Lidka jak masz tak dużo tej lawendy to może zrób takie małe pole lawendowe, gdzieś na przykład jak rabata zakręca. Posadź jej dużo, spróbuj ze stipą, może da radę, dodaj kilka roślin soczyście zielonych. Nie wiem tylko czy taki klimat lubisz. Tam masz wystawę południową to lawenda będzie miała dobrze, nie byłaby też przy wejściu, a jak wiadomo po zimie i przycięciu do czasu zarośnięcia nie jest zbyt efektowna i się starzeje niestety. Też miałam przy wjeździe do czasu
Wiaan on nie piękny,(ten trwnik) umarł bo go nie podlewałam dobrze, mam go na glinie i samam słońcu, , ziemia się pozapadała wieć doliny i góry mam. Będzie robiony od nowa chyba na jesieni ale ja optuje za następną wiosną. Chce najpierw nawodnienie i wiatę.
Ładne mam tylko 2 kawałeczki trawnika koło domu najbliżej - robione w zeszłym roku latem. Wszystko ręcznie i siatka jest- mąż miał urlop. Zawsze na urlopie coś robi. na kolejnym będzie ta długa rabatka. pod koniec kwietnia.
Lawenda będzie na rabacie południowej z jukami, platanami, itd. Ale to następny etap. Najpierw zrobię tą od frontowego płotu.
U Ciebie też ładnie jest. Taras masz ładnie zagospodarowany. Bo mój jeszcze taki goły. Rabaty masz gotowe a zmieniasz bo /lubisz/chcesz.
No i ok z tym przenoszeniem, ja decyzja zapadła to tego się trzymaj. Będzie pięknie!
Trawnik w dobrym stanie utrzymać to duża sztuka jest... zwłaszcza na glinie. Ja się poddałam, wracam z urlopu i ściernisko... bez nawadniania się nie da.
Cisy pozimie nie wyglądają przepięknie, ale jeśli są doniczkowane to nic im nie będzie