Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wilczy ogród

Wilczy ogród

Magleska 21:56, 27 wrz 2023

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Skończyłam czytanie całości historii o powstawaniu wilczego ogrodu. To była pasjonująca lektura i trochę mi żal, że teraz muszę czekać na bieżące wpisy. Pozostaję w nadziei, że nie każesz długo czekać na kolejne odcinki tej pięknej opowieści.
Maglesko, zazdroszczę Ci energii i motywacji do Ciągłego upiększania tego Twojego miejsca na ziemi. Wydawało się, że jest pięknie, a za moment udowadniasz nam, że może być jeszcze piękniej. Zaczyna brakować przymiotników na określenie odczuć związanych z oglądem tego, co tworzysz. Zostaje jak u Bożenki bądź "niemy zachwyt", wypadnięcie szczęki lub wzdychanie. Możesz z pewnością być dumna z tego, co stworzyłaś. Ogród idealnie wpisuje się w krajobraz. No cudo!

A ozdoby na tarasie i w strefie wejściowej, te łany doniczek z ozdobnymi roślinami- dla mnie to już kompletny odlot. Niedościgniony wzór.

PS> Jak bardzo wizualnie się skurczyły te trawiaste kwadraty w starej części ogrodu.

Haniu ja też teraz zaczęłam Twój wątek od początku czytać -ale narazie marnie mi idzie ,bo nie wyrabiam się z niczym ,a wieczorami szybko padam na pysk

Jeju .....tyle pochwał ...,aż nie wiem co powiedzieć -uśmiecham się od ucha do ucha

i nie chwal już ,bo obrosnę w piórka i już nic nie zrobię nowego w ogrodzie- i nie będę mieć co pokazywać ,bo będzie wciąż tak samo

te trawiaste kwadraty jak narazie są takie same jak były ,ale mam w planie w przyszłym sezonie to trochę zmienić -tak trochę od czapy zrobiłam ścieżki z brzegu rabaty i chcę to poprawić - ścieżki będą szły przez rabaty ....
taki mam plan ,a życie zweryfikuje moje pomysły
na pewno też dorobię rabatę przy placyku basenowym -także przyszły sezon ,jak zdrowie pozwoli też będzie pracowity
kwadraty mają 9/9 m i mniejszy 7/7 -więc trawnika jest jeszcze dużo za dużo

Buziaki
Magleska 22:00, 27 wrz 2023

Dziś było takie piękne światło ,że normalnie musiałam wyciągnąć aparat
wiem ,że wiecznie z tych samych miejsc i wiecznie to samo ,ale muszę ,bo się uduszę
Magleska 22:02, 27 wrz 2023

Gruszka_na_w... 22:03, 27 wrz 2023

Wpis o kurczeniu trawiastych kwadratów absolutnie nie był ich krytyką. Kiedy nasadzenia na rabatach były młodziutkie, to powierzchnia trawnika wydawała się olbrzymia. Teraz rabaty spuchły i kwadraty optycznie się zmniejszyły.

Domyślałam się, że nie usiedzisz. ,ale obstawiałam, że zaczniesz ryć na przedpłociu.
Zaskoczyłaś mnie tą modernizacją kształtu rabat w starszej części ogrodu. Nudy w wątku z pewnością nie będzie.
Jesień masz bajeczną.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Magleska 22:05, 27 wrz 2023

Magleska 22:07, 27 wrz 2023

Magleska 22:08, 27 wrz 2023

Magleska 22:09, 27 wrz 2023

Magleska 22:10, 27 wrz 2023

Magleska 22:12, 27 wrz 2023