Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Glina i zielsko

Glina i zielsko

TAR 20:26, 23 maj 2025

No co tez opowiadasz, niektorzy narzekaja na balagan a tu słysze, ze na porzadek. Nie ma co sie tym przejmowac. Porzadek nie jest zły tak samo jak troche lub troche wiecej chwastow. Tym ja akutat przejmuje sie najmniej

Moj mały grujecznik zmarzl rok temu i w tym roku tez, nie ma co sie marwic, odbije, one sa bardzo pancerne. Powąchaj te suche listki czy pachna karmelem? Moje pachna przepieknie.
Orliki bardzo lubia gline, to kolejne rosliny, ktorym wilgoc nie przeszkadza, wazne by słonce miały.
LIDKA 20:26, 23 maj 2025

Ichigo napisał(a)
Wspaniałe masz te orliki. Czym Ty je karmisz?? U mnie tylko jedna kępa się ostała z zeszłego roku, ale w tym dosadziłam ich więcej. Chciałabym doczekać takiego bujnego krzaczora.

Ta bujność w 3 sezonie.
Chyba lubią glinę.
Pożerają mi horty. I moze kradną im nawóz.
LIDKA 20:32, 23 maj 2025

TAR napisał(a)
No co tez opowiadasz, niektorzy narzekaja na balagan a tu słysze, ze na porzadek. Nie ma co sie tym przejmowac. Porzadek nie jest zły tak samo jak troche lub troche wiecej chwastow. Tym ja akutat przejmuje sie najmniej

Moj mały grujecznik zmarzł rok temu i w tym roku tez, nie ma co sie marwic, odbije, one sa bardzo pancerne. Powąchaj te suche listki czy pachna karmelem? Moje pachna przepieknie.
Orliki bardzo lubia gline, to kolejne rosliny, ktorym wilgoc nie przeszkadza, wazne by słonce miały.

Tacia nie narzekam. Absolutnie w tym porzadku pomaga M.
Teraz chałupke przejął bo nie pracuje.
Lubie porzadek. Po mamie i babci to mam choć one ogrodowały w innym stylu. Porządek w życiu tez lubie.

Zaraz polecę poniuchac te liście.

Dajesz coś specjalnego przemarzniętym roślinom?
LIDKA 20:38, 23 maj 2025

nicol21 napisał(a)
Orliki świetne, że tak powtórzę za chórem
Fajnie, że piwonie już mają kwiaty, i to nawet nie pojedyncze. Ja zaczynałam z marnych, z przeceny i już przesuszonych. Wszystkie pięknie rosną i mają dużo pąków mimo przesadzania.

Spore kępy tych kosaćców masz! Będzie czad!!

Piwoni bedzie więcej bo mam jeszcze dostać białą od kolegi z pracy z jakiejś starej ocmiany bo róźowa juz wycyganilam i tez zapączkowana

Jeszcze jedna koleżanka tez mi obiecała sadzoneczki.

Kosaćce mam od sis. Z kawałka kępy zrobiłam kilkanaście sadzonek w zeszłym roku. I nawet się podzieliłam z kimś.
One ładnie przyrastaja i maja niebieskie kwiatki i je lubie.
Listki tez takie w świeżym zielonym kolorze.

Te darowane rośliny rosną zawsze super.
Polon 21:38, 23 maj 2025

LIDKA napisał(a)

Dziś się przeszłam i werbena to z 10 cm od wczoraj urosła.
Wszystko co wpakowałam na te rabatke rośnie. Tez czekam na busz bo na razie na O słynę z porządku
A marze żeby mieć ładnie.

Ha, ha
Masz bardzo ładnie, tyle że na O ładne ogrody to nie wyjątek, ale taki porządek i powiedziałabym ład, równiutko to tylko u Ciebie widzę. Rośliny w równych odstępach i co mnie szokuje - jakby z jednej matrycy, równe wielkością - no jest wrażenie takiej pełnej kontroli na nimi
Konieczki 21:40, 23 maj 2025

Popołudniu zetknęłam na twoje rabaty i aż mi wstyd za to co wstawiam u siebie, u mnie chaos, ale podziwiam u innych perfekcję
nicol21 22:50, 23 maj 2025

LIDKA napisał(a)

Te darowane rośliny rosną zawsze super.

Darowane z serca najlepiej!!!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
ajka 23:22, 23 maj 2025

LIDKA napisał(a)
Wszystkie moje 7 krzewuszek to maluszki jeszcze. Ale kwiecia mi nie pozałowały.

Masz 7 krzewuszek? Wszystkie takie same? One wszystkie rosną spore. Kiedyś na początku ogrodowania niezwykle mi się podobały, chciałam je mieć wszędzie. Teraz cieszę się że mam tylko 2 Zupełnie straciłam do nich serce.

Kępy orlików masz faktycznie imponujace. Ja mam darowane i kupne, i sieją się same. Zaczęłam na bieżąco wyrywać nadmiar siewek, bo wychodzą w różnych dziwnych miejscach, boję się że nad nimi z czasem nie zapanuję. Ale są piękne, potwierdzam.
LIDKA 17:42, 24 maj 2025

Mam 7
3 pink popet i 4 wictorie.
Te pierwsze to miniaturki a te drugie do 100 cm maja byc. Maluchy dopiero a martwić się bedę potem.

Orliki lubie i byłam własnie sie pogapić.

TAR 17:54, 24 maj 2025

I co pachna?

W zasadzie to nic nie daje przemarzlakom. Kupilam Asahi ale zastosuje tylko do malych choin dopiero co posadzonych i roslin z golym korzeniem no i do roz. Bo tez kupione golaski. I kupilam polecane przez Magare Goteo regenerator. Tym moze jutro podleje przemarzniete. Na razie odpuscilam ogrod przez chorobe. Mialam dzis robic ale slabo sie czuje. Postanowilam polezec i jeszcze sie zregenerowac. A jutro od rana cos zrobie. Te antybiotyki mnie dobily.