Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki.

Pokaż wątki Pokaż posty

Ogród vs budowa- czyli trudne początki ogrodniczki.

LIDKA 21:50, 10 mar 2022
20210930 180754

Narsilia napisał(a)

No a ja miałam plan przygarnąć do nowego domu ,,szkodnika,, na wiosnę bo jednak co to za dom bez zwierząt

To pytanie jaki to szkodnik.
Niektóre maja specjalne wymagania.

Chodze z moją poza posesje bo mi sie kup z rabat nie chce sprzatac a jak jej pozwalam pobiegac i
spuszcze ją z oczu w ogrodzie to dziury kopie . Potem tylko robota jest bo i dziure trzeba zasypac i psiurke wykąpać.
OdettaZ 13:55, 18 sty 2023

U mnie przez to, że były przekopy wokół domu, bo ocieplano piwnicę itd. to kilka miesięcy później miałam kolonie mrówek. Tak sobie wpadają do mnie od tamtego czasu mniej więcej raz w roku w czerwcu. Następnymi szkodnikami w ogrodzie są z kolei..... sarny. Nie mam ogrodzenia, a że dom jest położony niedaleko lasów zaraz, przy polach to przychodzą i mi nadgryzły tak jabłonie. Uschły oczywiście. W tym roku zamierzam założyć chociaż siatki na około domu, by mi " nic" z zewnątrz nie przychodziło. Musiałabym też zaopatrzyć się w nowe narzędzia jak motyki, bo mi się " skończyły" i jakieś spodnie, coś w tym stylu [] Mam nadzieję, że mi się przydadzą.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies