Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wilczy ogród

Wilczy ogród

Magleska 21:28, 02 sie 2023

inka74 napisał(a)
Szalona Kobieto, ściskam mocno. Dobrze was było na żywo zobaczyć. Buziaki i do zobaczenia na jesieni (wezmę cztery litery w troki i w końcu przyjadę, od 2 lat to sobie obiecuję)

Iwonka ja też ściskam odczuwam niedosyt ,że tak szybko ten wekend minął ech ....i teraz szara rzeczywistość ...
Trzymam Cię za słowo z tą jesienią spać jest gdzie ,jedzenie też się jakieś znajdzie

ode mnie w miarę blisko do Kapiasa -o mojej ulubionej szkółce ,to już nawet nie wspominam

Buziaki
Magleska 21:30, 02 sie 2023

mirkaka napisał(a)
Madziu jak pięknie u Ciebie,
Szkoda drzewa, ale ono chyba już długo miało szczelinę, bo kolor taki ciemny,takie rozgałęzienia w kształcie litery V są zawsze niebezpieczne ze względu na możliwość rozłamania.
Będziesz je ratować? Można spróbować, wygładzić ranę i zasmarować funabenem

Mirka dziękuję za komplementy
Platana na razie ratuję -ta część co pozostała jak narazie wygląda dobrze ,więc dam mu szansę ....muszę kupić ten funaben koniecznie
Magleska 21:46, 02 sie 2023

April napisał(a)
Magda, dzięki za odwiedziny Ty szalona jesteś Nie sądziłam, że aż tak bardzo pozytywnie zakręcona Tym bardziej fajnie było się na żywo spiknąć.
Dzięki za prezenty. No i ciekawa jestem Waszych wrażeń po tym intensywnym rajdzie po mazowieckich ogrodach. Nie sądziłam że wykonacie plan, a tym bardziej że jeszcze zaliczycie pozycje nadprogramowe. Podziwiam

Jola to ja dziękuję -przede wszystkim za gościnę -nocleg ,pyszne jedzonko ,roślinki tak wielkie ,że narobiłam mnóstwo sadzonek -dziś nawet część posadziłam -oczywiście musiałam przeryć część rabaty -coś tam wyrzucić ,coś pozamieniać miejscami ....ale to norma między nami wariatami ogrodowymi

I faktycznie -to co wszyscy inni opowiadali -Twój eM to świetny kucharz-mógłby restauracje otworzyć -na pewno by miał tłumy chętnych -wszystko było przepyszne

a Twój ogród jest zachwycający -zupełnie inny niż nasze słoneczne patelnie -te duże drzewa robią dodatkowo niesamowitą robotę ....i ta ziemia Twoja -normalnie zazdroszczę jej -wiem ,że to kupę pracy wymagało ,ale było warto ,bo rośliny mają u Ciebie ,jak w raju

Mam nadzieję ,że przyjedziesz do mnie -może mistrzem gotowania nie jestem ,ale z głodu nie zginiemy -moja mama była kucharką i coś tam mnie nauczyła

wrażenia mamy wspaniałe niezapomniane DZIĘKUJĘ

Niestety w moim gronie bliskich znajomych nikt nie ma pasji ogrodniczej ,raczej ,jak mnie odwiedzają -to słyszę tylko -no ładnie ,ale to tyle roboty ,mnie by się nie chciało ,cały czas tylko grzebiesz w tej ziemi itp itd -już na mnie to nie działa ,ale kiedyś było mi po prostu przykro ,że nikt nie docenia tego co robię ....

dlatego tak lubię te nasze spotkania ,bo wiem ,że tu każdy ma tego samego bzika

Buziaki

Magleska 21:51, 02 sie 2023

sylwia_slomczewska napisał(a)

A Madzia zaczynała jeszcze dzień wcześniej od ogrodu Moni Teraz pewnie znowu przekopie cały ogród

Sylwia
własnie zle napisałam ,że 7 ogrodów -ogrodów zwiedziłam 9 w ten wekend -Monia ,Ania Kwartet ,Iza Ursa ,Kasia Mrokasia ,Aga Agatorek ,Jola April ,Iwonka Inka ,Przypki i Kasia Kasya

z tym przekopywaniem masz rację haha właśnie zaczęłam poprawki na jednej rabacie przy szklarni -ale to też temu ,że dostałam tak mnóstwo roślin i żeby je posadzić ,to musze co innego przesadzić i tak w kółko haha -niestety w tym tygodniu tylko mam 1 wolny dzień na ogród ....więc trochę ochłonę ,zanim wszystko przeoram
Magleska 21:53, 02 sie 2023

mrokasia napisał(a)

Taaak, u mnie już coś tam mamrotała pod nosem na ten temat .

