Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » N-ce Garden

N-ce Garden

olciamanolcia 10:06, 10 paź 2021

pawel2806 napisał(a)
2020 Jesień

Nie tylko polinka na O zajmuje się betonem

Hej, czy mógłbyś mi napisać skąd takie fantastyczne palenisko? Jakiś namiar?)
pawel2806 11:34, 10 paź 2021

olciamanolcia napisał(a)

Hej, czy mógłbyś mi napisać skąd takie fantastyczne palenisko? Jakiś namiar?)

Palenisko kupione na A.....o, szczegóły Priv
inka74 12:37, 10 paź 2021

pawel2806 napisał(a)

Tej przestrzeni to mi właśnie brakuje, za mały ogród na wiele pomysłów . Placyk nie był planowany pod kokon spełniał funkcję praktyczną umożliwiającą dostęp do okna piwnicy podczas znoszenia drewna na zimę. Po zmianie sposobu ogrzewania domu stał się miejscem wypoczynku a kokon idealnie się wpasował.
Pergola będzie (kiedyś) prosta w formie choć troszkę niestandardowa, drewniana i grafitowa oczywiście.
Architektury nie planuję zaczynać ale przyznaję że ciągnie mnie w tą stronę.
W sprawie betonów to zależy co mam pod ręką czasem gotowy beton, czasem robię. Ich powierzchnia nie jest idealnie gładka a już na pewno po czasie jaki stoją na polu/dworze/zewnątrz (niepotrzebne skreślić )
Tak pończocha
Przed tobą jeszcze wiele możliwości. Kto powiedział, że to twój ostatni ogród może następny będzie większy. A teraz ważne, że umiejętnie wykorzystujesz to, co masz obecnie.

Dziękuję za info o betonie. W wolnej chwili muszę spróbować.
Rojodziejowa 16:24, 10 paź 2021

Paweł, jak rozmnażałeś hortensje? Z zielonych w lecie czy już takich jesiennych gałązek?
pawel2806 17:19, 10 paź 2021

Wiosną po cięciu robię odcinki z czterema, pięcioma oczkami wkładam na 2 do ziemi i na jesień sadzonki są gotowe do przesadzenia
Wiaan 17:25, 10 paź 2021

pawel2806 napisał(a)
Wiosną po cięciu robię odcinki z czterema, pięcioma oczkami wkładam na 2 do ziemi i na jesień sadzonki są gotowe do przesadzenia

Muszę tak zrobić wiosną będę mogła obdarować przyjaciół
Rojodziejowa 17:25, 10 paź 2021

Hehe czyli jeszcze inaczej. Oglądałam te dwie wymienione przeze mnie metody na zielonym pogotowiu. Ale sumie na wiosnę, to jeszcze lepiej
nicol21 21:43, 11 paź 2021

Cześć.
I od pochwał czego tu zacząć?! Pomysł i talent - check! Wykonanie swoimi rękami - check! Dobór roślin i troska o nie - check! Stworzenie pięknego elementu ze zwykłego blaszaka - check! Ozdoby ogrodowe - check! I można by tak dłużej....

Świetny ogród! Rewelacyjne pomysły, klasyczne kolory i ogród wygląda mega!
Chyba wpisuję się w wiek ciotek ogrodowych [Ahhh ta Johanka i jej propozycje ] a Ty masz ten plus, że już takie cudo teraz tworzysz. Może to nie ostatni ogród i kiedyś będziesz miał większe pole do popisu.

Hakone rośnie Ci cudownie. Jakie masz warunki?! Bo mimo, że ja uwielbiam ją, to ona mnie nie lubi. Może ziemia nie ta, albo ilość słonca. A Twoja taka katalogowa jest!

Zrobisz proszę instruktaż jak robisz te stelaże do drzew - zakładasz je na drzewo na leżąco czy moze montujesz zrobiony stelaż na drzewo już wkopane? Bo chyba nie składasz stelaża na drzewie rosnącym już?!
Chciałabym zrobic jesienią/wiosną kilka takich ekranów.

Super, że pokazałeś swoją drogę - patrząc na ten ogród nie pomyślałabym że były jakiekolwiek pomyłki.

Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
beata_m 13:17, 14 paź 2021

hej Pawle z mega przyjemnością obejrzałam Twój wątek. Niesamowite wyczucie estetyki i smaku. Kompaktowy ogród, a wszystko zmieściłeś. Jest kilka podobieństwo do mojego ogrodu: graby na stelażach, to samo palenisko i kulki bukszpanowe zdobyczne po rodzinie Zazdroszczę nasadzeń w masie... powoli uzupełniam ogród o taki stan rzeczy
czy przy hortensjach masz jakieś stelaże podpierające??? Ładnie trzymają fason
olciamanolcia 17:04, 14 paź 2021

pawel2806 napisał(a)
2020 Lato
Trzecia zmiana tego placyku, nawierzchnia okazała się być niezbyt praktyczna dlatego została zmieniona, zgadnijcie skąd przyszła inspiracja
Przed

W trakcie

I prawie po

Paweł czy Ty pod te płyty dawałeś suchy beton czy bezpośrednio na ziemi? Zaplanowałam sobie takich kilka i zastanawiam się czy suchy beton jest pod nie potrzebny.