Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wilczy ogród

Wilczy ogród

anpi 14:30, 23 paź 2023

sylwia_slomczewska napisał(a)

Jak zobaczyłam tą fotkę to miałam pisać:- Madzia, ty już jesteś gotowa do wiosennych wysiewów??? Ale za chwilę Sylwia pokazała kolejną ze środka szklarni! No i faktycznie!!! To napiszę: - Madzia, ty jesteś niemożliwa...!!! Mobilizujesz do roboty jak chyba nikt inny tu na O.!

Pozdrawiam pracusiu! Oczywiście podziwiam za całokształt: za perfekcję, organizację, kompozycje itd....Piękne przedpłocie, zapłocie i cudne międzypłocie !!! Taras już chwaliłam, dyńki zmałpowałam( choć stworzyłam swoją wersję)!
Gruszka_na_w... 17:42, 23 paź 2023

Szklarnia czeka już na nowy sezon, a w ogrodzie wciąż nie widać końca obecnego. Na rabatach wciąż kolorowo od astrów, chryzantem, gaur i róż. Pięknie prezentują się trawy.
Bardzo podoba mi się rabata z boku domku.
Za wybieranie żwirku należy Ci się medal. Zapłocie prezentuje się zdecydowanie korzystniej niż wcześniej. Możesz być z siebie dumna.
A jaka to lista seriali na Ciebie czeka?
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Magleska 21:10, 23 paź 2023

Zanim poodpowiadam -zapraszam na relację z wizyty w ogrodzie Uli

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2065-blaski-i-cienie-nowego-zycia?page=1498
Alija 21:12, 23 paź 2023

Madziu, piękna fotorelacja z Twojego ogrodu, jest bajecznie. Kiedy z tym wszystkim nadążasz, U Ciebie doba ma chyba
48 godzin, jesteś niesamowita, podziwiam.
Gosialuk 21:22, 23 paź 2023

Madzia z wielką przyjemnością obejrzałam relację Sylwii. Ogród kolorowy, trawy przepiękne, hortensje się też cudnie przebarwiły. Wilczomlecz wyrósł olbrzymi. A ten drugi?
Ale szklarnia gotowa na wiosnę? Szok.
Magleska 21:26, 23 paź 2023

antracyt napisał(a)
No i nadal pięknie
U Ciebie chyba w ogóle nie było przymrozków, wszystko wygląda tak świeżo

Zuza dziękuję przymrozek był chyba raz -ale słaby -dalie jeszcze nie ścięte -ale zamierzam je w tym tygodniu wykopać ,b już słabiutkie

Kordina napisał(a)

Fantastycznie się pióropuszą

Też je lubię o tej porze

Nowa12 napisał(a)
Madzia że ty jeszcze znajdujesz czas na ogarnięcie przedpłocia. Szacun dla mistrza organizacji. A wyszło jak u Ciebie wszędzie tj. super!

Aga dziękuję
chyba ze 4 lata trwało zanim je ogarnęłam ....cieszę się ,że w końcu mi się to udało ,bo z niechęcią patrzyłam na ten kawałek wracając do domu ....
niestety zimą odśnieżarki zrzucają tam dużo śniegu ,więc trawy zamierzam tam wyciąć końcem listopada ,albo początkiem grudnia -zależy od pogody ,jaką będą zapowiadać
Magleska 21:29, 23 paź 2023

nicol21 napisał(a)
Piękna jesien! kolory i te widoki zapożyczone!!

