Sylwia, plan zostanie taki chyba jak rysowałam. W prawym górnym rogu musi być warzywniak, to jedyne miejsce. Potem róże.. i dalej będą Rh, śliwa wiśniowa i coś dużego w rogu tak jak narysowałaś.
O kole żwirowym myślałam, ale żwirek odpada, może jak dzieci podrosną.
Murek jest tak właśnie na ok. 50 cm, może tego nie widać ale jest.
O widzisz, dziękuję pszczółko, tak przypuszczałam, ale nie byłam pewna, że to irga. Łatwo mi się ukorzeniła z otrzymanych gałązek i rośnie bez problemu na mojej skarpie Zobaczę czy przemarzła.
Tam nie ma za wiele miejsca, myślę, że jakoś tak by to wyglądało. Budżet niewielki więc nie mam co szaleć.
Kurcze mało widać, ale od lewej..
warzywniak
3 kule na pniu, np. dereń elegantissima,
śliwa wiśniowa Nana
2 tuje zółte albo choiny kanadyjskie
świerk serbski niska odmiana
Rh
barwinek ( rosnie i ma się całkiem nieźle na tej glinie
róże okrywowe w kolorze różowym, tutaj muszę dosadzić bo też rosną i na górze róż cisy ale wolno rosnące nie jako żywopłot.
Od strony tarasu mam już poplanowane
Zostaje jeszcze problem huśtawki, piaskownicy i kompostownika, ale miejsce na to jest tylko na dole działki.
Problem mam z połączeniem prawego rogu ze skarpą.
Mam jeszcze u siebie, berberysy odmiana admirations 2 szt.
Tawuły 2 szt.jakieś żółte nie kojarzę
kosodrzewiny 2 szt.
a i irgęz 5 szt.
To jest irga. Nie zmarzła. Wypuści nowe listki. Nadetnij gałązkę i zobacz czy w środku płyną soki (powinna być zielona).
Ewo mam też irgę i tak samo wyglądała u mnie, ja ścięłam jej te wszystkie gałązki ? dobrze zrobiłam ...czy te listki opadną i na tych samych gałązkach wypuści nowe... ???
hej
To co masz zaplanowane, jest całkiem dobre. Ja bym chyba zamiast 1 małego serba dała 2 zwykłe posadzone dość blisko siebie- np 120 cm. Nie zmieszczą się tam?
Masz gdzieś zdjęcie tego prawego rogu? Jest gdzieś tutaj?
Nie bardzo mi się podoba to co jest przy samym budynku- kształty
hej
To co masz zaplanowane, jest całkiem dobre. Ja bym chyba zamiast 1 małego serba dała 2 zwykłe posadzone dość blisko siebie- np 120 cm. Nie zmieszczą się tam?
Masz gdzieś zdjęcie tego prawego rogu? Jest gdzieś tutaj?
Nie bardzo mi się podoba to co jest przy samym budynku- kształty
Nie bardzo jest tam jak szaleć ale może coś ci przyjdzie do głowy. Tam jest miejsce na kwiatki jednoroczne i miejsce na hosty..cień , cień cień.
2 zwykłe serby.. ale muszę być małe.. powinny wejść. A tuje wywalić?