Gaura do pozazdroszczenia
Uwielbiam u Madzi tą trojeść pomarańczową, którą u mnie niestety ślimaki zjadły 3 razy
Wszystko tak piękne i świetnie rośnie, aż pytałam Madzię co u niej nie rośnie mega wrażenia jak zawsze
Cudne kolory masz w ogrodzie, nie mogę się napatrzeć. I trawniczek jaki zielony ... Ja z pełną świadomością przestałam trawnik podlewać. Stwierdziłam, że jak chłop chce go mieć to niech przy nim pochodzi. A wypala dokładnie tam, gdzie chcę mieć warzywka... i nową rabatę. Wymyśliłam sobie, że nie chce mi się już po krzakach latać i sadzić tulipanów. I że zrobię jedną rabatę, która na wiosnę będzie w tulipanach a na lato będzie na warzywka. A że nie mam ochoty z moim uparciuchem wykłócać się o pierdoły - cierpliwie czekam. W końcu po latach udało mi się dokończyć przeróbek chyba wszystkich rabat, czas na coś nowego .
Masz z 6 razy większy ogród i ty narzekasz, że pielenia dużo... Ech babo... Ja to cię podziwiam, że tyle udało ci się zrobić rzeczy i że twój ogród tak pięknie wygląda.
Ewa Przepraszam ,że z opóznieniem odpowiadam ,ale u mnie czas letni jest zawsze mocno ograniczony ,trzeba zajmować się owocami,przetworami ,warzywnikiem i ogólnie ogrodem non stop ,a ja nie wyrabiam
Cieszę się ,że byliście i Wam się podobało Dziękuję ,że Chciało się Wa, przyjechać w nasze strony
Zapraszam po trawy z łopatą haha i oczywiście na zwykłe odwiedzinki też
Ania Fajnie ,że dotarło i że są w miarę zadowalające
U mnie też w planie trochę przesadzanek i przeróbek 0czy kiedyś się one skończą -nie wiem
Ja musiałam derenia tego żółto-zielonego przesadzić -całe liście mu przypaliło i marniał w oczach-nie wiem ,czy nie padnie całkiem -cóż ....nic na to nie poradzę ...ale szkoda mi go
Ula
Dziękuję za super niespodziankę objadłam się jak prosiak
Foteczki super -dziękuję -mi coś narazie odechciało się zdjęć cykać -padłam wczoraj o 21 -tyle emocji i wrażeń
Buziaki i do następnego
Siewka -to prawdopodobnie śmiałek darniowy -pomimo ,że wyleciały z tej rabaty ,to siewki znajduje do tej pory
przesadziłam judaszka i derenia -i dla hortensji pięknej dębolistnej znalazłam miejsce -tylko wyczytałam ,że ona woli cień ,lub półcień .....i teraz sama nie wiem ,czy w miejscu judaszka jej będzie dobrze
Madziu u mnie ten dereń limonkowy rosnie w przeswietlonym cieniu, dobrze mu tak. Moze swojemu znajdziesz podobna miejscowke. Tylko moj to jeszcze dzieciak. Ale derenie dobrze sie przesadza, podobnie jak kaliny.