Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródkowe perypetie:)

Ogródkowe perypetie:)

abiko 10:33, 02 sie 2018

Iwonka buksy dają radę. Ale obok u moich "ukochanych" sąsiadów zjedzony cały i nic. Nie pryskany,nie ścięty nic.. po co.. Za to w pułapkach sporo osobników
sylwia_slomc... 14:18, 02 sie 2018

abiko napisał(a)
Iwonka buksy dają radę. Ale obok u moich "ukochanych" sąsiadów zjedzony cały i nic. Nie pryskany,nie ścięty nic.. po co.. Za to w pułapkach sporo osobników

Kurcze przez ignorancje innych ma się gdzie rozmnażać
abiko 09:58, 03 sie 2018

Aż no znowu 3 znalazłam.. ile nie znalazłam załamka
sylwia_slomc... 10:15, 03 sie 2018

Musze dziś znowu swoje przeglądnąć, bo u Marylki już są Już myślę czy profilaktycznie nie opryskać, jak myślisz?
Mam Decis i Buldoca, nie słyszałam żeby któraś z dziewczyn go stosowała, a wiem, że rolnicy tym walczą z gąsienicami na uprawach.....może by był bardziej skuteczny.....?
abiko 10:17, 03 sie 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Musze dziś znowu swoje przeglądnąć, bo u Marylki już są Już myślę czy profilaktycznie nie opryskać, jak myślisz?
Mam Decis i Buldoca, nie słyszałam żeby któraś z dziewczyn go stosowała, a wiem, że rolnicy tym walczą z gąsienicami na uprawach.....może by był bardziej skuteczny.....?

Sylwia nie wiem ja używałam Mospilan, Decisem kiedyś próbowałam, ale chyba je tylko rozbawiłam

Szukaj zielonych odchodów.. często na dole krzaka, od strony zacienionej.
sylwia_slomc... 10:21, 03 sie 2018

abiko napisał(a)

Sylwia nie wiem ja używałam Mospilan, Decisem kiedyś próbowałam, ale chyba je tylko rozbawiłam

Szukaj zielonych odchodów.. często na dole krzaka, od strony zacienionej.

Dobra idę dzisiaj sprawdzać..... i w razie czego od razu buldock, a jak nie to po mospilan do sklepu, kurde dopiero mi obwódki zaczęły efekt dawać, a już bym się miała żegnać? żadną siłą choćbym miała pryskać co wieczór jak sąsiad uprawy
sylwia_slomc... 10:22, 03 sie 2018

I tak jeszcze myślę skąd ta ćma w nocy wie, z której strony jest cień?

A i jeszcze chyba Toszka pisała, że jak się u Jej znajomych buksy skończyły to zjadły trzmieliny i ostrokrzewy, więc te też trzeba pilnować
abiko 10:23, 03 sie 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Dobra idę dzisiaj sprawdzać..... i w razie czego od razu buldock, a jak nie to po mospilan do sklepu, kurde dopiero mi obwódki zaczęły efekt dawać, a już bym się miała żegnać? żadną siłą choćbym miała pryskać co wieczór jak sąsiad uprawy

Sprintor też powinien pomóc. Ja przetestuję jeszcze jeden, ale muszę go z Cz. przywieźć.
abiko 10:28, 03 sie 2018

Poszerzyłam rabatę białą.. i teraz zbieram info na temat pięknej, białej róży, do 1,5 wysokości, powtarzającej kwitnienie i warunek konieczny - pachnącej. Macie może jakieś propozycje?
abiko 11:06, 03 sie 2018

Róże - propozycje Andy - "Co do bialej rozy, musi byc czysto biala? Piekna i mocno pachnaca jest Chandos Beauty, ale ma taki brzoskwiniowy srodek.
Jesli calkiem biala to Annapurna. Pieknie pachnie.
Obie to hybrydy herbatnie, wiec pokroj bardziej wyprostowany i raczej pojedyncze kwiaty na galazce, nie w bukiecie.
Jesli chcesz roze bardziej "okraglego" pokroju, to moze Claire Austin? Jest taka bardziej kremowa.
Z historycznych pieknie pachnaca i nie za duza, tak ok. 150 to bialy Jacques Cartier. Jest niestety bardzo kolczasty"

Geoff Hamilton na różową.