Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Glina i zielsko

Glina i zielsko

edi75 10:18, 05 paź 2022

Witaj Lidziu, bardzo ładnie u Ciebie wszystko takie równie i świeże.Kora robi robotę.U mnie rudbekie sieje się sama,a ja jej nie przeszkadzam
Kasiapod 17:31, 05 paź 2022

Współczuje mniszka Pięknie się rabaty prezentująLidzia na twoich rabatach jak zawsze równiutko i porządeczek.
Hosty ładnie wyglądają, a ja miałam i wyrzuciłam do tzw. przechowalnika, chyba je przeprosze
Alija 18:33, 05 paź 2022

LIDKA napisał(a)
Róże

Artemis

Róże pięknie kwitną. Twoją Artemis podziwiam już od dłuższego czasu, miałam na nią zpolować w tym roku,
ale jakoś zeszło. Będzie na liście zakupów na przyszły rok.
Martka 18:56, 05 paź 2022

Lidko, lista rabat jest długa! Budlejowa już nie jest budlejowa, to mi już gdzieś wcześniej mignęło, a czym będziesz ją obsadzać? Bo chyba przegapiłam te plany?
Bardzo uporządkowana przestrzeń, teraz możesz ją śmiało "zabuszać"
LIDKA 22:11, 05 paź 2022

Helen napisał(a)
Jakie masz piękne róże i klon jeszcze piękny. Mój Atropurpureum chyba będzie do usunięcia, zobaczymy wiosną, ehhhh.

Mój posadzony niezgodnie z zasadami masie dobrze. Ale orange dream zdechł z 7 lub 8 tyg po zakupie. Okryjemy na zime i zobaczymy.

Róże ładne choc deszcz często i plamistosc na nn sie pojawila.
Za to askoty maja pędy po 2 m.

Dziękuję za mile słowa

LIDKA 22:15, 05 paź 2022

edi75 napisał(a)
Witaj Lidziu, bardzo ładnie u Ciebie wszystko takie równie i świeże.Kora robi robotę.U mnie rudbekie sieje się sama,a ja jej nie przeszkadzam

Ja nie mam roslin co sie sieją głównie z powodu strachu że nad nimi nie zapanuje.

Wysiałam teraz orlaye do donic i mi wschodzi. Posadze na rabacie i zobaczymy czy sie posieje na glinie za rok. Wsadzilłam tez 3 jarzmianki. I zobaczymy.
LIDKA 22:18, 05 paź 2022

Kasiapod napisał(a)
Współczuje mniszka Pięknie się rabaty prezentująLidzia na twoich rabatach jak zawsze równiutko i porządeczek.
Hosty ładnie wyglądają, a ja miałam i wyrzuciłam do tzw. przechowalnika, chyba je przeprosze

Tu gdzie mam hosty nic innego by się nie zmieściło. To trawiasta ścieżka z tarasu wzdłuż budynku do ogrodu.
Te hosty i żurawki troche urozmaicają bo same tuje były nudne.
LIDKA 22:20, 05 paź 2022

Alija napisał(a)

Róże pięknie kwitną. Twoją Artemis podziwiam już od dłuższego czasu, miałam na nią zpolować w tym roku,
ale jakoś zeszło. Będzie na liście zakupów na przyszły rok.

Artemis to róża którą kiedys zobaczyłam w programie Maji.
Wtedy nawet nie wiedziałam że ogród bedę miała. Zakochałam się i mam harem tej Artemis -4 szt.

Bardzo zdrowa jest i kwiecia ma obfitość.
LIDKA 22:22, 05 paź 2022

Martka napisał(a)
Lidko, lista rabat jest długa! Budlejowa już nie jest budlejowa, to mi już gdzieś wcześniej mignęło, a czym będziesz ją obsadzać? Bo chyba przegapiłam te plany?
Bardzo uporządkowana przestrzeń, teraz możesz ją śmiało "zabuszać"

Budleje mi zabuszują kawałek zapłocia. A co tu posadze nie wiem. Najbardziej mi po głowie chodzą....hortki

Agatorek 12:26, 06 paź 2022

LIDKA napisał(a)

Ja nie mam roslin co sie sieją głównie z powodu strachu że nad nimi nie zapanuje.

Wysiałam teraz orlaye do donic i mi wschodzi. Posadze na rabacie i zobaczymy czy sie posieje na glinie za rok. Wsadzilłam tez 3 jarzmianki. I zobaczymy.

Nie ma czego się bać.
Chociaż muszę przyznać, że nie spodziewałam się u siebie aż takiego wysiewu werbeny, mimo tego, że na forum czytałam o tym w wielu miejscach .

Perfekcyjnie u Ciebie, wszystko ładnie uporządkowane i widać, jak się rozrasta na rabatach . Pięknie ❤️