieś 110km. Jadąc od Krakowa na Rzeszów trzeba do nas odbić w bok 20 km, mieszkamy w Kolbuszowej, więc kiedy będziecie jechać w odwiedziny do znajomych to spokojnie możecie do nas wpaść.
Jeśli chodzi o Jurę, to w Olkuszu mam ciocię, którą czasem odwiedzamy, daleko stamtąd do Ciebie?
Alija 22:42, 26 sty 2026

antracyt napisał(a)
Alicjo, jak dobrze, że powstały te filmy. Cudnie masz nie tylko na zdjęciach! Jestem pod wielkim wrażeniem. A fo tego masz bardzo fajną ogrodową biżuterię. Szczególnie grzyby przy ławce wpadły mi w oko

Przy okazji brawa dla twórczyni filmów

Zuziu! Dziękuję za odwiedziny, miło, że podobało Ci się w moim ogrodzie, chociaż o tej porze roku kwiatów już nie ma zbyt wiele, a Ty lubisz kwiaty Kolorowe, ceramiczne grzybki pod ławką też lubię
Beatka świetnie się spisała
Alija 22:45, 26 sty 2026

Kordina napisał(a)
Z przyjemnością obejrzałam Twój ogród "w ruchu" inny jest odbiór zdjęć a zupełnie inny filmu, ogród po prostu zachwyca.

Bożenko! Bardzo mi miło, masz rację, że zdjęcia inaczej oddają rzeczywistość niż film.
Alija 22:50, 26 sty 2026

Tess napisał(a)
Alicjo, obejrzałam filmy. Oba.
Powiedzieć, że jestem pod wrażeniem, to nic nie powiedzieć.
Uwielbiam cieniste ogrody, a w Twoim jest wszystko, co kocham. Kamienne ścieżki, murki i placyki tworzą niezapomniany klimat. No i wszędzie te moje ukochane rośliny do cienia i półcienia.
Uwielbiam.
Zdjęcia nie są stanie przekazać tego klimatu, nie mają wielowymiarowości.

Tess! Bardzo dziękuję za odwiedziny i tak miłe słowa, bardzo się cieszę, że podoba Ci się mój ogród.
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam