ana_art
17:17, 21 paź 2011

wiesz Danuś bo Ty jesteś jedyna w swoim rodzaju

Proponuję ewentualnie rozważyć propozycję Profusa
![]()
A może zamiast trawnika inny kolor żwiru, ciemniejszy albo okrągła granulacja a tam tłuczeń.?
Dobre dojście i luźno.
Ewentualnie zamiast trzmieliny piennej (zbyt małej) wiśnie Umbraculifera na wysokim pniu?
W jednego Rh bym się nie "pchała" i w klonika palmowego także. Mocne formy się liczą.
Ewentualnie tu gdzie białe plamy - może być Citronelle w prostokątnych plamach.
Powinno być prosto i przejrzyście.
U nas Hilli jest akurat i to po 13 zł, kupiłam dla Babci Jasi dopiero co.
Ja bym nie wytrzymała do wiosny, jestem zaprawiona w bojach ogrodowych i zimno mi nie straszne, natomiast święta przywitałabym już z piękną aranżacją przedogródka, choćbym miała po cisa jechać 300 km
Pamiętam jak jechałam do Końskowoli po tulipanowca
Proponuję wyrwać chwaściory i wyczyścić ten prostokącik, przymierzając się jednocześnie jednak do realizacji
A w gazony posadź od strony sąsiada albo irgę Ursynów czy niższą , albo trzmielinkę Blondy z żółtymi plamkami.
Cisy sadź do gruntu i jeden przy drugim, ściślutkoi równiutko.
Witaj sąsiadko, widzę że Twój ogród też w budowie i masz mnóstwo zapału i chęci. Póki mróz nie skuje lodem, spokojnie można walczyć i sadzić. Powodzenia, pozdrawiam.
Żwywopłot z pęcherznicy 'Diabolo', która preferuje słońce, półcień i cień , również odmiana 'Red Baron' oraz Summer Wine Seward ..... zobacz sobie jak wygladają
Żurawki 'Citronelle' można wówczas posadzić przed ale czy bukszpan się zmieści ..... sama musisz to ocenić