Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Glina i zielsko

Glina i zielsko

TAR 22:05, 21 mar 2026

LIDKA napisał(a)

Czasem mam wrażenie że praca zawodowa zabiera mi życie. Godziny mam ciulowe bo sama robota jest fajna.

No ale ...gdzieś trzeba na te "habazie" zarabiać.

Noo, ja mam juz dosyc pracy zawodowej. Poszlabym na rok wolnego by troche odetchnac i wtedy moze wrocic.
mrokasia 22:08, 21 mar 2026

Uhuhu, kolejne róże .
Taaak, ja już dawno doszłam do wniosku, że praca przeszkadza mi w życiu. Ale, jak słusznie mówisz - gdzieś trzeba zarabiać na habazie .
LIDKA 22:12, 21 mar 2026

TAR napisał(a)

Noo, ja mam juz dosyc pracy zawodowej. Poszlabym na rok wolnego by troche odetchnac i wtedy moze wrocic.

Tak się mówi. A jak mogłam rok siedzieć w chacie i brać kasę z zusu na zasiłku rehabilitacyjnym to wytrzymałam 6 m-cy chorobowego i 4 m-ce zasiłku. Babki w zus wzięły mnie za wariatkę jak poszłam zrezygnować z zasiłku w dniu którym przyszła decyzja orzecznika o kolejnych 8 mcach.

Siedzenie w pustym domu bo dzieci dorosłe a chłop w delegacji bardzo mi się nużyło i chciałam do ludzi.
LIDKA 22:15, 21 mar 2026

mrokasia napisał(a)
Uhuhu, kolejne róże .
Taaak, ja już dawno doszłam do wniosku, że praca przeszkadza mi w życiu. Ale, jak słusznie mówisz - gdzieś trzeba zarabiać na habazie .

No tak. U nas na razie M nie pracuje. Od dawna jest na emeryturze MON ale nigdy nie siedział bez pracy. Teraz zajmuje się domem i czasem narzeka na nudę ; za to mam obiadki i czyste podłogi. I Franek wychowany jak żaden pies na wsi.
LIDKA 22:16, 21 mar 2026

Rozpakowałam róze bo czekały od czwartku. Chyba im ciepło w kartonie były bo pączki mają. Moczą się. Jutro po obiedzie sadzenie i tetrisy.
LIDKA 22:18, 21 mar 2026

Do róż szkółka dołącza fajny poradniczek o różach.