Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Glina i zielsko

Glina i zielsko

Ulina 14:51, 15 mar 2026

Widzę, że jesteś na etapie skończenia prac wiosennych. Czyli ogród małoobsługowy, ciekawe ile siewek werbeny wyplewiłaś, ja muszę usunąć zeszłoroczne bo miałam las, a kolejnego chyba nie chcę.
Konieczki 14:52, 15 mar 2026

Laski cisowe są super, pamiętam jak wieki temu byłam z córką w Szczawnicy w sanatorium i tam właśnie też jest zagajnik cisowy. Mimo smogu chodzili tam na zdrowotne spacery
LIDKA 15:19, 15 mar 2026

Wafel napisał(a)
Ooo, też nie widziałam cisowego lasku, ciekawe ile lat mają te drzewa.

Ładnie podziałałaś, jak przystało na 18 latkę Przy okazji zostawiam urodzinowe serdeczności, jak najwięcej odpoczynku w ogrodzie, oby samo rosło No i żeby pieskowi magnolka nie zaszkodziła

Za serdeczności dziękuje
Cieszę się że ta gruba robota za mną.
Magnolia chyba smakowała łobuzowi
LIDKA 15:25, 15 mar 2026

Ulina napisał(a)
Widzę, że jesteś na etapie skończenia prac wiosennych. Czyli ogród małoobsługowy, ciekawe ile siewek werbeny wyplewiłaś, ja muszę usunąć zeszłoroczne bo miałam las, a kolejnego chyba nie chcę.

Ula gruba robota za mną. Jeszcze z takich większych akcji to tulipanowca będziemy przesadzać.

Co do werbeny to na dawnej platanowej ją usunęłam. Coś może jeszcze wyjdzie. Wysiew podejrzewam na kortowej ale to zobaczymy w sezonie. Ona mi tu dobra robotę robiła.

Ula ogrodów bezobsługowych nie ma i nabieram podejrzeń że mało obsługowych też nie ma ☺️
LIDKA 15:27, 15 mar 2026

Konieczki napisał(a)
Laski cisowe są super, pamiętam jak wieki temu byłam z córką w Szczawnicy w sanatorium i tam właśnie też jest zagajnik cisowy. Mimo smogu chodzili tam na zdrowotne spacery

Las jaki by nie był to zawsze wpływa korzystnie na zdrowie.
Marcin89 15:37, 15 mar 2026

LIDKA napisał(a)

Ula gruba robota za mną. Jeszcze z takich większych akcji to tulipanowca będziemy przesadzać.

Co do werbeny to na dawnej platanowej ją usunęłam. Coś może jeszcze wyjdzie. Wysiew podejrzewam na kortowej ale to zobaczymy w sezonie. Ona mi tu dobra robotę robiła.

Ula ogrodów bezobsługowych nie ma i nabieram podejrzeń że mało obsługowych też nie ma ☺️
A kiedy będą nowe zdjęcia? Ciekawi mnie np. ile miejsca jest po platanach?
Miskantowo 16:43, 15 mar 2026

LIDKA napisał(a)

Moja koleżanka upiera się, że są i ona ma taki…
Trawa i jeżdżące po niej robociki-kosiarki
Powiedziałam jej, że jest w błędzie. To nie jest ogród. To jest trawnik…