Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie wymarzony …

Ogród prawie wymarzony …

Mirka 12:29, 08 kwi 2022

olciamanolcia napisał(a)
.

To sesleria jesienna. Będę ja sadzić przed tulipanami w rabacie pod grabami

To i ja swoją w weekend podzielę
April 12:31, 08 kwi 2022

I pomyśleć że ja po drodze mam aż dwa TK-eje a jakoś rzadko zaglądam Błąd, który zamierzam naprawić Może dziś...

Fajne te ozdoby
DariaB 12:38, 08 kwi 2022

olciamanolcia napisał(a)

I już Cię bardzo lubię

Takie cuda kupuje w TK Maxx. Sporo mam tego.

A beton na ścianach i podłodze to moje marzenie tylko ja mam jedną ścisnę w salonie

Jeszcze mam takiego czarnego konia

Tez sobie zrobiłam prezent

A figurka taka - też gęba

W sumie to pół gęba Łeb konia fajny, mojej córce, koniarze pewnie by się spodobał. Wiosna jak widzę w rozkwicie, u mnie tulipany mają póki co tylko liście.
olciamanolcia 12:40, 08 kwi 2022

Mirka napisał(a)

To i ja swoją w weekend podzielę

Ja zamierzam te posadzic jak mi zdrowie pozwoli bo od wczoraj na polopirynie jadę
olciamanolcia 12:44, 08 kwi 2022

April napisał(a)
I pomyśleć że ja po drodze mam aż dwa TK-eje a jakoś rzadko zaglądam Błąd, który zamierzam naprawić Może dziś...

Fajne te ozdoby

Jeszcze taką damę wyhaczylam - a’la Danusi ale szkoda mi ją do ogrodu wstawić

April 13:09, 08 kwi 2022

Dama już nie w moim kolorze Ja mam srebro z betonem.
olciamanolcia 13:12, 08 kwi 2022

U mnie tez srebro z czernią ale i złota mam trochę ale tylko tam gdzie stoi dama
olciamanolcia 13:16, 08 kwi 2022

DariaB napisał(a)

W sumie to pół gęba Łeb konia fajny, mojej córce, koniarze pewnie by się spodobał. Wiosna jak widzę w rozkwicie, u mnie tulipany mają póki co tylko liście.

Daria tylko te tulipany się pojawiły. Dziś mnie tym zaskoczyły , że aż mi się gęba roześmiała

Te hiacynty to z ubieglych sezonów . Te, które posadziłam na jesieni to na chwile obecną wyglądają jak szyszki w liściach . Ale jest szansa , że za tydzień się rozwiną. U mnie bardzo ciepło i od środy bardzo mokro .
annAnka 15:02, 08 kwi 2022

olciamanolcia napisał(a)

Witaj Aniu!
Bardzo mi miło,że mój ogród przypadł Ci do gustu

Odpowiadam po kolei:

Brzozy rosną od siatki jakieś 40 cm a to tylko dlatego ,że były posadzone zanim postawiliśmy ogrodzenie. Pomiędzy nimi są rózne odległości - te pod płotem rosną od siebie co 3,5 m a te na przedzie rabaty co 3m.

Żadnych przeciwwskazań co do sadzenia tujek przy brzozach czy na odwrót nie widzę- u mnie tujki były pierwsze.

Tu rok 2018-brzozy posadzone w 2016.

Odnośnie hortek przy brzozach- nie mam nawadniania na rabacie, mam tylko grubą warstwę kory i sporadycznie podlewam jeśli są upały. Hortki sobie radzą.

Ta rabata powstała w 2019 r na wiosnę

Jeśli chodzi o rozchodniki -tak to Autumn Joy. Posadzone w 2018 roku na jesieni.
W zeszłym sezonie bardzo się rozrosły i poszybowały w górę.

Tu ich pierwszy rok w tejże rabacie (2019)

Pozdrawiam i trzymam kciuki za Twój ogród

Bardzo dziękuję za tak szybką i szczegółową odpowiedź! W takim razie skorzystam z Twojego doświadczenia i połączę brzozy i hortensje.

Brzozy właśnie do nas przyjechały i będę mogła w weekend zasadzić swoje pierwsze drzewa. Jest coś w tym naprawdę niezwykłego.

Miłego dnia!
Rojodziejowa 17:50, 08 kwi 2022

Justynka, przepraszam, że nie odpisałam na Twoje pytanie. Dzieję się tyle, że póki ogród nie zaczął się budzić do życia, to do niego nie wchodziłam, na ogrodowisko również. Już szukam fotek. Teraz jeszcze bajzel na rabatach i dopiero się wszystko u mnie budzi. Poszperam za fotkami
To co znalazłam na szybko podlinkowałam u mnie.