Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Glina i zielsko

Glina i zielsko

Agatorek 21:26, 31 mar 2021

No właśnie, gdzie?
LIDKA 13:36, 01 kwi 2021

Na razie taka fotka

A nawet dwie

Więc wybaczcie że o trawkach zapomniałam
LIDKA 13:56, 01 kwi 2021

Plot bedzie zakończony we wtorek.

Przyjdę z roboty i się biore za tuje. Majstry chodzą wkolo i mi podeptali. Wyplewie. wzbogaca im ziemie kora i kompostem. I wykoruje na grubo.
Dokupulam w brico w śmieszne cenie szmaragdy a ładne i zdrowe i będę przesadzać i dosadzać.
Te co mam to na razie obraz nędzy pod tym plotem bo chorowały zeszłego lata.
Zrobie porzadek i pod pierzynka z kory powinny dostać szwunga.
Taki plan na po świętach.

Dziś zakupy A od jutra gary i blaszki
Ogród po świętach.

P.s. premie dostalam fajna. Zakupy spożywcze ale roślinne też zrobię.
I te mnie cieszą ☺️☺️☺️

Agatorek 17:51, 01 kwi 2021

Ale super wiadomości .

I płotek pierwsza klasa

Ja tez już nie wychodzę na roboty ziemne, chociaż trzeba przyznać, że wczoraj i dziś pogoda była super
Magleska 18:42, 01 kwi 2021

Lidka zaglądam na bieżąco ,ale tu planowanie było na całego ,a ja jakoś kiepska jestem w doradzaniu -tym bardziej ,że każda z moich rabat co najmniej po 3,4 ,a nawet 5 razy przerabiana ... w tym sezonie mam plan zostawić je w spokoju i obserwować

...piękny płot powstaje

..co do trawek na przód to fajna jest sesleria jesienna -szybko zbiera się wiosną ,łatwo się ją przycina ......lubię też stipę -na mojej glinie jak narazie rośnie
,a rozplenice póżno startują i potrzebują sporo wody -na moim skalniaku te najstarsze szybko przysychają -wkurzają mnie ,ale jakoś nie mogę się zebrać ,żeby je odmłodzić

LIDKA 19:22, 01 kwi 2021

Magleska napisał(a)
Lidka zaglądam na bieżąco ,ale tu planowanie było na całego ,a ja jakoś kiepska jestem w doradzaniu -tym bardziej ,że każda z moich rabat co najmniej po 3,4 ,a nawet 5 razy przerabiana ... w tym sezonie mam plan zostawić je w spokoju i obserwować

...piękny płot powstaje

..co do trawek na przód to fajna jest sesleria jesienna -szybko zbiera się wiosną ,łatwo się ją przycina ......lubię też stipę -na mojej glinie jak narazie rośnie
,a rozplenice póżno startują i potrzebują sporo wody -na moim skalniaku te najstarsze szybko przysychają -wkurzają mnie ,ale jakoś nie mogę się zebrać ,żeby je odmłodzić

Co do rozplenic to podlewanie mam bo pokupiłam linie kroplujące.
GLinę też mam. ☺️

Fajnie że zaglądasz bo na roślinach się znasz. Coś doradzisz.
Zrobie te rabaty z tego co mam i pozamawialam A stopniowo sobie dosadze. Ta sesleria fajna.
Co do stipy mieszane uczucia mam. Za zwiewna ona dla mnie.

Martka 20:17, 01 kwi 2021

Lidka, idzie nowe od frontu Radość mogę sobie wyobrazić Twoją i Męża

Ja mam bardzo skromne doświadczenie z trawami i nie mogę wiele doradzić, ale posadziłam dwa lata temu trzy carex morrovii variegata i rosną jak szalone, już muszę je rozsadzać, przez całą zimę zielone i na wiosnę wymagają niewielkiego odświeżenia, choć niektórzy ponoć ostro tną. Jeśli przypadnie Ci t trawa, to jako bezproblemową polecam na front rabaty, bo pożytek z niej duży i bezproblemowa.
LIDKA 21:14, 01 kwi 2021

Martka napisał(a)
Lidka, idzie nowe od frontu Radość mogę sobie wyobrazić Twoją i Męża

Ja mam bardzo skromne doświadczenie z trawami i nie mogę wiele doradzić, ale posadziłam dwa lata temu trzy carex morrovii variegata i rosną jak szalone, już muszę je rozsadzać, przez całą zimę zielone i na wiosnę wymagają niewielkiego odświeżenia, choć niektórzy ponoć ostro tną. Jeśli przypadnie Ci t trawa, to jako bezproblemową polecam na front rabaty, bo pożytek z niej duży i bezproblemowa.

Akurat dziś tego carexa w brico widzialam, sadzonki były ładne ale chyba po 29 zł. Na razie odpuszczam.
Ciut już nakupilam. Jeszcze 2 paczki przyjdą z trawami i derenie mam do odbioru.
Kupiłam też 8 szmaragdów.
Muszę mój żywopłot doprowadzić do ładu.

Teraz gary i patelnie. Od środy ogród.

A i radość z plotu jest. Mąż na razie tylko fotki widział.

BASIA8 21:31, 01 kwi 2021

Piękności ogrodzenie super jest,a będzie jeszcze piękniej
LIDKA 21:37, 01 kwi 2021

Basia tak się nie mogę doczekać.
To przedostatnia taka duża i droga robota budowlana.
Jeszcze wiata i koniec.

A teraz się cieszę z płotu choć nieskończony.