Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Glina i zielsko

Glina i zielsko

Wiaan 21:21, 25 wrz 2022

Fajny niwak
Lidka ciekawe jak długo będziesz miała tak dużo trawnika u mnie co raz mniej Ładniutko masz, zawsze tak chciałaś i masz, ale sie cieszę ❤️
LIDKA 22:02, 25 wrz 2022

Wiaan napisał(a)
Fajny niwak
Lidka ciekawe jak długo będziesz miała tak dużo trawnika u mnie co raz mniej Ładniutko masz, zawsze tak chciałaś i masz, ale sie cieszę ❤️

Moja druga połowa nieskora do przekładania nawodnienia i kabla od kosiarki , także ten......
LIDKA 22:05, 25 wrz 2022

Kordina napisał(a)

Fajnie wyszły Ci te zielone kuleczki, a nie myślałaś, żeby ten główny górny przyciąć? Ja w zeszłym roku przycięłam sosenkę i limbę, myślałam, że odejdą z tego świata, a jednak im się udało także się nie przejmuj jakby następny rok drzewko było trochę nie w formie

Ja już go ciełam kilka razy.
Jak go dostałam miał tylko 2 piętra gałązek. Głównego pędu nie obcinam bo jeszcze 1 pięterko wyprowadze za 2 lata.
Angelika95 22:15, 28 wrz 2022

LIDKA napisał(a)

Angelika moja bukowa ma 2 m. Mam tam małe jeszcze tuje. Ok 50. Cm od plotu. Potem w rzędzie buki hortki i seslerie. W rzędzie bliżej brzegu. Pomiędzy wcisnełam rzad carexa ale wymieniam powoli na trzcinnik. Ciasno juz jest tam gdzie trzcinnik a tujki dopiero po 60 cm.

Jutro Ci pstryknę fote z bliska jak to wyglada.

Może załóż wątek i pokaż co masz. Albo wklej zdjęcia u mnie. Zapraszam

U mnie jeszcze za mało do pokazywania, ale Twoje rabaty są w 100% w moim stylu, muszę uczyć się od bardziej doświadczonych Powiedz mi proszę jaka jest szerokość Twoich innych rabat? Dawałaś pod spód agrowłókninę?
olciamanolcia 10:32, 29 wrz 2022

LIDKA napisał(a)

Hmmm a może jakieś rabaty wzdłuż albo wszerz ? Chyba,że w piłkę lubicie grać
Ostatnio podczas koszenia trawnika uwaga!- mój Mąsz zaproponował - "może tu zrobić rabatę bo tak tu pusto " a mi w to graj
mrokasia 12:15, 29 wrz 2022

olciamanolcia napisał(a)

Hmmm a może jakieś rabaty wzdłuż albo wszerz ? Chyba,że w piłkę lubicie grać
Ostatnio podczas koszenia trawnika uwaga!- mój Mąsz zaproponował - "może tu zrobić rabatę bo tak tu pusto " a mi w to graj

To chyba przychodzi z czasem . Mój ostatnio się zachwyca - "ale nam fajnie zarosło" .
Martka 19:42, 29 wrz 2022

Oj tak, pełna zgoda, potrzeba czasu. Pozwólmy Lidce nacieszyć się trawnikiem, ogarnąć te rabaty które już są, "wszystko na raz" to nie jest dobry stan Ja też dziś siedząc sobie na ławeczce (zdążyłam z pracy na zachód) - zamiast podziwiać ów zachód - dumałam, gdzie by tu jeszcze uszczknąć trawnika

Wiaan 19:47, 29 wrz 2022

mrokasia napisał(a)

To chyba przychodzi z czasem . Mój ostatnio się zachwyca - "ale nam fajnie zarosło" .

U mnie też mówi "coraz mniej tego trawnika, ale to dobrze"
LIDKA 05:26, 30 wrz 2022

Angelika95 napisał(a)

U mnie jeszcze za mało do pokazywania, ale Twoje rabaty są w 100% w moim stylu, muszę uczyć się od bardziej doświadczonych Powiedz mi proszę jaka jest szerokość Twoich innych rabat? Dawałaś pod spód agrowłókninę?

Agro dawałam a potem wywalałam.
Jak i inni tutaj nabierający mądrości ogrodowych.

Rabaty różne pd 1.8 do 4 m.
Najszersza u mnie platanowa jeszcze w trakcie.
LIDKA 20:48, 30 wrz 2022

Przyjeżdżam z pracy o szarówce wiec nawet po ogrodzie niepochodze.

Za to zabrałam z tarasu fikusa benjaminka. Stał sobie cale lato d majówki pod okapem dachu od wschodniej strony. Podlewałam i czasem polałam go po liściach.

Chyba było mu dobrze.