Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » N-ce Garden

N-ce Garden

Judith 18:05, 14 paź 2021

Inspiracja oczywista - ogród Danusi
Swietnie wyglada.
Rojodziejowa 19:39, 18 paź 2021

Miłośniku świdośliw, czy widziałeś jakieś ładne okazy gdzieś w swojej okolicy? Bo u mnie z tym jest bieda...
pawel2806 17:50, 19 paź 2021

beata_m napisał(a)
hej Pawle z mega przyjemnością obejrzałam Twój wątek. Niesamowite wyczucie estetyki i smaku. Kompaktowy ogród, a wszystko zmieściłeś. Jest kilka podobieństwo do mojego ogrodu: graby na stelażach, to samo palenisko i kulki bukszpanowe zdobyczne po rodzinie Zazdroszczę nasadzeń w masie... powoli uzupełniam ogród o taki stan rzeczy
czy przy hortensjach masz jakieś stelaże podpierające??? Ładnie trzymają fason

Dziękuję za pochwały, bukszpany nie są zdobyczne tylko jeden był, jest i mam nadzieję że będzie z nami jak najdłużej. Nasdzenia wcale nie są w takiej masie jakiej bym chciał. Hortensje po deszczach w sierpniu troszkę się położyły więc zostały podwiązane
pawel2806 18:08, 19 paź 2021

nicol21 napisał(a)

Hakone rośnie Ci cudownie. Jakie masz warunki?! Bo mimo, że ja uwielbiam ją, to ona mnie nie lubi. Może ziemia nie ta, albo ilość słonca. A Twoja taka katalogowa jest!

Super, że pokazałeś swoją drogę - patrząc na ten ogród nie pomyślałabym że były jakiekolwiek pomyłki.

Mam ok 20-40 cm całkiem dobrej ziemi (ale piaszczystej) pod nią żółty piasek więc warunki nienajlepsze. Każda roślina dostaje do dołka drobnej który przekompostowanej. Część hakone rośnie w miejscu gdzie ma Ok 3h słońca dziennie. Nawet wolę te które rosną w cieniu . Pomyłki to normalna rzecz
pawel2806 18:13, 19 paź 2021

olciamanolcia napisał(a)

Paweł czy Ty pod te płyty dawałeś suchy beton czy bezpośrednio na ziemi? Zaplanowałam sobie takich kilka i zastanawiam się czy suchy beton jest pod nie potrzebny.

Te akurat układne były na piasku, pod altaną i ścieżkami jest warstwa kruszywa Ok 10cm +1cm piasku.
pawel2806 18:15, 19 paź 2021

Rojodziejowa napisał(a)
Miłośniku świdośliw, czy widziałeś jakieś ładne okazy gdzieś w swojej okolicy? Bo u mnie z tym jest bieda...

U mnie też bieda, Markflor miał całkiem duże ale ich cena też była wysoka, swoje kupowałem przez internet
olciamanolcia 18:26, 19 paź 2021

pawel2806 napisał(a)

Te akurat układne były na piasku, pod altaną i ścieżkami jest warstwa kruszywa Ok 10cm +1cm piasku.

No dziękuje za info. Na swoim profilu wstawiłam „projekt” jak zagospodarować płac po wyliniałej trawie może jakaś podpowiedz?
nicol21 19:12, 19 paź 2021

pawel2806 napisał(a)

Mam ok 20-40 cm całkiem dobrej ziemi (ale piaszczystej) pod nią żółty piasek więc warunki nienajlepsze. Każda roślina dostaje do dołka drobnej który przekompostowanej. Część hakone rośnie w miejscu gdzie ma Ok 3h słońca dziennie. Nawet wolę te które rosną w cieniu . Pomyłki to normalna rzecz

Dzięki, dzięki!W przyszłości muszę jej dopracować dobre warunki, bo jest rewelacyjna. U mnie jakoś marnie się miewa, i leży płasko.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Rumianka 23:07, 01 lis 2021

Zawitałam do Twojego ogrodu Pawle od tak sobie...i co? Zaniemówiłam z wrażenia...znałam już te początkowe kwadraty, które nazwałeś nieporozumieniem, bo widocznie już kiedyś tu byłam...I teraz co strona i fotka, to większe zaskoczenie. Takiej estetyki i konsekwencji nasadzeń, aranżacji elementów ozdobnych to ze świecą szukać. Masz talent ogromny i zmysł do tworzenia pięknych powierzchni zielonych i nie tylko. Baaardzo mi się spodobał Twój ogród, a zainteresował mnie również ten garaż. Też mam taki "ozdobnik" i nie wiem jak go upiększyć. Sposób ze sznurkami jest super. Ja jestem już trochę starszą ciotką ogrodową i byłabym wdzięczna gdybyś szczegółowo pokazał jak te sznurki mocować.
pawel2806 21:40, 19 lis 2021

Listopad