Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodomania Oli

Ogrodomania Oli

ola 22:58, 25 wrz 2012

Kolorowy początek jesieni (chyba nawet zbyt kolorowy?).
ola 23:08, 25 wrz 2012

reni 23:10, 25 wrz 2012

Olu pięknie u ciebie, a jesieni nie widać
Enya73 08:52, 26 wrz 2012

Witaj Olu, jak zwykle piękne zdjęcia pokazujesz. Ogród jesienią bajkowy!
Oczywiście zaczekamy cierpliwie na zaproszenie do Twojego ogrodu, aż będziesz zadowolona do końca z efektów swojej pracy.
Ja też mam ten problem, że nie wszystko skończone, ale przestałam się tym przejmować, bo inaczej musiałabym zrezygnować zupełnie z wizyt znajomych u mnie przez te kilka ostatnich lat. Mieli zatem okazję na własne oczy zobaczyć, jaką ogród przeszedł metamorfozę i dziś nikt nie kręci z niedowierzaniem głową, że to nasza robota. A mnie to cieszy, że ktoś doceni ten nasz wysiłek

Tak więc nie przejmuj się nami zupełnie. I tak uważam, że masz najciekawszy ogród na O który widziałam
Buziaki
Lena 08:56, 26 wrz 2012

Cudownie !!!

Piękny,dopieszczony ogród
ola 09:28, 26 wrz 2012

Reni, Anitko, Lenko cieszę się z Waszych odwiedzin i dziekuję za miłe słowa.

Anito, z tego co pamiętam z Twoich zdjęć to Wy zaczynaliście od takich prac jak układanie kostki, obrzeży rabat itp. czyli tak jak to powinno być w kolejności. A u mnie wszytko jest robione od końca, czyli najpierw nasadziłam wszystkiego w bród prosto w trawnik i dopiero wykończona fizycznie i psychicznie
po latach koszenia pomiędzy tymi ponad setkę roślinami , postanowiliśmy wyznaczyć kostką brzegi rabaty wysypać wszytko korą (dopiero też wtedy, po tych paru latach było nas na coś takiego stać finansowo) oczywiście wszystko robimy sami, a właściwie to w 80 % ja sama w dodatku bez jakiegoś konkretnego planu, bardziej pod wpływem danej chwili i emocji, czysty spontan. Dlatego też często potem żałuję czegoś, przesadzam rośliny, które czasem płacą za to życiem.
Tak też mam z wiązem Camperdowni i robinią Umbraculifierą, które 3 lata temu posadziłam trochę bezmyślnie, a gdzie tam trochę, całkiem bezmyślnie i nie wiem co teraz z nimi począć, czy mogę je jeszcze przesadzić? Czy ktoś mi odpowie na to pytanie? Nie chciałabym ryzykować i stracić takich dorodnych już drzew.
Pozdrawiam.

monteverde 09:38, 26 wrz 2012

ola napisał(a)
Kolorowy początek jesieni (chyba nawet zbyt kolorowy?).

Witam Olu masz piękną kolorową jesień i nie narzekaj, że za kolorowo już niedługo oczy nas będą bolały od bieli pozdrawiam
ola 09:39, 26 wrz 2012

Masz rację Aniu.
Joaska 10:05, 26 wrz 2012

Oluś czy za brzozą to Wiąz werdei tak pięknie rośnie????
ola 10:10, 26 wrz 2012

Tak, ten sam.