Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wilczy ogród

Wilczy ogród

Urszulla 09:18, 01 lip 2024

Dużo zielonych zakątków

Zaskoczyło mnie, że ogrodzenia nie było widać

Aranżacja super
Urszulla 09:23, 01 lip 2024

Gaura do pozazdroszczenia

Uwielbiam u Madzi tą trojeść pomarańczową, którą u mnie niestety ślimaki zjadły 3 razy

Wszystko tak piękne i świetnie rośnie, aż pytałam Madzię co u niej nie rośnie mega wrażenia jak zawsze

inka74 09:23, 01 lip 2024

Cudne kolory masz w ogrodzie, nie mogę się napatrzeć. I trawniczek jaki zielony ... Ja z pełną świadomością przestałam trawnik podlewać. Stwierdziłam, że jak chłop chce go mieć to niech przy nim pochodzi. A wypala dokładnie tam, gdzie chcę mieć warzywka... i nową rabatę. Wymyśliłam sobie, że nie chce mi się już po krzakach latać i sadzić tulipanów. I że zrobię jedną rabatę, która na wiosnę będzie w tulipanach a na lato będzie na warzywka. A że nie mam ochoty z moim uparciuchem wykłócać się o pierdoły - cierpliwie czekam. W końcu po latach udało mi się dokończyć przeróbek chyba wszystkich rabat, czas na coś nowego .
Masz z 6 razy większy ogród i ty narzekasz, że pielenia dużo... Ech babo... Ja to cię podziwiam, że tyle udało ci się zrobić rzeczy i że twój ogród tak pięknie wygląda.
Wafel 10:37, 01 lip 2024

Do ciebie to już wycieczki jak do Danusi będą wszyscy robić
Jestem w szoku jakie gaury ogromne wyrosły!
Magleska 10:47, 01 lip 2024

ewsyg napisał(a)
Madziu, oboje z mężem dziękujemy za mile spędzoną sobotę. Było cudownie, moc wrażeń zarówno kulinarnych jak i ogrodowych. Wracaliśmy tak objedzeni, że samochód ledwo nas wiózł, tacy byliśmy ciężcy .
Jeżeli chodzi o ogród, to nie wiem co mam napisać. Po prostu nie ma słów, żeby opisać jego piękno. Wspaniale podzieliłaś przestrzeń ogrodową. Ogrom cudnych rabat, a na nich piękne kompozycje kwiatowe. Oboje jesteśmy pod wrażeniem, jak Ty to wszytko ogarniasz pod względem pielęgnacji. Nie mam zdjęć, bo profanacją byłoby robić zdjęcia aparatem telefonu. Mój telefon robi brzydkie zdjęcia , aparat mam zepsuty. Koniecznie ucałuj od nas cudowną wilczycę, również jesteśmy nią zachwyceni.
Jeszcze raz stokrotnie dziękujemy
Buziaczki, do następnego spotkania

Ewa Przepraszam ,że z opóznieniem odpowiadam ,ale u mnie czas letni jest zawsze mocno ograniczony ,trzeba zajmować się owocami,przetworami ,warzywnikiem i ogólnie ogrodem non stop ,a ja nie wyrabiam
Cieszę się ,że byliście i Wam się podobało Dziękuję ,że Chciało się Wa, przyjechać w nasze strony
Zapraszam po trawy z łopatą haha i oczywiście na zwykłe odwiedzinki też

Buziaki

Kasya 10:49, 01 lip 2024

O matko jakie giganty na tych zdjęciach
Madzia, czym ty je karmisz przyznaj się szybko
Gaura i rdesty takie że szok
Magleska 10:50, 01 lip 2024

TAR napisał(a)
Madziu zakupy z i...ki jeszcze nie dotarły, domowilam jeszcze w innym miejscu fajne czekam na dostawe. Na razie posadze w przechowalniku. Wiosna lub jesienia bede frontowa przerabiac to tam znajda swoje miejsce. Totalnie zdycha mi klon North Wind i nie wiem czemu. Zrobie jak z ostatnim Osakazuki, do szpitalika. Osa chyba dam rade odratowac, zostałą mu jedna zdrowa galazka i widze ze wziela sie karby. Musiałąm go porzednie osuszyc, byl tak zalany ze nie dal rady.
Orangeola dochodzi tez do siebie, nie wiem czy przezyje. Mial całą donice pędrakow. Korzen do gołego wypłukałam i posadzilam od nowa, musi chwile sie zregenerowac. Czesc listkow obeschla ale wierze w niego.

Ania Fajnie ,że dotarło i że są w miarę zadowalające

U mnie też w planie trochę przesadzanek i przeróbek 0czy kiedyś się one skończą -nie wiem

Ja musiałam derenia tego żółto-zielonego przesadzić -całe liście mu przypaliło i marniał w oczach-nie wiem ,czy nie padnie całkiem -cóż ....nic na to nie poradzę ...ale szkoda mi go

Buziaki
Magleska 10:55, 01 lip 2024

Urszulla napisał(a)
Madziu, dzień pełen niespodzianek nie pamiętam kiedy zjadłam tyle słodkiego w jeden dzień i wogóle tyle

Ula
Dziękuję za super niespodziankę objadłam się jak prosiak

Foteczki super -dziękuję -mi coś narazie odechciało się zdjęć cykać -padłam wczoraj o 21 -tyle emocji i wrażeń

Buziaki i do następnego

Siewka -to prawdopodobnie śmiałek darniowy -pomimo ,że wyleciały z tej rabaty ,to siewki znajduje do tej pory

przesadziłam judaszka i derenia -i dla hortensji pięknej dębolistnej znalazłam miejsce -tylko wyczytałam ,że ona woli cień ,lub półcień .....i teraz sama nie wiem ,czy w miejscu judaszka jej będzie dobrze

Buziaki
Gosialuk 11:02, 01 lip 2024

U Ani z Dębowych zakątków dębolistna rośnie w pełnym słońcu. Cmok
TAR 11:25, 01 lip 2024

Madziu u mnie ten dereń limonkowy rosnie w przeswietlonym cieniu, dobrze mu tak. Moze swojemu znajdziesz podobna miejscowke. Tylko moj to jeszcze dzieciak. Ale derenie dobrze sie przesadza, podobnie jak kaliny.

Jestem w szoku jakie masz gaurowisko, cudo.