Magda, dzięki za odwiedziny i prezent, super miło było Was gościć .

Kasia ja też dziękuję za możliwość obejrzenia Twojego cudeńka
jestem pod ogromnym wrażeniem

Buziaki i mam nadzieję ,że przyjedziesz obejrzeć mój ogród też -zapraszam serdecznie
Magleska 21:57, 02 sie 2023

anpi napisał(a)
Madzia, dawaj relację, gdzie byłaś , co widziałaś...!

Aniu dam relację ,ale muszę na spokojnie zdjęcia przejrzeć -nie chcę wstawiać tak na łapu capu wszystkich ,bo część przeswietlona ,część rozmazana -za dużo wrażeń i mało się przyłożyłam do fotek

może jutro po pracy wstawię kolejną -nie obiecuję ,ale się postaram
na razie jest relacja z ogrodu Moni

i napewno znajdziemy jakiś wekend ,żeby Twoje rejony zobaczyć
zdzwonimy się ,jak będę mieć grafik

Buziaki

Ps .pomidorki w nowej szklarni -super jestem bardzo zadowolona
nawet mam melona -aż jednego -tylko nie wiem ,jak się sprawdza ,że jest już dobry -miałaś melony u siebie ?
Magleska 22:07, 02 sie 2023

anabuko1 napisał(a)

Kurcze, skąd ja to znam...to tak samo jak ja napisałabym o moimi ogrodzie.
Myślami że w lecie cis pozmieniam. A te m czasem ciągłymi kontuzjami i teraz z gipsem nic a nic nie można polepszyć w ogrodzie. A na jesieni to też nie rzucę się na wszystko.
Czyli ten sezon nijaki... może na wiosnę zrealizuje to co zapisuje w zeszycie ci i gdzie przesadzić czy dosadzic .
Pozdrawiam

Aniu niestety ten sezon masz ,że tak powiem ogrodowo ograniczony -ale wykurujesz nóżkę i w przyszły nadrobisz wszystkie zaległości teraz sobie możesz poplanować ,co będziesz polepszać
Buziaki

Urszulla napisał(a)

Ograniczyłam liczbę swoich do 3 zrezygnowałam ze szpaleru od ulicy.
Ńie wiem czy te sadzonki zebrinusa ruszą, będę zaglądać.

A ML od Ciebie po włożeniu do ziemi ruszyły ładnie kiedy je dzieliłaś, z miesiąc temu?

Z tym dzieleniem traw jest zawsze niepewność

Ula ja dzielę ,kiedy mi pasuje -ale wiem ,że to nie jest prawidłowe najlepiej dzielić wczesną wiosną

te ML -dzielone były niedawno ,ale one były też przasadzane jesienią ,więc jeszcze się nawet mocno nie ukorzeniły

Magleska 22:09, 02 sie 2023

Agatorek napisał(a)
Madzia, bardzo Ci dziękuję za odwiedziny. Fajnie było się poznać na żywo
I dziękuję za roślinki ❤️

Aga ja też bardzo dziękuję za roślinki i za ciepłe przyjęcie
jeśli się powtarzam to przepraszam ,ale już nie wiem komu odpowiedziałam ,a komu nie

jak to ja -w ciągłym biegu żyję

mam nadzieję ,że przyjedziesz do mnie zobaczyć mój ogródeczek
Buziaki
Magleska 22:17, 02 sie 2023

Dorii napisał(a)
Zazdroszczę maratonu i podziwiam dyscyplinę, osobiście pewnie bym nawet tego dzwonka nie słyszała :⁠-⁠P

Dorii bez tego dzwonka ,to w życiu by się nie udało wykonać planu

UrsaMaior napisał(a)
U mnie nic nie dzwoniło! Za to stary prawie zasnął na ławce

Iza dziękuję za możliwość zobaczenia Twojego ogrodu cudoooo

ławka tak wygodna ,że nie ma co się dziwić ,że przysypiał bezpiecznie nas wszędzie dowiózł i nic nie narzekał -z moim by tak łatwo nie było -wiecznie by nas poganiał ,że ile to można o kwiatkach gadać itp itd

nie ma już stołeczko-stoliczków u nas -wszystkie wykupione ,a tak się na niego napaliłam

Kiedy wpadniesz w nasze rejony po serek ? fajne szkółki są ogrodów też kilka się znajdzie

Zapraszam gorąco
Buziaki
Magleska 22:17, 02 sie 2023

UrsaMaior napisał(a)
Oo to dobrze, że hamaka nie rozwiesiłam Żadnego alarmu nie słyszałam, za duży gwar;D

Tak to jest ,jak grupa wariatów ogrodowych się zbierze do kupy