Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie wymarzony …

Ogród prawie wymarzony …

nicol21 18:55, 08 kwi 2022

Fajna kolekcja. Chyba część twarzy podoba mi się najbardziej, choć i lampy zacne.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
olciamanolcia 19:32, 08 kwi 2022

Rojodziejowa napisał(a)
Justynka, przepraszam, że nie odpisałam na Twoje pytanie. Dzieję się tyle, że póki ogród nie zaczął się budzić do życia, to do niego nie wchodziłam, na ogrodowisko również. Już szukam fotek. Teraz jeszcze bajzel na rabatach i dopiero się wszystko u mnie budzi. Poszperam za fotkami
To co znalazłam na szybko podlinkowałam u mnie.

Spoczko. Nie ma za co przepraszać . Warto było czekać. Odpisałam u Ciebie .
olciamanolcia 19:37, 08 kwi 2022

nicol21 napisał(a)
Fajna kolekcja. Chyba część twarzy podoba mi się najbardziej, choć i lampy zacne.

Ja lubię moją całą kolekcję - lampy i konia kupiłam sobie na urodziny jak je zobaczyłam w sklepie - przepadlam.
Ze złota damą to inna historia - chciałam kupić „ jutro” po czym zamknięto galerie na 3 miesiace z powodu hmmm pandemii
Ale w dniu kiedy otwarto sklepy ponownie byłam pierwszą klientką
Rojodziejowa 09:59, 09 kwi 2022

Rok temu spodobała mi się bardzo głowa królika w tym stylu, jak te tkmaxxowe zdobycze, które pokazujesz. W tym roku czekałam, aż się pojawią, ale cena mnie zabiła - podrożały dwukrotnie. Teraz kombinuję jak to zrobić samemu
olciamanolcia 11:08, 09 kwi 2022

Nie zawsze maja fajne dodatki ale sa takie okresy ,ze człowiek nie wie za co chwycić. Mam tego sporo-oczywiście nie wystawiam wszystkiego razem aby nie robić w domu cepeliady ale bardzo lubię takie konkretne pierdołki
Odnośnie cen... to już inna bajka. Swiat zwariował Ale ostatnio zakupiłam w tikej czarny duży klosz do lampy z przeceny za 30 PLN
olciamanolcia 18:21, 09 kwi 2022

Moje hortensje Vanilki i Limki po kilkuletnim prowadzeniu ich wysoko w tym roku za poradą Moni podcięłam nisko . Przyznam , że mi trochę ręka drżała ale proszę - puszczają prawie z ziemi

Tak samo Diamant Rouge- wypuszczają z korzenia- te obcięłam na 5 cm

Tu Vanilka

Dziięki Monia
olciamanolcia 18:26, 09 kwi 2022

Przeorane sasiad dotar po tygodniu obsuwki Teraz trza wygrabić, wyrównać i posiać trawę

Tu miejsce pod basen

A tu miejsce po basenie

olciamanolcia 18:35, 09 kwi 2022

Odkopałam miejsce gdzie powinny wyjść tulipany. Wszyskie cebule zgniły …

A reszta tych na początku rabaty wzeszła na kilka cm i niestety liście odchodzą od cebul - nie wiem co może być tego orzyczyną… na jesieni posadzę nowe

A na tej części wszystkie wzeszły i mają pąki

DariaB 18:59, 09 kwi 2022

A to psikus z tymi tulipanami. Ciekawe co się mogło stać? W wodzie stały czy coś innego? Hortensja będzie żyła
Wiolka5_7 19:27, 09 kwi 2022

To szykuje Ci się robota z dosiewką trawnika

Takie liście jak na 2 fotce wyciągałam z ziemi jak mi nornice zeżarly cebule

Hortka bez problemu odbije, swoje cięlam nisko kilka lat i pięknie odbijały, nawet z ziemi pędy wychodziły