Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Glina i zielsko

Glina i zielsko

LIDKA 21:47, 05 lip 2026

Te liatry to mają korzeń cebulki . Dużo cebul zrośniętych razem. Pierwszą sadzonkę cięłam nożem by zrobić więcej .
Angelika95 21:48, 05 lip 2026

Mam liatry w przechowalniku. Może to by był dobry pomysł
LIDKA 21:52, 05 lip 2026

Narsilia napisał(a)
Lato u ciebie piękne i kwitnące rośliny super skomponowane ,zgrupowane że dają efekt masowy ocxywiscie chwastów nie ma i wszystko dopilnowane n tip top moje jeziweczki od ciebie z tamtego roku też już zaczynają kwitnąć , pysznogłówki super te się nimi rok temu zachwyciłam , zimują i odbijaj bez problemu

Klaudia nosz oczywiście że zielsko jest popaduje to się z nim ścigam. Sądzę rośliny rzędami głównie i każde roślinka występuje w kilku lub kilkunastu sztukach . Nadal sama coś tam rozmnażam i ciągle przez to jakieś doniczki mam .
Pies mi kradnie i wynosi i próbuje doprowadzić ogród do stanu bez doniczek .

O pysznoglówksch dobra wiadomość to jest że odbijają . Dokupię do tej jednej.
Rojodziejowa 21:54, 05 lip 2026

Amgelika czyściec Hummelo za niski? Albo ostatnio fajne roślinki widziałam - ślazówki (Sidalcea). Te krwawnice dzikie nie są takie bardziej lubiące właśnie wilgoć? One zazwyczaj w rowach rosną.

Lidzia, nie gadaj, masz wymuskane, że aż powieka drga W chwasty nie wierzę
LIDKA 21:56, 05 lip 2026

Angelika95 napisał(a)
Mam liatry w przechowalniku. Może to by był dobry pomysł

U mnie rosną na najgorszym fragmencie gleby bo na sączkach od oczyszczalni i tam mocno przeryte że na glinę trafił żółty piach. Ziemia marna i polepszam dosypując kory. Liatry są całkiem bezproblemowe i chyba się sieją . Miałam raz wkoło nich pełno cieniutkich szczypiorków i wyplewiłam zanim się domyśliłam że to liatry mogą być .
violaskom 22:21, 05 lip 2026

Lidka nie miałam pojęcia że Ty masz tyle róż. Ta biała rabata z Artemisami, gaurą i tymi bordowymi liliami to strzał w dziesiątkę. Super połączenie. Pięknie to wygląda.