Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Glina i zielsko

Glina i zielsko

LIDKA 23:38, 02 cze 2021

Agatorek napisał(a)

Niektorzy to bardzo lubią wtrącać swoje zdanie nie wiadomo po co.

Dobrze, że już masz ten płot

Moi sasiedzi sympatyczni. Ale ja lubie zyc po swojemu i nikomu nic do tego. A juz tym bardziej ze plot za nasza kase i na naszej ziemi i nikomu nic do tego.
kasia1 07:43, 03 cze 2021

Będziesz miała prywatność i swobodę. Najważniejsze na działce. My mamy tylko siatkę z przyczyn ekonomicznych i nie mogę się doczekać, kiedy żywopłoty urosną ...
Też w niektórych miejscach postawiłabym takie ogrodzenie A w innych to mogłabym nawet zlikwidować w ogóle i zostawić tylko jakiś mały żywopłocik dla oznaczenia granicy
popcorn 07:48, 03 cze 2021

Ja to się zawsze zastanawiam co ludzie mają na celu wykonując takie telefony... że co, rozbierzecie ten płot bo sie sąsiadowi nie podoba? Czy bardzo interesowała Was jego opinia i nie moglibyście bez niej żyć? heh

pozdrawiam!
BASIA8 09:44, 03 cze 2021

Ach Ci sąsiedzi. Ręce czasem opadają. U Nas na wiosce jest trzy posesje ogrodzone. I pamiętam czas jak robiliśmy Nasze - ile było gadania- po co, na co,A brzydki. Masakra jakaś. Choć Mnie osobiście najbardziej przykro było jak altanke robiliśmy-sąsiad Mnie wprost zapytał czy Matkce dom robiębo w chałupie miejsca brakuje byłam w szoku, ale karma wraca i do każdego wróci. Nie ma się co przejmować głupim gadaniem. Trzeba robić swoje dla siebie i bliskich.
Yenna 11:26, 03 cze 2021

BASIA8 napisał(a)
Ach Ci sąsiedzi. Ręce czasem opadają. U Nas na wiosce jest trzy posesje ogrodzone. I pamiętam czas jak robiliśmy Nasze - ile było gadania- po co, na co,A brzydki. Masakra jakaś. Choć Mnie osobiście najbardziej przykro było jak altanke robiliśmy-sąsiad Mnie wprost zapytał czy Matkce dom robiębo w chałupie miejsca brakuje byłam w szoku, ale karma wraca i do każdego wróci. Nie ma się co przejmować głupim gadaniem. Trzeba robić swoje dla siebie i bliskich.

Ciekawa jestem co ludziom daje takie gadanie? Cieszą się, że komuś dopiekli?
Martka 12:25, 03 cze 2021

Lidka, wyżalamy się tu u Ciebie na sąsiadów, wytrzymaj bardzo trudno zrozumieć, dlaczego takie zachowania "wypływają", niestety często pod pozorem współczucia lub troski. Ma to miejsce, kiedy burzymy pewne oczekiwania, wykraczamy poza pole możliwości. Ja też mam historyjkę, swego czasu byłam rozliczana za to, że mieszkam dopiero dwa lata i już mam meble na taras, a sąsiedzi o kilka lat dłużej i tych mebli jeszcze nie mają. Hahahah, a więc jest kolejność i hierarchia  Sąsiedzi (niektórzy) nie są po prostu nasze działania gotowi Mój siostrzeniec bawiąc się ze mną w wyścigi przed metą krzyczy: nie gram, to było na niby. Sąsiedzi też mają swoje "nie gram!"
sylwia_slomc... 12:42, 03 cze 2021

Niech się cieszy, że ładniejszą stroną w jego kierunku, zamiast docenić to jeszcze z pretensjami, masakra. Mam sąsiadkę staruszkę i z Nią się idzie dogadać, ale Jej wnuczka to z różnymi z doopy wziętymi pretensjami wyskakuje nie raz
kasiab 15:35, 03 cze 2021

Oj tam narzekanie ja mam super sąsiadów cieszą się że inni mają podobne ogrodzenia albo wzięte u tego samego producenta okolicznego bo mają chyba poczucie że wyznaczają trendy na osiedlu i co najważniejsze "każdy wie, że mieliśmy pierwsi"
Zazdroszczę że się już odgrodziłaś i masz namiastkę prywatności lada moment rosliny podrosbą i zrobi się bardzo klimatycznie i intymnie jakkolwiek to nie brzmi
LIDKA 18:49, 03 cze 2021

popcorn napisał(a)
Ja to się zawsze zastanawiam co ludzie mają na celu wykonując takie telefony... że co, rozbierzecie ten płot bo sie sąsiadowi nie podoba? Czy bardzo interesowała Was jego opinia i nie moglibyście bez niej żyć? heh

pozdrawiam!

Akurat z tym sasiadem mam 1.5 metra wspólnej grabicy.
A drugi co mam 40 m wspólnej granicy to już dawno beton postawil.
LIDKA 18:52, 03 cze 2021

Dzieki temu ogrodzeniu moj taras jest jak dodatkowy pokój.
Tuje urosna, na taradie stopbiowo bedzie wiecej kwiatow w donicach i dziś się fajnie siedziało z obiadkiem.