Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródkowe perypetie:)

Ogródkowe perypetie:)

agniecha973 10:26, 20 mar 2012

Ha, żebym to ja umiała coś doradzić. Jak będziesz warzywka sadzić lub siać to tak, ale w kompozycjach...
magnolia 10:29, 20 mar 2012

Hej
Abiko, napisz co jest zaakceptowane, a co do zmian, do przemyśleń. Te koliste rabaty, zaprojektowane zostaną, teraz trzeba włączyć skarpę w całość i pomyśleć nad kształtem przy samym domu. Tak, dobrze rozumiem?
Nie wiem jak będzie u mnie z czasem w tym tygodniu. Idę właśnie zaraz do lekarza, mały jest chory. Obawiam się że usadzi mnie na kilka dni w domu. Jeśli tak to wydrukuję sobie Twój plan i będę myśleć w domu. Chociaż tam jakoś trudniej bo co chwila sie odrywam. Zresztą sama wiesz jak to w domu z czasem własnym jest.
abiko 10:29, 20 mar 2012

agniecha973 napisał(a)
Ha, żebym to ja umiała coś doradzić. Jak będziesz warzywka sadzić lub siać to tak, ale w kompozycjach...

Warzywka kurcze mam nie rozplanowane O widzisz...przydasz sie
abiko 10:33, 20 mar 2012

magnolia napisał(a)
Hej
Abiko, napisz co jest zaakceptowane, a co do zmian, do przemyśleń. Te koliste rabaty, zaprojektowane zostaną, teraz trzeba włączyć skarpę w całość i pomyśleć nad kształtem przy samym domu. Tak, dobrze rozumiem?
Nie wiem jak będzie u mnie z czasem w tym tygodniu. Idę właśnie zaraz do lekarza, mały jest chory. Obawiam się że usadzi mnie na kilka dni w domu. Jeśli tak to wydrukuję sobie Twój plan i będę myśleć w domu. Chociaż tam jakoś trudniej bo co chwila sie odrywam. Zresztą sama wiesz jak to w domu z czasem własnym jest.

Magnolio, mój ogródek sobie poczeka, najważniejsze zdrowie synka. W domu jak się ma wolne to się wolnego nie ma, zwłasza jak się ma chore dzieci i męża..choć nie wiem co gorsze

Zostaje rabatka przy zejściu z tarasu z miłorzębem. Zostaje warzywniak i faktycznie problem z rozplanowaniem skarpy i połączeniem jej z rabatą kwaśną. Plan mam, ale zapomniałam zabrac do pracy, żeby w wolnej chwili zeskanować
Więc na spokojnie jak wkleję będziemy kombinować co dalej.
abiko 10:33, 20 mar 2012

Zastanwiamy się z Sebkiem cczym podsadzić drugi koniec tarasu, gdzie rośnie wierzba hakuro, której chyba nie chcę przesadzić
Syla 10:37, 20 mar 2012

abiko napisał(a)
Zastanwiamy się z Sebkiem cczym podsadzić drugi koniec tarasu, gdzie rośnie wierzba hakuro, której chyba nie chcę przesadzić

Wierzba Hakuro Nishiki będzie się ładnie prezentować z żurawką w odcieniu podobnym do wiosennych młodych listków , również runianka .... Można również dodać kulki z bukszpanu......
Tutaj przydład .... lecz żurawki wydaje mi się powinny ładniej wyglądać w jaśniejszej czerwieni ...

abiko 11:37, 20 mar 2012

np. różowe jak kiedys pisała Danusia?
Syla 11:53, 20 mar 2012

abiko napisał(a)
np. różowe jak kiedys pisała Danusia?

W podobnym kolorze jak na zdjęciu begonie jednoroczne lub zdecydowanie w wyrazistej czerwieni .... no i jak Danusia pisała to tylko potwierdza dopasowanie tych dwóch roślin pozdrawiam
abiko 13:18, 20 mar 2012

a może podsadzić je tawuła japońską Golden Princess??
znalazłam bukszpany w małopolsce 20-30 cm po 5 zł.
abiko 13:37, 20 mar 2012

I jeszcze podrążę temat przedogródka...może zamiast cisów dać tam w te gazowny żywotnik Globosa..on z tego co widziałam świetnie się nadaje na żywopłot właśnie, jak myślicie?