Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Glina i zielsko

Glina i zielsko

Marcin89 13:41, 06 sty 2025

Lidka ten Inspired Rose ma zdjęcie z fioletowymi kwiatami, a nazwa wskazuje różowy. Także uważaj na pomyłki

Ja mam 3 odmiany kocimiętki. Jedna jest sprawdzona, dwie pozostałe dopiero w tym sezonie ocenię
LIDKA 13:56, 06 sty 2025

Z kocimiętek cat pajams kupie
Kordina 14:15, 06 sty 2025

Mnie bardzo podoba się miniaturowy liliak Palbin, jako regulowany krzaczek, chyba nieżle wyglądałby przy różach? Na ten ostrze sobie zęby
LIDKA 14:47, 06 sty 2025

Kordina napisał(a)
Mnie bardzo podoba się miniaturowy liliak Palbin, jako regulowany krzaczek, chyba nieżle wyglądałby przy różach? Na ten ostrze sobie zęby

Bożenka mam. On daje odrosty. Z jednej gałązki mam juz fajny krzaczek. Dostałam od koleżanki.

Wsadziłam w kąt i słabo kwitnie.
Musze mu lepsza miejscówke dać.

Wyśle Ci chętnie. Przypomnij mi w marcu jak miną mrozy.
LIDKA 14:49, 06 sty 2025

Marcin89 napisał(a)
Lidka ten Inspired Rose ma zdjęcie z fioletowymi kwiatami, a nazwa wskazuje różowy. Także uważaj na pomyłki

Ja mam 3 odmiany kocimiętki. Jedna jest sprawdzona, dwie pozostałe dopiero w tym sezonie ocenię

Marcin czujny jesteś. ❤️❤️❤️
Ulster dwarf tez nie wyglada jak na innych sklepach. A tego akurat mam i znam.
Dzięki.

Moze bliżej wiosny bedą lepiej dostępne. Kupowałam w albamarze a teraz nie ma.
Marcin89 14:57, 06 sty 2025

LIDKA napisał(a)

Marcin czujny jesteś. ❤️❤️❤️
Ulster dwarf tez nie wyglada jak na innych sklepach. A tego akurat mam i znam.
Dzięki.

Moze bliżej wiosny bedą lepiej dostępne. Kupowałam w albamarze a teraz nie ma.
Domyśliłem się, że szukasz fioletowego i różowego. Zapewne te zdjęcia mają pomieszane, a przez to dostała byś nie te kolory co potrzebujesz
Kordina 15:06, 06 sty 2025

LIDKA napisał(a)

Bożenka mam. On daje odrosty. Z jednej gałązki mam juz fajny krzaczek. Dostałam od koleżanki.

Wsadziłam w kąt i słabo kwitnie.
Musze mu lepsza miejscówke dać.

Wyśle Ci chętnie. Przypomnij mi w marcu jak miną mrozy.

O! Super! Dziękuję teraz trzeba zapamiętać, żeby potem pamiętać Czy u as też ciągle wyświetla się błąd przy wysyłaniu wiadomości? Czy to coś z moim laptopem? Omijam to cofając stornę...
Rojodziejowa 15:23, 06 sty 2025

Tak, dokładnie tak. Klikam "Wyślij" wyświetla się błąd. Cofam, odświeżam i okazuje się, że wiadomość jest
Basieksp 16:38, 06 sty 2025

U mnie też tak się zacina, już wczoraj dublowały mi się wpisy.
pestka56 16:45, 06 sty 2025

Ja nie ryzykuję kupowania roślin z allegro. Nacięłam się swego czasu kilkakrotnie. Chyba, że znam sprzedawcę skądinąd, a na allegro wygodniej mi płacić.

Mam z przetaczników długolistnych (Veronica longifolia) 'Charlotte' PBR (biały, do 90 cm), 'Christa' (fiolet z zielenią, do 80 cm), 'First Lady' (biały, 40 cm), 'First Glory' (fioletowo niebieski, 40 cm) i najniższy, bo dorastający max do 35 cm, przetacznik kłosowy (Veronica spicata) biało kwitnący 'Snow Candles'.
Mam też bardzo efektowne przetacznikowce wirginijskie (Veronicastrum virginicum) 'Diana' (biały) i 'Fascination' (pastelowe, fiolety przechodzące w róże). Ale one chyba dla ciebie zbyt wysokie, bo obie odmiany osiągają sporo powyżej 150 cm.
Są młode, więc dopiero w tym roku spodziewam się zobaczyć jak naprawdę czują się u mnie.