Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wilczy ogród

Wilczy ogród

Magleska 17:16, 04 mar 2022

Agatorek napisał(a)
Madzia, chyba lubisz kolor niebieski? Zgaduję po rękawicach . Śliczne wszystkie pary .
Chociaż tego niebieskiego u Ciebie w ogrodzie nie za dużo.

Aga lubię niebieski i zielony

a w ogrodzie faktycznie mam tylko jedną rabatę niebieską -przed domkiem ogrodnika
Magleska 17:16, 04 mar 2022

Gardenarium napisał(a)
Madziu, czekam na dane do wysyłki

Danusiu dałam
Martka 18:30, 04 mar 2022

Wysiewy profesjonalne, Madziu! Czy butki w drodze? Rękawice będą dobrym wsparciem dla dłoni, jeszcze trochę i pójdą w ruch. Trudno teraz coś pisać i robić, prawda? Wczoraj po pracy zaczęłam porządki po malarzach, dobrze mi zrobiło takie rzucenie się w wir czyszczenia (choć nie lubię tych prac normalnie, ale teraz jakieś zajęcie plus ruch - to jak lekarstwo). Uściski, Madziu!

eda 19:19, 04 mar 2022

Magleska napisał(a)

Eda ogród mam ogarnięty ,wysiewy poczynione ,ale teraz jakoś nic nie cieszy ....

nie potrafię wypisywać pokrzepiających słów .....trudny czas nastał .....

kochana tak szkoda słów ...
Magleska 10:07, 05 mar 2022

Martka napisał(a)
Wysiewy profesjonalne, Madziu! Czy butki w drodze? Rękawice będą dobrym wsparciem dla dłoni, jeszcze trochę i pójdą w ruch. Trudno teraz coś pisać i robić, prawda? Wczoraj po pracy zaczęłam porządki po malarzach, dobrze mi zrobiło takie rzucenie się w wir czyszczenia (choć nie lubię tych prac normalnie, ale teraz jakieś zajęcie plus ruch - to jak lekarstwo). Uściski, Madziu!

Martka ......... właśnie nie wiem, czy są w drodze .....nie dostałam narazie żadnego emaila

i tak ...trudno mi się skupić na przyziemnych sprawach .....ale nie chcę siać tu niepotrzebnej paniki własnymi lękami .....będzie co ma być ,inaczej nie będzie ....

.... dziś będę wysiewać kolejne kwiatki jednoroczne ,bo dokupiłam paletek wysiewowych

w ogrodzie dla odmiany spadł śnieg .....ostatnie podrygi zimy -a z chęcią poszłabym pozdzierać trochę darni

Buziaki
kasiek 10:08, 05 mar 2022

U mnie też lekko biało, pozdrawiam Madziu!
Magleska 10:09, 05 mar 2022

eda napisał(a)

kochana tak szkoda słów ...

Eda ....poczytałam zaległości w wątkach ,a teraz wezmę się za sianie i obiad .......
Miłego dnia
Magleska 10:12, 05 mar 2022

kasiek napisał(a)
U mnie też lekko biało, pozdrawiam Madziu!

Kasiu byłam u Ciebie -obejrzałam pokrzepiające fotki -wiosna nadchodzi i jest coraz piękniej

a w sercu smutek ,ale nadzieja wciąż trwa ....

Buziaki
Urszulla 11:05, 05 mar 2022

Madziu, po raz pierwszy mam wszystko pocięte ( z wyjątkiem róż I hortensji) a tu takie mrozy idą ...-15st mam nadzieję że śnieg ochroni co nieco a może pprognoozy się zmienią nieco
Milka 12:27, 07 mar 2022

Magleska napisał(a)
Dzisiejszy dzień spędziłam w ogrodzie -gonitwa myśli i to co się dzieje u naszych sąsiadów spowodowało ,że musiałam zająć głowę i ręce ......

uprzątnęłam całe przedpłocie -jakoś najciężej mi się zawsze za nie zabrać ,bo oprócz traw i rzędu berberysów nic na nim nie ma ....ale trawy i sprzątanie po nich -to już jest robota i jeszcze ścięłam berberysy ,-więc kłujących gałązek masa do zbierania ....

widzę ,że dziś cisza na forum .....chyba większość z nas ma ciężki dzień .......

przyszły moje kolejne rękawice -te Tarciowe i też są super ,ale chyba mogłam sobie wziąść jednak mniejszy rozmiar
królewskie mam idealne ,a te jakby troszkę za duże na kciukach przede wszystkim -liczę na to ,że po pierwszym praniu troszkę się skurczą

ogród mam posprzątany ,zostało mi zrobienie kantów ,wertykulacja trawnika ,no i trzeba zacząć wysiewy
dziś jeszcze popikowałam papryki,bakłażana ,pelargonie ....miałam robić kolejne wysiewy ,ale coś mi już dziś nie idzie robota

O matulu, ale masz tych wysiewów, będą obfite zbiory. Rękawice super.