Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wilczy ogród

Wilczy ogród

Magleska 22:40, 23 cze 2024

Kasya napisał(a)
Budleje ? No szok
Żałuję że mi trojesc wyginęła
Lubię pomarańczowy kolor
Wszystkie widoczki cudne

Kasia Dziękuję w jakimś niedoczasie jestem -znowu pęd życia mnie dostał i nie wyrabiam ,żeby być na bieżąco

Buziaki
Magleska 22:41, 23 cze 2024

Monia81 napisał(a)
Madzia jest bosko pięknie wszystko kwitnie i busz na rabatach

Monia dziękuję
to tylko ładne fotki w zachodzącym słońcu -wtedy ogród wygląda najlepiej
Magleska 22:42, 23 cze 2024

veva napisał(a)
Przepiękny ogród, nawet nie potrafię wybrać najpiękniejszego zdjęcia

Dziękuję na zdjęciach mój ogród prezentuje się dużoooo lepiej niż na żywo
Magleska 22:45, 23 cze 2024

ajka napisał(a)

No i super, daj znać jak będziesz się wybierać Ode mnie rzut beretem już do Wrocławia, tak więc jest co zwiedzać nawet na kilka dni

Naprawdę? To ja mam go przy tarasie teraz jako płożący. Coś za wysoki mi się wydaje

Dam znać

No nie wiem sama z tym powojnikiem tak mi dziewczyny powiedziały ,że to jest ten -ja zbytnio nie przywiązuje wagi do nazw-....i tak ,dzięki forum jest teraz dużo lepiej ,niż kiedyś

ajka napisał(a)

Jakie piękne te lilie, już się cieszę, że też je zakupiłam w tym roku Ciekawe czy moje zdążą jeszcze zakwitnąć? A twoje są drzewiaste czy zwykłe?

moje to zwykłe -kupowałam kiedyś cebulki i ładnie co roku przyrastają -a sadziłam dosłownie po 3 sztuki koloru
Magleska 22:48, 23 cze 2024

TAR napisał(a)
Madziulka masz obłednie z tymi fotami to obie mamy fisia, jak juz trzaskac to na calego ale potem zima ogladac to sama przyjemnosc, mozna sie zastanowic co zmienic, co zrelokować

U mnie trojescie jeszcze w blokach startowych pokazaly pąki, krwawniki ceglaste dopiero wczoraj zaczely sie powoli rozwijac. Kurcze niby sa na suche miejsca a w suchym nie chce rosnac za to w mokrym i na sloncu potwory sie zrobily z malych pikutkow od Dorki. To juz kolejna roslina, ktora dodaje do mojego kajecika o innych wymaganiach niz pisza na stronach. U siebie na liscie roslin opisuje, ktore gdzie lubia rosnac i jaka glebe. Wtedy jest mi latwiej cos zmianiac. A musze caly front przearanżowac.

Budleje juz Ci kwitna, u sasiadow tez a moje nawet pąka nie pokazały. Dziwnie jakos. Anda pisala u kogos, ze budleje nie przedstawiaja wartosci dla owadow i motyli. I jakos sie troche przez to zniechcecilam do nich, choc sa piekne i do tego ładnie pachna. Ale te co juz mam to zostawiam. Zawsze to cieszy choc oko.

Jak ładnie Butterfly wyglada, kusisz kusicielko pozostałe klony tez piekne. Ja dzis czekam na mojego bunia, judasia i klonika. Pojutrze moze pozostałe dostane. Wszystko posadze na frontowej kiedy bede zmiany wprowadzac.

Ania Dziękuję
wpadłam w niedoczas i nie wyrabiam się
ja akurat budleje lubię -nawet dla samego ich wyglądu -ale nie wszędzie chcą mi rosnąć -musiałam ze dwa wysadzić spowrotem do doniczek ,bo zdychały na dolnej rabacie z klonami

przyszły Ci zakupy ? ciekawa jestem ,jakie wysyłają

ja na klony i róże zawsze znajdę miejsce -kolanem dopchnę
Magleska 22:50, 23 cze 2024

mrokasia napisał(a)
No Ty jak zapodasz foty to kompa trzeba odpalać . Z telefonu to żadne oglądanie. U mnie budleja też już ma pąki. Ale tylko ta duża, miniaturki ledwo od ziemi odrosły.

Kasia Dziękuję Magia fotek po prostu

lubię sobie później jesienno-zimową porą pooglądać ,jak było
Magleska 22:51, 23 cze 2024

sylwia_slomczewska napisał(a)
Obejrzałam z przyjemnością Zdziwiłoby mnie bardzo gdyby Ci Się ogród nie podobał. Kto nie zajrzy zachwycony

Dziwne, że budleje nie przedstawiają pożytku dla owadów..... gdyby tak było to by nie były motylami wręcz oblepione.... Dla mnie to logiczne.

Sylwuś Dzięki

Nie wiem ,nie znam się ,jak z tymi budlejami jest ja je lubię
Magleska 22:52, 23 cze 2024

TAR napisał(a)

A jednak. Tak Anda pisala, ze w ich rejonach wrecz uwazana jest za roslinę inwazyjną. Tez mnie zdziwilo bo na budlejach oprocz motyli jest pelno bzyków.

U mnie na budlejach jest pełno różnych bzyków -jak nie jedzą ,to może się zachwycają
Magleska 22:54, 23 cze 2024

LIDKA napisał(a)

Hmmm przez 2 sezony miałam rabate z budlejami w roli głównej.
Tez widziałam te chmary motyli i innych bzyczących.
Mam takie zdanie jak Ty Sylwia.

LIDKA napisał(a)
Madzia masz tak cudnie...a wizytówka taka skromna. Czas na aktualizację.

Lidka Dziękuję
widziałam u Ciebie dużo stron poodpisuję i lecę oglądać rewolucję

a z wizytówką masz rację -uaktualnię -ale to pewnie najwcześniej jesienią lub zimą -teraz wiecznie za mało czasu
Magleska 22:59, 23 cze 2024

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Na zdjęciach pełnia lata.
Uwielbiam ten moment, kiedy na skarpie zaczynają kwitnąć liatry.
Ten sezon jest tak trudny dla róż, a Ciebie kwitną spektakularnie.
Informuję, że zerwałam dzisiaj pierwsze strączki bobu. Te najniżej położone osiągnęły właściwy rozmiar.

Haniu Dziękuję

ja dzisiaj obrałam już cały bób i pół dnia go łuskałam -połowę zjadłyśmy i aż jeden woreczek poszedł do mrożenia -że tak powiem z całej skrzyni na 2 posiłki .....hmmm chyba się zraziłam i nie wiem ,czy będę go jeszcze sadzić ....
Poza tym pozbierałam borówki -ale je zamroziłam -z kolejnego zbierania będę robić konfiturkę lub dżemik

Zrobiłam Twoją zupę -wyszła mi też pyszna ,ale z jogurtem coś zchrzaniłam -bo mój wyszedł za rzadki i taki trochę jakby ciągnąco -klejący -nie taki jak Twój ....
może zły jogurt dałam ....nie wiem ...