Nie mam. To terytorium mojego skorpiona i mi sie walczyc nie chce.300 m tego jest a rabat ok 400.
Nie mam jeszcze pełnych rabat i dosadzam. Ale nie wykluczam że kiedys uszczkne trawnik tylko to trudne bo nawodnienie trzeba by przekładać. I kable od kosiarki.
Dobrze że wygląda na tip top. Bo naprawdę nie jest.
Też cykam fotki jak wychodze do pracy i potem sie gapie. Czasem podglądam też na żywo z pracy przez monitoring w telefonie. Fajna sprawa .
Fajny masz patent po pół godzinki pielić. Zastosuje od poniedziałku.
Mam Gracilimusy z dobrego źródła i raz u mnie kwitły w 2020 r. To co czytałam mają długi okres wegetacji kwitną pod koniec października u nas o tej porze nie zawsze jest ciepło.
Aby zakwitły musi być długa i ciepła jesień.
U swoich wczoraj oglądałam mają pogrubione łodygi ale czy kwiatostany wyjdą znak zapytania może październik będzie cieplejszy.
Ludzie masz bardzo ładnie. Ja tam już nie pielę jak przezimuja wiosna usunę aby tylko nie kwitły.
Rozchodniki rozmnazalam z liści. Mam kilka zanużonych liści w kieliszkach jak wypuszcza korzonku to posadzę.
Wszystkie rośliny można samemu rozmnażać tylko trzeba mieć cierpliwość. Róże, hortensje przez odkłady.
Podoba mi się rabata z krzaczkami na pniu to będą kulki?
Ten soliter to cyprysik groszkowy? Mam ich dosyć sporo nigdy nie mam czasu aby ich przystrzyc.
A w jakich odległościach od siebie sadziłaś tuje i ile od ogrodzenia? Chciałam taką rabatę z tui a przed nimi trawy, ale mam na to około 2m i nie wiem czy to nie za mało
Angelika moja bukowa ma 2 m. Mam tam małe jeszcze tuje. Ok 50. Cm od plotu. Potem w rzędzie buki hortki i seslerie. W rzędzie bliżej brzegu. Pomiędzy wcisnełam rzad carexa ale wymieniam powoli na trzcinnik. Ciasno juz jest tam gdzie trzcinnik a tujki dopiero po 60 cm.
Jutro Ci pstryknę fote z bliska jak to wyglada.
Może załóż wątek i pokaż co masz. Albo wklej zdjęcia u mnie. Zapraszam
Ela ten bonzaj to cyprisik buleward. Dostalismmy od ś.p. Teściowej na początku budowy. Taka pamiątka.
Drzewka na pniu kolorowe to derenie. Troche je tne bo pniaki chude a korony rosną jak szalone.
Ale nie na kulki.
Dopiero w tym roku wychodzą im odrosty od korzeni ale obcinam. One z lokalnej szkółki gdzie emerytowany policjant sam szczepi różne rośliny.
Rozchodniki mam od Irenki z Miłkowa. Mialam 4 już mam chyba 16.
Rozmnażam wtykając gałązkę do ziemi. Chyba mam 2 gat bo część jest różowa a część biała, nazw nie znam.
Troche mi brakuje cierpliwości do rozmnażania. Ale sie staram.
Lubie Twoje rady odnośnie roślin. Tak dużą że wiedze masz i ciekawie piszesz.
Fajnie wyszły Ci te zielone kuleczki, a nie myślałaś, żeby ten główny górny przyciąć? Ja w zeszłym roku przycięłam sosenkę i limbę, myślałam, że odejdą z tego świata, a jednak im się udało także się nie przejmuj jakby następny rok drzewko było trochę nie w formie