Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki.

Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki.

Narsilia 20:27, 23 lip 2026

ajka napisał(a)
Przydałby nam się taki teren do nawracania Mamy bardzo mały przedogródek. Na podjeździe mieszczą się max 3 samochody, na ścisk To dlatego, że zawsze chcieliśmy mieć duży ogród za domem A twój stary podjazd ze 3 razy większy.

Tawułki bardzo lubię. Pamiętaj: tawułki, nie tawuły. To różne rośliny. U mnie nie najlepiej sobie radzą, nawet te w cieniu. Ale były wiele razy przesadzane, teraz jakby nabierają masy, więc może z czasem będzie lepiej.

W zasadzie to miałam nadzieję że tego utwardzonego terenu będzie mniej i to starczy ale życie zweryfikowało .

Tak tawułki ,tawułki racja , no mnie pozytywnie zaskoczyły choć mimo że powinny być w cieniu nieźle sobie radzą a w zamierzeniu jest to że będzie coraz więcej cienia każdego roku
Narsilia 20:30, 23 lip 2026

Przynajmniej lipcopadowy trawnik zielony jak nigdy
LIDKA 22:38, 23 lip 2026

Narsilia napisał(a)
Przynajmniej lipcopadowy trawnik zielony jak nigdy

Ale super widok i drzewa już fajnie widać . Bardzo mi się podoba. Zazdroszczę że masz taki look na ogród z tarasu . Mój jest obok domu i z tarasu mało co widzę.
mirkaka 09:24, 24 lip 2026

LIDKA napisał(a)

Ale super widok i drzewa już fajnie widać . Bardzo mi się podoba. Zazdroszczę że masz taki look na ogród z tarasu . Mój jest obok domu i z tarasu mało co widzę.

Lidziu, pora wybudować drugi taras Od strony ogrodu

Klaudia, podjazd fajny, ogród masz ogromny, zakupy dobre, kwieciste