Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Glina i zielsko

Glina i zielsko

kasia1 08:13, 29 maj 2021

Lidka, u mnie Roseum pięknie w tym roku kwitnie. Jak nigdy. Może potrzebowała czasu. Ma z pięć lat, była malutka, teraz ma ponad metr.
Jak miałam akcję ratowania świerków przed mszycą, to pryskałam wszystko olejem Emulpar i przy okazji kaliny też. Nie wiem, czy to coś pomogło, ale po raz pierwszy tak ładnie kwitnie.
LIDKA 19:32, 29 maj 2021

Kwitnie mój rodek. 1 z 9.
Inne sie szykują.

Wiecie może jaki to?

Zrobiłam z meżem ogólne porzadki na działce.

Deszcz pada co chwile.
Rabaty nadal mam nieskończone. Nie zakryte do końca. Jak sie poprawi pogoda to ryje perz. Teraz za mokro.

Odesłałam łyse tuje. Właściciel szkółki nie przyjął paczki.
Zajrzał i odesłał bo paczka wrociła zaklejona inna taśma niz zakleilam ja. Nadal sie zarzeka,ze zarosna.
Na nic przepisy mimo ze napisalam oficjalne odstapienie od umowy.
Nie wierze.
Nie chce mi sie szarpać z chamem.
Opisze go w opiniach google i na fejsie.

I nic już z neta nie zamawiam. Amen.

Martka 21:30, 29 maj 2021

Niebywałe. Boli mnie serce, kiedy słyszę o takich chamskich sprzedawcach-oszustach. Bardzo przykre, że na Ciebie trafiło. W świetle prawa możliwy jest zwrot rośliny, jeśli nie została ona jeszcze wsadzona do gruntu, a np. widoczne są ślady uszkodzeń czy innych niepożądanych cech, a nie byliśmy w stanie tego zobaczyć w sklepie, czyli przy sprzedaży internetowej. Ja bym się nie poddawała, wysłała pismo z dokumentacją fotograficzną do rzecznika praw konsumenta. Tu sprawa jest ewidentna. Masz paragon/fakturę etc.?
LIDKA 21:47, 29 maj 2021

Martka napisał(a)
Niebywałe. Boli mnie serce, kiedy słyszę o takich chamskich sprzedawcach-oszustach. Bardzo przykre, że na Ciebie trafiło. W świetle prawa możliwy jest zwrot rośliny, jeśli nie została ona jeszcze wsadzona do gruntu, a np. widoczne są ślady uszkodzeń czy innych niepożądanych cech, a nie byliśmy w stanie tego zobaczyć w sklepie, czyli przy sprzedaży internetowej. Ja bym się nie poddawała, wysłała pismo z dokumentacją fotograficzną do rzecznika praw konsumenta. Tu sprawa jest ewidentna. Masz paragon/fakturę etc.?

Marta mi sie nie chce szarpac z wariatem.
Wiem ze moge wygrac.
Przepisy z ustawy o ochronie konsumentów znam bardzo dobrze.
Tak dobrze ze poszłam do sądu
z Media Markt i wygrałam. Bez adwokata. Sama napisalam pozew i zalożylam im sprawe.
Musieli mi oddac kase za laptopa który sie zepsul.

Teraz szkoda mi czasu. I nerwów.

basia3012 00:15, 30 maj 2021

Lidka, też nacięłam się na zakupy internetowe. Kupiłam w sklepie internetowym małe cisy na niski żywopłot wokół trawnika. I teraz co kilkanaście dni wywalam po kilkanaście. Dzisiaj usunęłam 30 sztuk i zastąpiłam je bardzo ładnymi cisami,kupionymi na Alleg... Ale u sprawdzonego sprzedawcy. Kupowałam już u niego cisy.
Drzewka kupiłaś piękne. Ciekawa jestem rabaty z nimi.
sarenka 07:42, 30 maj 2021

A co to za sprzedawca? Napiszesz?
kasia1 07:44, 30 maj 2021

Lidka, napisz na priv nazwę sklepu, żebym też solidarnie nigdy nie zakupiła niczego u tego człowieka.

Martka 07:59, 30 maj 2021

Myślałam jeszcze, czy nie dałoby się tych tujek posadzić w jakimś ustronnym miejscu i prowadzić na kulki? Chociaż część? Możesz napisać, co to za sklep?
LIDKA 15:40, 30 maj 2021

sarenka napisały(a)
A co to za sprzedawca? Napiszesz?

Iglaki Wolsztyn .
LIDKA 15:43, 30 maj 2021

Martka napisał(a)
Myślałam jeszcze, czy nie dałoby się tych tujek posadzić w jakimś ustronnym miejscu i prowadzić na kulki? Chociaż część? Możesz napisać, co to za sklep?

Iglaki wolsztyn.
Posadzilam.
no wiadomo ze wyrzucic szkoda a moj maz to nic nie chce oddac ani wyrzucic , zasloni je wiata na auta ktora powstanie za rok.