Dziękuję u Ciebie za to przecudne dalie

TAR napisał(a)
Pieknie i kolorowo. Trawy szaleja. MAdzia pokaz jeszcze klony

Ania dziękuję klony pokażę za jakiś czas, bo jeszcze nie wszystkie się przebarwiają

Urszulla napisał(a)

Zostawiam odcisk stopy na kamyczkach
Fajnie że byłyście, pogoda barowa nawet nie przeszkodziła przejść przez ogród, czekam na fotki z niecierpliwością

Ula ja dziękuję za dzisiejsze popołudnie fajnie ,że przyjechałaś fotki u Ciebie

Magara napisał(a)
Madzia, ja to bym chciała mieć w ogrodzie na rabatach takie widoki, jakie Ty zrobiłaś na przedpłociu

Daga nie grzesz masz przecudnie też
cieszę się ,że ten długo zaniedbany kawałek w końcu ogarnęłam
Magleska 21:31, 23 paź 2023

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ponieważ mamy przymusowy odpoczynek i rekonwalescencję to przynajmniej mam czas na pokazanie ogrodu Madzi, a miałam przyjemność dzięki Anitce podziwiać go tydzień temu
Zdjęcia będą w kolejności cykania bo nie mam sił na przebieranie.

Sylwuś dziękuję ,że byłyście ,za wszystkie rady i cudowny dzień

relacja bardzo mi się podoba ,zaraz sobie ją jeszcze raz obejrzę z przyjemnością

Kuruj się Kochana
Magleska 21:37, 23 paź 2023

anpi napisał(a)

Jak zobaczyłam tą fotkę to miałam pisać:- Madzia, ty już jesteś gotowa do wiosennych wysiewów??? Ale za chwilę Sylwia pokazała kolejną ze środka szklarni! No i faktycznie!!! To napiszę: - Madzia, ty jesteś niemożliwa...!!! Mobilizujesz do roboty jak chyba nikt inny tu na O.!

Pozdrawiam pracusiu! Oczywiście podziwiam za całokształt: za perfekcję, organizację, kompozycje itd....Piękne przedpłocie, zapłocie i cudne międzypłocie !!! Taras już chwaliłam, dyńki zmałpowałam( choć stworzyłam swoją wersję)!

Ania dziękuję
ja po prostu staram się nie robić pustych przebiegóe -czyli np -jak coś wynoszę do domku ogrodnika ,to nie wracam z pustymi rękami -w ten sposób udało mi się ogarnąć i domek i szklarnię w jeden dzień -postanowiłam powyrzucać niepotrzebne doniczki ,doniczusie i zostawić to co faktycznie używam ,a nie ,że może się kiedyś przydać

a przedpłocie ogarnęłam dzięki pomocy mojego Taty ,który przyjechał w odwiedziny ,a że nie lubi siedzieć bezczynnie ,to mi pomógł z belkami ,trocinami i kamyczkami -ogromnie się cieszę ,że mam ten kawałek straszący kilka sezonów ogarnięty

Buziaki
ps. cieszę się ,że mobilizuję do działania i lecę oglądać dyńki
Magleska 21:43, 23 paź 2023

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Szklarnia czeka już na nowy sezon, a w ogrodzie wciąż nie widać końca obecnego. Na rabatach wciąż kolorowo od astrów, chryzantem, gaur i róż. Pięknie prezentują się trawy.
Bardzo podoba mi się rabata z boku domku.
Za wybieranie żwirku należy Ci się medal. Zapłocie prezentuje się zdecydowanie korzystniej niż wcześniej. Możesz być z siebie dumna.
A jaka to lista seriali na Ciebie czeka?

Haniu dziękuję

ten żwirek mnie dobija -na pewno nie wybiorę go co do ziarenka ,bo powbijał się tak w ziemię ,że małymi pazurkami wydrapuję i wybieram ile się da ,ale wszystkiego na pewno nie wybiorę ....
z seriali mam do obejrzenia Szadz 3 ,Virgin River, Chirurdzy ,Pati ,Lupin i jeszcze kilka ,których teraz nazwy nie pamiętam -na razie zaczęłam pochłaniać książki -mam kilka ulubionych autorek -przez 2 dni przeczytałam 3 nowe książki K. Michalak ,mam też nową M. Witkiewicz i poza tym na ebokach kilka zapisanych
Buziaki