Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród. » Edycja postu

Rododendronowy ogród.

badara 08:42, 03 lip 2012

Wtrącę jeszcze swoje trzy grosze
cytat z Wikipedii:
" Opisany w Biblii gorejący krzew (zwanym też krzewem Mojżesza) utożsamiany bywa właśnie z dyptamem jesionolistnym, ponieważ jego olejki lotne mogą ulec zapaleniu "

Taką rośliną, na ktora trzeba uwazac jest też ruta, ja poparzyłam sie kiedyś w upalny dzień właśnie rutą.

Bogdziu, nie wyrzucaj dyptamu, dobrze Ci radzą , przesadż go, ja ruty nie wyrzuciłam, lubię ją , lubię jej zapach, ale nie robię nic w pobliżu, gdy jest upalnie.
malwes 09:36, 03 lip 2012

Dyptam piękny ale niebezpieczny - ja osobiście nie lubię takich roślin, zwłaszcza mając dzieci biegające po ogrodzie.

I również chciałam pogratulować występu w Mai - bardzo fajny, energetyczny odcinek.
Milka 12:26, 03 lip 2012

Bogdzia napisał(a)
Ja go też wyrzucę . Własnie dlatego wstawiłam te zdjecia żeby ostrzec bo wiele osób nie wie co on potrafi.

A ja w ubiegłym roku posadziłam 2, niestety potem rabata poszła do przeróbki i je straciłam, ale po tym co piszesz i pokazujesz, juz nie żałuję, jest niebezpieczna, zwłaszcza dla dzieci!
Ewa 12:29, 03 lip 2012

Bogdzia napisał(a)

I ja dzisiaj obejrzałam Maję w ogrodzie. Bogdziu, chociaż nie widziałam cię na "żywo", to poznałam. Bardzo lubię ten program, oglądam go od lat.

Ja oglądam każdą ,,Maję w ogrodzie"i to koniecznie jak pierwszy raz idzie. .Ciągle mi mało jej programów.

Mam Bogdziu to samo , więc oglądam odcinki w internecie w każdej wolnej chwili
sylllwia 12:54, 03 lip 2012

U Ciebie Bogdziu można się zawsze dowiedzieć czegoś nowego, tym razem dowiedziałam się o dyptamie
Bogdzia 20:27, 03 lip 2012

badara napisał(a)
Wtrącę jeszcze swoje trzy grosze
cytat z Wikipedii:
" Opisany w Biblii gorejący krzew (zwanym też krzewem Mojżesza) utożsamiany bywa właśnie z dyptamem jesionolistnym, ponieważ jego olejki lotne mogą ulec zapaleniu "

Taką rośliną, na ktora trzeba uwazac jest też ruta, ja poparzyłam sie kiedyś w upalny dzień właśnie rutą.

Bogdziu, nie wyrzucaj dyptamu, dobrze Ci radzą , przesadż go, ja ruty nie wyrzuciłam, lubię ją , lubię jej zapach, ale nie robię nic w pobliżu, gdy jest upalnie.

O rucie nie wiedziałam. Nie mam jej ale dobrze wieziec. Dyptama przesadze.
Bogdzia 20:30, 03 lip 2012

malwes napisał(a)
Dyptam piękny ale niebezpieczny - ja osobiście nie lubię takich roślin, zwłaszcza mając dzieci biegające po ogrodzie.

I również chciałam pogratulować występu w Mai - bardzo fajny, energetyczny odcinek.

Jak są ruchliwe dzieci które wszędzie wchodzą to faktycznie takich roslin lepiej nie miec.Dzięki Gosiu za miłe słowa.
Bogdzia 20:31, 03 lip 2012

irena_milek napisał(a)

Ja go też wyrzucę . Własnie dlatego wstawiłam te zdjecia żeby ostrzec bo wiele osób nie wie co on potrafi.

A ja w ubiegłym roku posadziłam 2, niestety potem rabata poszła do przeróbki i je straciłam, ale po tym co piszesz i pokazujesz, juz nie żałuję, jest niebezpieczna, zwłaszcza dla dzieci!

Więc nie masz czego żałowac mimo że to ładna roślina ale te poparzenia nawet dla dorosłych są przykre i uciążliwe i długo się nie goją. Musze kończyc bo burza.
Ewa 20:34, 03 lip 2012

Znowu nowa wiadomość
U mnie burza przeszła bokiem, ale miałam tez powyłączane laptopy itp
sylllwia 20:58, 03 lip 2012

Ewa u Ciebie przeszła bokiem burza, bo był u mnie, teraz tylko w oddali słychać grzmoty